Президентът: Оставките – без значение, протестът – за отдушник

Проблемите остават, трябва устойчива политика, каза той
19 юли 2018 14:30,
131
Президентът: Оставките – без значение, протестът – за отдушник
Снимка: БТА

Оставките нямат никакво значение за хората в Странджа, а протестът послужи само за отслабване на напрежението. Това обяви президентът Румен Радев по повод вчерашното развитие около кризата с чумата в Бургаско и Ямболско.

"Чакам политика, чиито грешки да не се изчерпват с оставки, които нямат никакво значение за хората в Странджа", каза Радев в Граф Игнатиево, цитиран от "24 часа".

Президентът призна, че протестът е постигнал някакви успехи, но като цяло не отговарял на нуждите на хората за възстановяване на поминъка им.

Още по темата

"Този протест само послужи за отслабване на напрежението, но проблемите остават", каза той.

Според държавния глава е крайно време да се създаде устойчива политика в сектора. Той обясни и че иска да изчака края на кризата преди да реши дали той да инициира обсъждане на проблема в КСНС.

Радев коментира и думите на премиера, че "старите ченгета" започнали акция "Пречупване" по отношение на правителството и ГЕРБ.

Президентът обясни, че служебното правителство, което той назначи, е оставило 1,6 млрд лева и призова сегашните министри да кажат къде са.

"Същото служебно правителство събра просрочени вземания от минали години, особено в сферата на енергетиката", каза още той и допълни, че това го навява на мисълта, че тези вземания не са търсени нарочно от определени компании.

Радев е категоричен, че акция "Пречупване" не може да има успех, ако правителството не си пречупи собствените виждания за държава, корупция, престъпност и върховеноство над закона.

"Виждате, че за разлика от мониторинговите доклади, Европейската комисия отговори откровено и дори грубо на нашите искания за влизане в еврозоната. Каза ни, че имаме нужда от реални реформи", обобщи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
8
 
15
 
! Отговори
Димо преди 5 години
Като пишете за Цецка първо прочетете биографията и. Цецка е била стругар и партиен секретар на БКП. Като такава следва право. Била е юристконсулт. А,там оставаха най-слабите студентиНе забравяйте и Богомил Бонев, който оспори дипломата и
41
8
 
17
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До ГерберитеАз лично гласувах за Радев защото съм отвратен от Цецка Цвъчева! Тази безгръбначна твар не трябваше да става президент! Даже не знам как избрахме предишната безгръбначна твар Роската. Цвъчката Цвачева само като я погледната повечето хора им се иска да си върнат обяда. И понеже някой преди каза нещо за правистка - да виждаме колко прекрасно се справя като министърка, за президент щеше да е в пъти по трагично. И за първи път от доста време имаме политик на които не му трябва преводач!
40
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Iceblast88Два милиона са гласували за Радев, защото те с Цецка са двама, а Патроитите,БСП,ДПС и т.н. разводняват гласовете на Бойко той, ако се кандидатира за президент срещу Радев ще спечели не 2, а поне 4 милиона гласа.
39
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз се разсмях с глас на коментар 31.
38
2
 
9
 
! Отговори
Умен и красив преди 5 години
Ний сме умни и красиви!80 процентови дИбили!
37
4
 
26
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До 31Хаха, този ме разби.Сравняваш реален генерал, с образование с няколко западни езика и тиква която се издигна защото държеше на бай ти Тошо орехчетата? Боже заслужаваме си съдбата след като има толкова гербери, ама защо и другите трябва да страдаме заради вас?Боко има 32% при 50% избирателна активност=16%=1 мил. гласове.Румен е избран с 2 милиона гласа.Освен това - много хора гласуваха за Радев,не защото са за БСП (противно на вярванията ви), а защото харесаха Радев и не искаха Цецка!
36
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен А ти какво искаш да направи?! Може би трябваше да отиде на протеста и да разлива мляко? Достатъчно е, че защитава хората и казва нещата такива, каквито са. Това не е малко, като имам предвид един празнодумец, който май се гнусеше от обикновените българи и проблемите им.
35
5
 
17
 
! Отговори
sdf преди 5 години
Виждам много недоволни от г-н Радев - бил недоразумение, случаен и т.н. Е, аз също не съм му особен фен. Няма как да не се запитам обаче как би действала Цецка в подобни ситуации - вероятно щеше да е мощен коректив - критичен и компетентен - истински обединител на нацията, както се казва. Айде малко по-кротко платени коментаторчета моля. Не може да продавате собствената си държава и сънародници за някой лев. Намерете си нормална работа!
34
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герберастията се активизирала във форума, вие на умр..., пардон, на оставка.
33
13
 
5
 
! Отговори
Джапуня преди 5 години
Следващия път на изборите няма да се бориш в Цацка, а с истински мъж като Плевнелиев.
32
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И този не е титан на мисълта, но леля Цеца е олицетворение на тъnoтuята!
31
29
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев, нито си на образованието нито на акъла на Бойко така, че по-добре си мълчи и не се излагай.
30
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да и това ще му бъде последното президентсване.
29
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цецка бригадирката беше поставена от кукловодите от ДС за камуфлаж а тоя натегач и ружфетчия го бяха избрали от ДС по нареждане на руша всичко се дерижира от руша и от хамерика отчасти в някои сектори.Румен без Деси дашната е нищо
28
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цецка щеше да е по добре,така ли?Ако продължавате да твърдите, че един фуражка е по добре от един правист, то не знам кой е oлигoфpенa!
27
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На герберугите драскачи на този сайт, трябва да им се напомня че Радев е избран с 2,2 млн гласа, а Боко управлява с 1,1 млн, или с около 17 процента, другите 83 процента са против Боко и това са 4.8 млн българи!
26
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цецка е на светлинни години пред тоя ***.
25
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставките без значение, протестът за отдушник, президентът - за парлама.Радефф, понякога наистина те съжалявам как се гърчиш, увърташ и никога не казваш нищо конкретно. "Има едни хора" и дотам. Нали си генерал бе, пипон, кажи ясно какво мислиш.
24
10
 
18
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До генерал-смешно е1. Шарл де Гол - Франция2. Вашингтон, Джаксън, Харисън, Грант, Айзенхауер - Америка3. Чърчил - АнглияИ много други, така, че коментара ти е меко казано смешен. А колкото до всички плюещи по президента - този за разлика от Роската, поне знае как се козирува, как се марширува и като говори нямаш чувството, че ще се разплаче.Представяте ли си Роската да трябваше да води армия? Смях.И този президент за разлика от Бойко поне говори един чужд език, а не да срича!
23
7
 
15
 
! Отговори
аз преди 5 години
До Анонимен 19 Цецка щеше да е по добре,така ли? Оли го ф н!