За спряната сделка за "ЧЕЗ": ГЕРБ мълчат, БСП – браво!

Енергийната сигурност е гарантирана, успокои Теменужка Петкова
19 юли 2018 15:23,
39
За спряната сделка за "ЧЕЗ": ГЕРБ мълчат, БСП – браво!
Снимка: Pixabay

От ГЕРБ отказаха да коментират решението на КЗК да забрани сделката за покупката на ЧЕЗ, тъй като комисията е независим орган. Енергийният министър Теменужка Петкова обаче бе категорична, че няма заплаха за енергийната ни сигурност.

По-рано стана ясно, че КЗК е забранила покупката на активите на CEZ Group от "Инерком Груп".

"Има компетентен орган, оттук нататък цялото производство ясно е разписано в съответния закон. Ние сме правова държава и всеки трябва да работи в рамката на своите компетенции", отсече Теменужка Петкова.

Още по темата

"ЕРП-тата работят ясно, точно и прозрачно. Има КЕВР, държавата е на своето място, енергийната сигурност е гарантирана", увери тя.

От БСП пък поздравиха КЗК за решението й и настояха, че днес са получили първото потвърждение за съмненията си за сделката с ЧЕЗ.

Червеният Крум Зарков призова правителството още сега ясно да заяви, че държавата има интерес от закупуването на акции на ЧЕЗ.

Искрен Веселинов от "Обединени патриоти" пък коментира, че решението на КЗК доказва, че има обективни органи, които проучват обстоятелствата по сделката.

Той отново настоя и че държавата би била най-добрият стопанин за тази стратегическа инфраструктура.

Шефът на КЕВР Иван Иванов също отказа коментар по темата.

"Както КЗК не дава коментар за КЕВР, така и аз не трябва да коментирам решенията на КЗК. Това е уважаван орган, с ясно разписани компетентности и той е изложил своите мотиви върху 28 страници, с които тепърва ще се запозная", каза Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом Теменужка ни успокоява нещо е съмнително. Пак ни кроят шапката ама ще се разбере. Да не ми се правят на ангели.
16
3
 
31
 
! Отговори
Как може преди 5 години
тея *** да не си дават сметка,че сектор като енергетиката ЗАДЪЛЖИТЕЛНО е сектора от значение за националната сигугност на страната? Понякога чета чета...и ума не ми го побира какви политици сме си избирали.А това с Гинка беше такава порнография за народа..
15
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
11 и 12 са пълно кукуригу!!!
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да пуснем обява във Сомалия не ми се вярва във Сомалия да има гробажии или цоциалисти така съмненията за корупция сред КЗК ще отпаднат, купувача задължително трябва да е сомалиец.
13
4
 
6
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
УВАЖАЕМИ СЪНАРОДНИЦИ , АЗ ПРАВЯ СЛЕДНОТО В ДВЕТЕ СИ ПОЛУКЪЛБА-ГОРЕ : "МИСЛЯ СИ- КАЗВАМ СИ - МАЙНАТА ИМ НА ГЕРБ ,НО КАКВО Е ТОВА БСП ???" ПОСЛЕ /МАЛКО АНАЛИЗ И /СЕ СЕЩАМ ,ЧЕ БСП Е : " БУРЖУАЗНО СЛЕДСТВИЕ НА ПАРТОКРАЦИЯТА ОТ БКП ВЪРХУШКАТА "!!! НО ТОВА НЕ МИ Е ДОСТАТЪЧО И МИСЛЯ И МИСЛЯ И ПАК СЕ СЕЩАМ: "ИГРАТА Е НА БИВШАТА ДС : С ДОСТЪП ДО ВСИЧКО -КУФАРЧЕТА С НАШИ ПАРИ , АГЕНТИ ПРИВАТИЗАТИРИ И ОЛИГАРСИ И ДЕЦА В ЧУЖБИНА И... БСП ЗА КАПАК !!!!
12
0
 
25
 
! Отговори
аа преди 5 години
В една що годе нормална държава или поне НЕ бананова република вече щеше да има изявление от управляващите , министъра на енергетиката , енергийни комисии, КЕВР мевъвр....никой...
11
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заплаха има и тя идва от Китай китайците строят острови на тези острови разполагат ядрени оръжия и напредват няма да се учудя ако Китай купи АЕЦ-а и ЧЕЗ после край Белене слязат няколко роти китайски човечета дърпат ни шалтера и ни превземат кеееф.Гинка Върбакова трябва да построи АЕЦ-а и също да купи ЧЕЗ Енергетиката трябва задължително да е в български ръце.
10
0
 
15
 
! Отговори
Анонимна преди 5 години
Започва разнищването!
9
0
 
12
 
! Отговори
Явно някой се тресе преди 5 години
да не падне от стола...
8
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правителството има пари да купи 3 такива като ЧЕЗ ама за какво са му като няма да може да дои народа законно. При всяко повишаване цената на тока народа ще скача срещу властта, а сега нали е частно, политиците се правят че нищо не могат да направят.
7
1
 
27
 
! Отговори
Неук преди 5 години
Гинка беше подставено лице. Тя трябваше да разлае кучетата и да отклони огъня от реалните инвеститори. Сега ще ни осъди за безбожна сума в чужбина и нейните попечители ще станат мултимилионери. Това е истината.
6
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Няма заплаха за енергийната ни сигурност", каза заплахата за енергийната ни сигурност.
5
2
 
27
 
! Отговори
Оруел преди 5 години
Енергийната сигурност е гарантирана, успокои Теменужка Петков. Спете спокойно деца :)
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мое некой да го купи за 1 лев що пък не ако няма други кандидати ха-ха-ха или *** да стои без ток искаме отново режим на тока и празни магазини дерзайте дрогари.
3
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще мълчат ами, на Баце му пропадна сделката аххахах
2
1
 
14
 
! Отговори
Aман преди 5 години
Алоооо, компетентните органи, вие защо си мислите, че някой вече ви вярва, че съществува, каквато и да е компетентност в цялата държавна администрация. Тия историйки не минават вече.
1
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КЗК е вредна монополна диктаторска комисия КЗК направо да казва кой е правилният купувач.