Борисов сравни: Нинова с козичките – Меркел с бежанците!?

"Двете бяха подлъгани, за да ги съсипят политически"
Обновена: 20 юли 2018 15:25 | 20 юли 2018 13:37, Камелия Цветанова
142
Борисов сравни: Нинова с козичките – Меркел с бежанците!?
Снимка: БТА

Соцлидерката Корнелия Нинова се хванала в същия капан като германската канцлерка Ангела Меркел, като първата се подлъгала да спасява болните животни, а втората – давещите се мигранти. Това сравнение направи премиерът Бойко Борисов, който дойде в парламента, за да участва в разискване по въпроса с мигрантската криза, инициирано от левицата.

"Удивително ми напомня канцлера Меркел на Вас и нея със същите трикове я вкараха в тази процедура като Вие с козичките“, коментира той.

Още по темата

"Много мощна кампания имаше тогава, даваха само трупове на десетки хора удавени, хванаха я Меркел медиите и тя каза - трябва да ги спасим. По същия начин вашите депутати ви заведоха в едно село да галите козичките и нея така я хванаха, и няма друго нещо, което така политически да я съсипва, както това изречение, и ден днешен я закичват с него като с брошка“, продължи с обясненията премиерът.

Иначе той призна, че и правителството на Пламен Орешарски и неговият първи кабинет не са били подготвени за мигрантската криза и заради това са допуснати над 60 хиляди нелегални да минат през страната ни.

"Надали е добре и да си прехвърляме толкова много вина, защото има един безспорен факт, че към днешна дата, към този момент България е единствената държава, която се справя с мигрантите и има почти нулев натиск и се дава за пример“, настоя Борисов.

Той припомни, че за да се постигне това са били направени промени в законите, така армията да охранява браздата, отпуснати са и допълнително пари от Брюксел.

Споразумението с Турция било от ключово значение.

"В най-трудния момент, когато никой в ЕС не искаше да си говори с тях, ние го подписахме, за да спихне напрежението, защото ако са ни лоши отношенията с Турция, не можем да се справим с вълната, когато дойдат десетки хиляди, включително и на оградата ще я съборят, кой ще даде заповед да се стреля, няма кой", добави Борисов.

Премиерът съобщи още, че е получил вчера писмо от италианския премиер Джузепе Конти с молба да приеме мигранти.

"Да взема колкото мога мигранти от кораб, отказах", разкри той.

Борисов допълни, че бежанските центрове у нас са заети на 10-11%, а най-много мигранти в момента има в Испания.

Премиерът предупреди опозицията за пореден път да не се заиграва с темата с бежанците, защото е рисково.

"По темата колко мигранти имаме не е нужно да говорим, защото има други, които са имат много мигранти и може да кажат: "Като те нямат, дайте да им дадем малко", уточни премиерът.

А червената шефка Корнелия Нинова отново го обвини, че говори едно в страната и друго на срещите си в чужбина.

Според нея мигрантската въпрос вече внесе сериозни противоречие и разнобой между европейските лидери и е риск за бъдещето на Европа и на България.

"Мненията на водещи лидери в Европа са полярни", допълни тя и даде за пример отношението на Германия и Унгария.

Освен това вместо да се осигуряли повече пари за отбрана се харчели повече за интеграция на мигранти.

"Българското правителството също създава стимули за идване на нови мигранти у нас с приетата стратегия, в която на тях се гледа като на работна ръка“, каза още Нинова.

Както и с постановление 144 , в което пишело, че човек със статут на бежанец има права като български граждани, но те прехвърляли това, което получават бедните българи.

"Време е да поговорим сериозно и да вземем отговорни решение. В резултат на тази непоследователна и двойствена политика в България се ширят всякакви страхове, манипулации, инсинуации и внушения. Като започнем, че нощем кацат самолети до Безмер до това, че случващото се в Странджа е, за да се настаняват мигранти", каза още соцлидерката.

Нинова представи проекторешението на БСП, което предвижда парламентът да възложи на МС да приеме решение срещу обратното връщане на мигранти и срещу сключване на двустранни споразумения с други страни за това, както и да предложи до 30 септември предложение за промяна на Дъблинския регламент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
8
 
4
 
! Отговори
Вярно ли е? преди 5 години
Май се оказа, че баба Дора е член на БСП...
87
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Го4о"БОРИСОВ, ПОКАЖИ ОТ РЕГИСТРИТЕ НА ДАНС КОЛКО РАЗСЛЕДВАНИЯ СРЕЩУ КМЕТОВЕ ОТЛЕЖАВАТ ВЪВ ФРИЗЕРА ЗА ПРИТЕЖАНИЕ НА МИЛИОНИ В ЧУЖДИ БАНКИ! С ЦЕЛ ИЗНУДВАНЕ НА ТЕЗИ КМЕТОВЕ ЗА ИЗБОРИТЕ! ФАЛШИФИЦИРАНЕТО НА ИЗБОРИ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, НАЛИ!?"Афера.бг
86
6
 
6
 
! Отговори
до 72 преди 5 години
Ти *** *** ли си, та организираш гей-парад за симпатизантите на Нинова?
85
10
 
5
 
! Отговори
Го4о преди 5 години
А ко ши каиш за Йончева, която е ЧЛЕН на ОПГ!...... Цв.Василев & Е. Йончева
84
11
 
4
 
! Отговори
Охххх преди 5 години
Баба Дора е уговорила с Нинова в деня, когато ще афтаназират козите, Нинова да се снима на клип как язди пръча - нали е "кавалеристка" и за това се доверява само на нея
83
5
 
12
 
! Отговори
Баба Меркел до Бойко преди 5 години
Така значи Бойко, подиграваш се на Mutti. Преди време беше казал, че съм стара чанта!!!!.Дето само аз те търпя, Макарона те търпи, защото аз така му казах. Аз те подкрепих за еврошефството. 40% от германците не само , че не те искат в шенген, а и в ЕС. Другите 60%%% съм АЗ. Пуделчее, ако не ми се извиниш, ще те залея с мигранти, ама парите дето ги обещах, ще ги видиш на кукуво лято.
82
12
 
8
 
! Отговори
Курнелия за смях... преди 5 години
Хората от село Шарково разказват, че *** Нинова и козата, която тя прегърнала носели еднакви фланелки с надписи Герб ни убива....
81
1
 
10
 
! Отговори
нула емигранти??? преди 5 години
До къде е докарана държавата, че в България не искат дори и бягащите от разрушените си домове хора
80
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно себе си като какво би окачествил ??
79
2
 
23
 
! Отговори
Малко статистика преди 5 години
1989 година сме отглежди 15 млн, овце *** кози прасета, сега са 3 млн. От 30 % поливни площи, сега са 2%, от 100 хил тона ориенталски тютюн сега са 15 хил.Демокрацията е изяла 80 от животните, а управлението на Герб ликвидирана поминака на хората в цели региони, като "Североразпаднала" България, а сега и Странджа, която след това избиване на животни ше бъде обезлюдена. Застрашено е поголовието в страната, нещо което не се е случвало и при война. Абе да живее Европредседателството.
78
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До паметника на ЛевскиДа се търси престъпникът между "минусите". И да го залеят с мазнина от горе до долу. По възможност - гранясала.
77
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Време е Комунистическа партия ГЕРБ и Собственика на ГЕРБ да направят ограда към Сърбия ! Така Валери Симеонов ще ги е трафицирал и обрал , а Борисов хванал и предал .
76
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отново пак Орешарски и виновен и затова минали през България 60 000 нелегални емигранти? ? ГЕРБ като направиха оградата дане би да ги стпряха? Знае ли се колко преминаха режейки оградата и през други места в България? Добре, че Ердоган прие сирийци, даде им турско гражданство. Проблемни са млади мъже афганистанци, пакистанци и пр. които идват , а там няма война.
75
3
 
25
 
! Отговори
да допълним също преди 5 години
И Бойко с пропуканите магистрали
74
8
 
8
 
! Отговори
Който преди 5 години
е против затриването на държавата е червен. #gerber logic #sausage
73
2
 
25
 
! Отговори
вече глутопия преди 5 години
До Анонимен 75Абе, жмypчо, та нали западните "честни" капиталисти ни сбутаха до тук! Съсипаха ни икономиката, заграбиха ни пазарите, унищожиха уникалните български производства, набутват ни своя ерзац продукция и секънд-хенд стока, не приемат от нас животновъдна продукция от ваксинирани животни, но на нас ни пробутват и ние цедим лиги от умиление, 20 годишно замразено месо, инфектирани яйца, мляко с палмово масло и незнаен прах, шоколад в който шоколадът е само спомен... Това - от честност!
72
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Червени платени писарушки, я ми кажете Нинова в натура ли ви плаща?Хахахахаха
71
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ко ши кайш за филма на Йончева - "Граница"?Това ли ви е оградата?Къде са парите?За колко продадохте сигурността на България?
70
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До тонкатаТонка, голема си глъпонка, пък и с претенции за манипулонка. 60 % от българите имат автомобили, от тях - 80 % - трошки, но коли. И не ви ли говори нещо това, че отиват към гръцките курорти и нашето мърляво Черноморие в петък - до неделя вечерта. Т.е. да си топнат за два дни д-тата в морска вода. Не в Ница, не в Римини, не в Малайзия, а тука - на 150-300 км. За 3 дни, от които - 2 в път.
69
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Приказвай си,ама динената *** е за тебе,а не за Нинова.