МВР шефът за чумата: Най-важно е откъде идва!

Министърът призова и хората към дисциплинираност
20 юли 2018 17:30,
61
МВР шефът за чумата: Най-важно е откъде идва!
Снимка: БТА

МВР шефът Валентин Радев настоя, че се взимат всички мерки, за да се ограничи чумата по дребните преживни животни в Странджа. По време на изслушването в парламента по темата той благодари на опозицията, че е направила забележки, тъй като в такива моменти е възможно да се правят грешки.

Радев обясни, че на първо място се търси откъде е влязла заразата, за да може да се предотврати повторната й поява.

Още по темата

"Първата мярка е границата. Как е влязла, не знаем, трябва да открием. Ако не се справим със заразата, какво правим? Всички тирове се проверяват, всички храни", отсече вътрешният министър.

Той призова и хората към дисциплинираност и към спазване на указанията на МВР, тъй като в противен случай се разнася заразата, а опасността е реална.

"Ситуацията наистина е кризисна, затова създаваме Кризисен щаб. Опасността е реална. Всички, които идват да помагат на баба Дора, не съзнават, че това е пренасяне на зараза", каза още Валентин Радев.

Земеделският министър Румен Порожанов пък даде подробна хронологична информация от първия установен случай на заболяването. Той уточни, че са взети хиляди проби, като са изпратени такива и във френска лаборатория.

"Броят на отрицателните проби е преобладаващ, но щом има положителни, значи има заболяване", заключи министърът.

"Към момента единствено в село Шарково имаме едно стадо, което не е евтаназирано, и още 2 от по 10-12 кози", обясни Порожанов.

От думите му стана ясно, че едното е на баба Дора, която стана символ на протестите, и допълни, че там няма установени положителни проби, но животните са в контакт с други в селото, където има чума. Той уточни и че има едно стадо в Болярово под карантина, където експертите не са били допуснати да вземат втора проба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
1
 
! Отговори
ПОЛИЦАЙ КАТЕГОРИЯ Е преди 5 години
ОТ РЪКОВОДССТВОТО
47
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
....ИДВА ОТ ЦЕНТРАЛАТА НА БСП......
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чумата в цялата държава идва от ПАРЛАМЕНТА !!! НЕЗАБАВНА ЕВТАНАЗИЯ НА ПРАСЕТАТА ТАМ !!!
45
0
 
1
 
! Отговори
Георги преди 5 години
Всичко лошо за България идва от съюзници и партньори! Понеже сме нация от наивници, ни се прилагат хватки за самоунищожаване и тотално убъркване, за да сме завинаги буферна зона! Гео-разположението ни прави идеални за буфериране на Западна и Централна Европа от Близкият Изток и непрекъснато ни тренират в тази насока!
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така наречената френска лаборатория е НПО в което участва съпруга на Мария Габриел. Спонсорира се от фондации на Бил Гейтс, Сорос и др.
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В европейската територия на Турция няма регистрирани огнища на чу.***.Заразата се предава единствено от овца на овца. Птици и други животни не могат да заразят овцете.Или заразата е фалшива или някой е вкарал контрабанда овце от азиатската част на Турция. ДАНС много сериозно трябва да разследва как са заразени животните.
42
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Г-н Валентин Радев, чумата идва от надписаните ферми и животни, за които получихте субсидия. Сега разбира се, във връзка с идната проверката от ЕС - се появява вирус и 'фиктивните' животни са избити. Така сметката излиза, дори има обещетение за 'фиктивните' ферми. *** си, бъгарино, не виждаш до носа си. Вие сте обцете, кажете им го, г-н Радев
41
0
 
2
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 5 години
От такива като тебе,управляващите,бизнесмените ни,прокуратура,от всички български чиновници
40
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Идва от Крушовица! Основното й седалище е на "Позитано" 20
39
0
 
1
 
! Отговори
муспи преди 5 години
Много се пъчат че те докарват чумата, а всичко зависи кого синедриона ще обяви за баш патриот, и ще го шляпне с рушвет?!
38
1
 
4
 
! Отговори
Рино Рейнс преди 5 години
Най-импотентният инистър на МВР до момента.Страскащ ***! С такива като тоя джобен *** нана Тикевника престъпността ще просперира главоломно!
37
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Слушах интервюто - беше в стил "моля, помогнете ни да свършим това, за което ни дават заплатите".Рядко жалък и некомпетентен.
36
0
 
9
 
! Отговори
venix преди 5 години
От Банкя идва чумата, не от къде да е.
35
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С тази френска лаборатория смешни станаха вече. Ако има такава - дайте точно име, адрес и телефон ще намерим, ще ги питаме как изследват, какво изледват, колко проби са взели, каква е чистотата на пробите, какви са резултатите. Да размахват израза "френска лаборатория" не става! Или поне да ни покажат, да видим официалният документ, издаден от тази лаборатория
34
1
 
12
 
! Отговори
От Парламента идва преди 5 години
От там идват всички беди на хората.
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Жиб.***, турската граница е напълно покрита с телени мрежи. Как ot Турция преживява?
32
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А, добро утро!!!И да не забравяме, че скъпият ни ЕС без да разгледа никакви факти и доказателства, веднага отсече, че не може да става дума за тероризъм! Е, врачки ли са, какви са?
31
1
 
7
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Аз ли да Ви уча как се прави.Първо се унищожава гнездото, клетката - както е при тероризма.Поставя се районът под карантина, ако са терористи се отцепва района.След това се правят двойни проби - ако е БОВ или Чума от 3 независими лаборатории.Едва накрая се търси източникът на разпостранение - щот той одавна е литнал я за КАТАР, Я за Британия..Срам и позор - жена да ви учи на АБ....
30
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя пишман министър няма ли да спре да лъже. Жал да ти стане - съвсем се обърка. В стадото на баба Дора "няма установени положителни проби, но животните са в контакт с други в селото, където има чума". Е, какъв контакт, щом другите животни в село Шарково са евтаназирани? Голяма бъркотия, значи голяма лъжа и далавера има. Освен това, "положителни проби" не се установяват, установява се зараза чрез положителни проби.
29
2
 
11
 
! Отговори
ОТКРИХА ТОПЛАТА ВОДА преди 5 години
ДА, НАЙ-ВАЖНОТО Е. А НЕКАДЪРНИЦИТЕ ОТ МВР СПЯТ. НО НЕ ИМ ПРЕЧИ НАХАЛНО ДА ФОРМУЛИРАТ ПРОБЛЕМА, ВМЕСТО ДА ГО РЕШАВАТ И СИ МИСЛЯ, ЧЕ КАТО ГО ПРАВЯТ -ВСИЧКО Е ТИП ТОП. ТЕЗИ И ДИОТИ ЗАБЪРКАХА ПОРЕДНАТА КАША ЗАЕДНО С КАСИЧКАТА НА ГЕРБ И НА ОНЯ ОТ БАНКЯ МИНИСТЪРЪТ ПОРОЖАНОВ. ДАНО *** НЕЩАСТНИ АЛЧНИ КО ПЕЛЕТА