НС ведно: Без споразумения за прием на мигранти!

До септември предложение за реформа за дъблинската система
Обновена: 20 юли 2018 14:54 | 20 юли 2018 14:52, Камелия Цветанова
24
НС ведно: Без споразумения за прием на мигранти!
Снимка: БТА

Парламентът задължи кабинетът да не подписва двустранни споразумения за връщане на мигранти в България. Това стана с единодушно прието решение, подписано от председателите на всички парламентарни групи.

До него пък се стигна по идея на премиера Бойко Борисов, който дойде в парламента за разискване на темата с бежанския проблем, поискано от левицата.

Още по темата

Още в началото на дебата червената шефка Корнелия Нинова предупреди премиерът, че решението, което е предложено от неговите депутати е капан.

В предложението на парламентарната група на управляващата беше записано, че кабинетът се задължава да отстоява националните интереси при обсъждането на мигрантския въпрос на срещите на ЕС, а според Нинова национална позиция няма.

Бойко Борисов пък даде идеята да говори с неговите депутати, така че да се стигне до общо решение.

След продължили близо час совалки и заседание на председателския съвет в крайна сметка се стигна до общо решение.

С приетото решение днес парламентът задължи още кабинетът до 30 септември да представи в НС предложение за реформа за т. нар. дъблинска система за прием на бежанци, за което настояваше левицата.

Правителството ще представи още пред парламента позицията за общи действия на ЕС по темата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Зайко преди 5 години
Тоя ББ взе да се усеща че вкара ли и 5 шибека тук ще стане мазало. Обаче не съм сигурен дали не разселва по грсдовете по 208 постановление.
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз немога да разбера, какво ги бавят, ами не ги връщат кой откъде е. Самолетите и айде в кочинката откъдето си изпълзял. Е, освен тея които могат да допринесат с нещо разбира се. Виж бежанците са друго нещо. Но така или иначе вече войната в Сирия нали приключи. Айде и тях наобратно.
20
1
 
1
 
! Отговори
Росица преди 5 години
Ама големи сте плювалници тука. Все за разбирателство плачете, а сега като се разбират сте недоволни. Май най ви харесват лошите новини за да има от какво да сте недоволни, щото май само така се чувствате значими.
19
2
 
2
 
! Отговори
аз преди 5 години
те германските военнотранспортни самолети не се спряха да ни носят гостите на меркел всички минават над варна и от там в ямбол,меркел не пита НС за нищо дава пари на бибитко и каквото каже и поиска това е
18
5
 
6
 
! Отговори
АМИ ПОСЛЕ? преди 5 години
1:0 ЗА БСП! КАКВОТО И ДА ПИШАТ ПЛАТЕНИТЕ ЖДУРНАЛЯ И ОНЯ ПРОФЕСОРКА ПО МИЛОСТ И ПОЛИТИЧЕСКИ ПСИХОЛОГ, АНТОАНЕТА ХРИСТОВА, КОРНЕЛИЯ МУ ГО ЗАЧУКА НА ПРОС ТАКА ОТ БАНКЯ, КОЙТО УСЕТИ НАКЪДЕ ДУХА ВЯТЪРА И ПОБЪРЗА ДА СИ ПРИПИШЕ ЗАСЛУГИТЕ *** КОРНЕЛИЯ И ПАРЛАМЕНТАРНАТА ГРУПА НА БСП. БОКО, ТИКВО БАНКЯНСКА, ВЕЧЕ СИ ПЪТНИК. НАРОДЪТ ТЕ МРАЗИ И САМО ДЖУРНАЛЯТА И ПЛАТЕНИТЕ СОЦИОЛОГИЧЕСКИ ПРОС ТИТУТКИ ЗАСЕГА ТЕ КРЕПЯТ. НО ИДВА ВИДОВ ДЕН!!!
17
1
 
2
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
"Парламентът задължи кабинетът да не подписва двустранни споразумения..."Камелийче, новината е добра, но ти си оставаш все така неграмотно, милото ми.
16
0
 
17
 
! Отговори
браво преди 5 години
Най-накрая една добра новина. Дано и занапред има консенсус между всички партии и в крайна сметка решение/я защитаващи България.
15
0
 
1
 
! Отговори
изнервен преди 5 години
Ей този пълен член за нищо го нямате, бе Камелия. Ама ограмотете се като ще пишете новини.
14
4
 
2
 
! Отговори
Винету преди 5 години
До бесепара. Ами още доста ще поцъкате, като гледам колко сте ялови.
13
4
 
8
 
! Отговори
Бесепар медалист преди 5 години
Абе колеги толкова коментари цъкаме вече 10 години, Бойко що е още премиер? Май още повече коментари трябва да му се не види
12
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мигрантския натиск е нулев ! Сирийците предпочитат войната , вместо връщане в България
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дума ч.у.м.а е болест , не звезди
10
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чума по овцете от юг , чума по прасета от север , чума в правителството от Банкя .
9
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Решение което е изключително в интерес на България. Жалко, че такъв тип решения са рядкост.
8
0
 
14
 
! Отговори
Истина преди 5 години
Кой мигрант иска да де върне в България? Няма такъв. По-добре да приемат решение за забрана транзитно преминаване на мигранти през страната ни.
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До хх"То е достатъчно да ни съберат и върнат ромите..."---Ама, чакай, нали сме им ги дали "все за тях", да си ги интегрират. Няма да се измятаме, няма да си ги искаме пак!
6
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"... До него пък се стигна по идея на премиера Бойко Борисов"----Доста смехотворно. :) До сега Тиквуня слушаше танте Меркел и дугите "големи" началници от Брюксел,напълни България с "мигранти", сега, видиш ли, ПО НЕГОВА ИДЕЯ "Без споразумения за прием на мигранти".Абе, за къде сме без Банкянския гений, титан на мисълта, европейски лидер ...Вие продължете. :):)
5
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много хубаво го е измислил Борисов хоп общо решение подписано и Корни сега с какво ще се чеше?
4
3
 
7
 
! Отговори
хх преди 5 години
младото е в Барселона , не го мисли
3
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Bravo boiko stisnal si rakata i si posdravil kornelia predi da si islesesch ot dalata a saschto ne ja zeluna kakto zeluvasch merkel mey i dr ninova e mn po hubava a i e umna istinska jena konkorentka ti e boiko ti ja haresvasch i tja tebe abe boiko vse debelani okolo tebe lilito rumito menda zeza tn nama li neschto mlafo ja vsemi ot gospodari na efira ili ot slavi balerinite da te osvejavat