НС ведно: Без споразумения за прием на мигранти!

До септември предложение за реформа за дъблинската система
Обновена: 20 юли 2018 14:54 | 20 юли 2018 14:52, Камелия Цветанова
24
НС ведно: Без споразумения за прием на мигранти!
Снимка: БТА

Парламентът задължи кабинетът да не подписва двустранни споразумения за връщане на мигранти в България. Това стана с единодушно прието решение, подписано от председателите на всички парламентарни групи.

До него пък се стигна по идея на премиера Бойко Борисов, който дойде в парламента за разискване на темата с бежанския проблем, поискано от левицата.

Още по темата

Още в началото на дебата червената шефка Корнелия Нинова предупреди премиерът, че решението, което е предложено от неговите депутати е капан.

В предложението на парламентарната група на управляващата беше записано, че кабинетът се задължава да отстоява националните интереси при обсъждането на мигрантския въпрос на срещите на ЕС, а според Нинова национална позиция няма.

Бойко Борисов пък даде идеята да говори с неговите депутати, така че да се стигне до общо решение.

След продължили близо час совалки и заседание на председателския съвет в крайна сметка се стигна до общо решение.

С приетото решение днес парламентът задължи още кабинетът до 30 септември да представи в НС предложение за реформа за т. нар. дъблинска система за прием на бежанци, за което настояваше левицата.

Правителството ще представи още пред парламента позицията за общи действия на ЕС по темата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
9
 
14
 
! Отговори
Пет преди 5 години
Какво се правят на важни сега в НС ...тези Споразумения за приемане на бежанци са подписани още когато се договарящи Приема на България в ЕС! Главното командване е от Брюксел! Защо не публикуват Договора за ЕС? България беше приета.под натиска на Сащ зареди членуването в НАТО че се дава там територия за войски и техника и че ще се приемат бежанци без мрънкане!
1
1
 
23
 
! Отговори
хх преди 5 години
то е достатъчно да ни съберат и върнат ромите...