Радев, Порожанов... Ще уважат ли депутатите?

Управляващи и опозиция в спор за ситуацията с чумата
Обновена: 20 юли 2018 09:42 | 20 юли 2018 09:35, Камелия Цветанова
8
Радев, Порожанов... Ще уважат ли депутатите?
Снимка: архив, Булфото

Спор в парламента дали МВР шефът Валентин Радев и министърът на земеделието Румен Порожанов ще дойдат да обяснят на депутатите ситуацията с чумата по животните.

Двамата сами поискаха това изслушване вчера като обявиха, че ще търсят политическа подкрепа от всички сили за действията си, които включват и евтаназия на кози и овце.

Целта им е да дадат разяснения, свързани с възникналите спорове около необходимостта от унищожаването на заразените с чума животни в пограничните райони и достоверността на пробите, иззети от стадата.

Още в началото на пленарния ден обаче от БСП обявиха, че двамата са се отказали от намерението си.

"Вчера публично беше обявено, че Валентин Радев и Порожанов ще дойдат да обяснят какви мерки ще предприеме правителството за чумата, а днес разбираме, че двамата министри няма да дойдат", скочи червеният Драгомир Стойнев.

Председателстващият заседанието на НС Емил Христов пък увери, че ще говори с тях, но работа била в това, че ситуацията в страната била много сложна и двамата министри биха били много по-полезни, ако са в районите със заразените стада, отколкото да дойдат в парламента.

След него в спора се намеси и шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов.

"Парламентарният ден започва в 9 ч. и завършва в 14 ч. и никой не е казал, че няма да дойдат през това време, а ако вие работите до 9:30 ч не означава, че останалите неглижират работното си време", отсече той и добави, че министрите щели да дойдат за парламентарния контрол.

Това даде повод на червената шефка Корнелия Нинова да попита Цветанов дали си говори с Емил Христов, защото именно той бил казал на опозицията, че двамата министри няма да дойдат днес и няма да има изслушване.

"Г-жо Нинова, ако те бъдат възпрепятствани как да дойдат", обобщи пък Георгиев и в крайна сметка така и не стана ясно дали МВР шефът и земеделският министър ще уважат депутатите.


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
6
 
2
 
! Отговори
Винету преди 7 месеца
Злобният, завистлив и запенен червен анонимник пак се е развихрил в сайта с жалките си призиви за оставка и жлъчна омраза към всичко герберско. Няма да ви се отвори парашута, бе миризлив галошш, Боко още дълго ще ви управлява. Свиквайте.
4
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ОСТАВКА бе,чуми гербаджийски.ГЕРБ мачкат българския народ така,както и турчин не го е мачкал.
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ММИ ТО КАКВО ИЗЛИЗА?

МАЙ НЯМАЛО ***?
2
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И като дойде порошан ще мънка като пред Баба Дора вчера, тъй ли? А ще се избяга ли, както вчера? И никаква оставка! Лъже като всеки нормален гepбеpacт!
1
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Нинова зарази цялата държава с ***, незабавен арест от ДАНС, бързо производство и в затвора.