БСП със заявка за властта: Не предлагат алтернатива на ГЕРБ, а на системата!

Червените искат промени в четири ключови сфери
21 юли 2018 16:11,
211
БСП със заявка за властта: Не предлагат алтернатива на ГЕРБ, а на системата!
Снимка: БТА

С проекта "Визия за България" БСП дава заявка за управление на държавата и алтернатива на системата. Не предлагаме алтернатива на ГЕРБ, а алтернатива на системата, днес не се обръщаме към политическите си опоненти, обръщаме се към народа си, заяви при представянето на проекта в НДК лидерът на БСП Корнелия Нинова, цитирана от БТА.

Още по темата

Тя допълни, че не претендират, че са всезнаещи и затова се обръщат към всеки сънародник с молба да чуе идеите на левицата и ако има желание, според възможностите си, да се включи в процеса.

По думите на Нинова системата убива, както първи са го изрекли майките на децата с увреждания, и затова тази система трябва да бъде сменена. БСП започва разговор за тази промяна и ще подложи проекта си на широко обществено обсъждане.

БСП предлагат промени в четири ключови сфери - икономика и доходи, регионално развитие, здравеопазване и образование. Предлагаме да спрем разграбването на националните богатства, заяви Нинова и допълни, че в момента не обществото, а малцина се възползват от тях.
Тя каза, че БСП не е против концесионирането, но балансът е бил нарушен и трябва да се възстанови. От БСП предлагат онези стратегически обекти, които са забранени за приватизация, да бъдат забранени и за концесия. Да не се дават на концесия БДЖ, летища и пристанища, "Български пощи", многопрофилни болници, плажовете, ВиК сектора, НДК, филмова индустрия, БЕХ и др. Тези предприятия да не се управляват на партиен, квотен принцип, а на конкурсно начало, искат от левицата.

Трябва да започнем да градим собствено българско родно земеделие, което не е зависимо само от европейско финансиране, каза Нинова. От БСП са за намаляване на ДДС върху храните.

БСП предлага адаптиране на образованието към дигиталното поколение. Това е бъдещето на младото поколение, закъснели сме, каза Нинова. Тя призова да се използват иновационни образователни технологии - облачни технологии, учене в мрежи и др. По думите й сега системата кара децата да наизустяват без да анализират. Трябва да се наблегне на възпитанието и на културата, смята тя. Не на джендър идеологията в българските училища, призова Нинова и с това предизвика аплодисменти в залата. Съвременните християнски ценности са ни по-скъпи от третия пол, допълни тя.

От БСП предлагат безплатни детски градини, един учебник за един клас за цялата страна. Според Нинова общественият ресурс трябва да отива за държавните и общински училища.

В сферата на здравеопазването от БСП предлагат намаляване на ДДС за лекарства, медицински изделия и храни. Предлагаме ежегодно държавно определяне на цените на лекарствата от реимбурсния списък и медицински изделия, каза Нинова. От БСП искат и забрана на реекспорта на лекарства. БСП иска премахване на търговския статут на държавните лечебни заведения и замяната му с принципно нов статут, отговарящ на социалния характер, същност и насоченост на здравеопазването.

Регионализиране на икономиката, предлагат още от БСП. Предвиждат създаване на фонд за сближаване между регионите и приоритетни програми за изостаналите региони.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова предложи и партията да обсъди ревизия на решението на конгреса за влизане на България в еврозоната и приемане на еврото.

Предлагам да отворим тази дискусия, въпреки решението на конгреса и ако стигнем до друго, по-разумно, по-полезно и по-важно за народа и националния интерес решение, нищо не пречи да го ревизираме, каза Нинова. "Моля Сергей да не се сърди, защото този доклад беше негов на конгреса, ние споделяме всичко това, но нека да помислим", обърна се Нинова към лидера на ПЕС Сергей Станишев. По думите й животът и условията са се променили и БСП трябва да е адекватна към тази промяна.

"Нека да проведем разговора за България, за българската икономика, за цените, за стандарта на живот. Нека не бързаме. Дайте да забавим с ежедневното напиране сега и веднага еврото и да ни приемат в еврозоната. Предстоят ни много сериозни разговори", каза Нинова. Тя заяви, че дори чужди експерти са предупредили страната да не влиза в еврозоната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Две мафиотски групировки с един и същ корен. Сменят си ролите на доброто и лошото ченге, а д3билите цвилят от възторг.
147
0
 
7
 
! Отговори
Пепа преди 5 години
*** тва сериозно ли?
146
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може би по малкото зло-да опитаме поне ?? Мисля че тия са наясно че ако се провалят отново са напълно АУТ от политиката ??
145
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво, г-жа Нинова!Давайте, сменете системата!Върнете Техноимпекс на държавата! Върнете се на работа на държавна служба!Давайте, давайте, сменете системата! Народът ще Ви аплодира!
144
2
 
12
 
! Отговори
Терминал 2 преди 5 години
Ние стъпихме на терминала при Луканов.Уядените комунисти след като заграбиха народното богатство сега са недоволни че няма кой да им работи. Ние чакаме да се тръшнете за да пратим децата по родните градини и да възстановят родината от пепелището.
143
4
 
10
 
! Отговори
хора бдете! преди 5 години
Прави впечатление че руската политика не цели завземането на властта.Грузия, Украйна . . . поддържане на постоянни огнища на противопоставяне, изтощаване на националните правителства в безплодни разходи за преодоляване на зулуми. Пръскане на зловредни слухове целящи възхваляване на "миналото" и поставяне на нереалистични очаквания пред действащото правителство.Например перестройката на Горбачов започна вследствие на стачките на миньорите в Донбас. Сега им разправят че "преди" било пд-добре . .
142
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВСЕКИ ГЛАС ЗА ГЕРБ Е ПИРОН В КОВЧЕГА НА БЪЛГАРИЯ. АКО НЯКОЙ НЕ ГО Е РАЗБРАЛ... ОБЯСНИМО Е ЗАЩО ХАРЕСВА МУТРАТА
141
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато изпратим ГЕРБ и мутрата в забвение, тогава може да има някакъв шанс за България. До тогава единствения изход от пpocтoтиятa и мизерията ще бъде Терминал 2
140
8
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
стъпили са на перспективна писта...Но трябва много да внимават,зер е встрани от "трасето"..Хората просто няма да търпят вече лъжи!...Като тия,с които Тиквата успя да узурпира властта преди 9 години.Нека не се заблуждават!!!!...Ако мислят да започнат безпринципни БРЪЩОЛЕВИНИЦИ,гледайки какво прави Тиквата,са загубени.На тоя номерата му вървят,защото е мутра...Но Нинова и Ко. да внимават!
139
8
 
23
 
! Отговори
aha преди 5 години
НИНОВА, да управлва ????? Ха,Ха,Ха.....Тази крадла е за затвора бе ......
138
6
 
24
 
! Отговори
Гласоподавател преди 5 години
Много искам да гласувам за БсП, Ама нямам желание.
137
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Полека БКП си отива. Рано или късно ще се отървем от тях. Но загубихме 30 г. Всички в България са възмутени от коминзма на Герб, но не скачат защото алтернативата е другите комунисти от БСП и офицерите на Държавна сигурност от ДПС. Положителното е, че хората видяха как живеят хората в Европа и вече нищото на изток не е критерий за живот.
136
28
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ трябва незабавно да поддадат ОСТАВКА. ГЕРБ и МУТРАТА съсипаха България за 10 години. Толкова бедни не сме били дори по времето на Виденов!
135
4
 
27
 
! Отговори
Срам преди 5 години
Къде спахте като бяхте на власт 30 години!Или само краднене! Всички били на власт до сега нямате право да тормозите Народа отново!
134
5
 
18
 
! Отговори
ще чакаме преди 5 години
Визията е че трябва да си отиде Цацаров, за да може следващия да приложи закона и КoрНелия да отиде в Сливен.
133
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 130ГЕРБ въвежда стандарти. Сега също има дребен и среден бизнес, но той трябва да бъде на светло.
132
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП си остава ретроградна партия, имитираща модерно мислене. Не ви вярваме, нямате умствен капацитет.
131
5
 
13
 
! Отговори
! преди 5 години
Нека да помислим какво ще стан ако БСП дойде на власт:Ще започне реваншизъм като уволни близо 700 000 от администрацията назначени от ГЕРБ както и ще прекрати поръчките на фирмите подписани от правителството на ГЕРБ. Какво означава това означава:За по малко от година безработицата ще надхвърли един милион човека още толкова които са пряко свързани косвено или изцяло с тези хора лица. БСП дойде ли на власт отново на протести както беше през 2013-2014 г. Да запазим работните си места.
130
3
 
19
 
! Отговори
Митака преди 5 години
Приказки от 1001 нощ. Преди да предлагате безплатни детски градини, построите тези детски градини. Детето ми е на 4 години и не го приемат на детска градина, защото няма места. Много деца са така около нас. А Вие си говорите някакви безумни безмислици, които нямат никаква връзка с реалността
129
6
 
14
 
! Отговори
БСП да признае преди 5 години
- те ли сътвориха провокацията със заразяването на овце и кози!Нещо ПОЛЕЗНО да е извършила БСП? Само разпалване на ИЗКУСТВЕНИ скандали , ХИБРИДНИ ПОРЪЧКИ за проваляне на европейския напредък на РБЪлгария.Такава е поръчката, нали? Назад към "блажения соц'- Куба, Северна Корея.Никога повече лъжите на БКП/БСП.