БСП със заявка за властта: Не предлагат алтернатива на ГЕРБ, а на системата!

Червените искат промени в четири ключови сфери
21 юли 2018 16:11,
211
БСП със заявка за властта: Не предлагат алтернатива на ГЕРБ, а на системата!
Снимка: БТА

С проекта "Визия за България" БСП дава заявка за управление на държавата и алтернатива на системата. Не предлагаме алтернатива на ГЕРБ, а алтернатива на системата, днес не се обръщаме към политическите си опоненти, обръщаме се към народа си, заяви при представянето на проекта в НДК лидерът на БСП Корнелия Нинова, цитирана от БТА.

Още по темата

Тя допълни, че не претендират, че са всезнаещи и затова се обръщат към всеки сънародник с молба да чуе идеите на левицата и ако има желание, според възможностите си, да се включи в процеса.

По думите на Нинова системата убива, както първи са го изрекли майките на децата с увреждания, и затова тази система трябва да бъде сменена. БСП започва разговор за тази промяна и ще подложи проекта си на широко обществено обсъждане.

БСП предлагат промени в четири ключови сфери - икономика и доходи, регионално развитие, здравеопазване и образование. Предлагаме да спрем разграбването на националните богатства, заяви Нинова и допълни, че в момента не обществото, а малцина се възползват от тях.
Тя каза, че БСП не е против концесионирането, но балансът е бил нарушен и трябва да се възстанови. От БСП предлагат онези стратегически обекти, които са забранени за приватизация, да бъдат забранени и за концесия. Да не се дават на концесия БДЖ, летища и пристанища, "Български пощи", многопрофилни болници, плажовете, ВиК сектора, НДК, филмова индустрия, БЕХ и др. Тези предприятия да не се управляват на партиен, квотен принцип, а на конкурсно начало, искат от левицата.

Трябва да започнем да градим собствено българско родно земеделие, което не е зависимо само от европейско финансиране, каза Нинова. От БСП са за намаляване на ДДС върху храните.

БСП предлага адаптиране на образованието към дигиталното поколение. Това е бъдещето на младото поколение, закъснели сме, каза Нинова. Тя призова да се използват иновационни образователни технологии - облачни технологии, учене в мрежи и др. По думите й сега системата кара децата да наизустяват без да анализират. Трябва да се наблегне на възпитанието и на културата, смята тя. Не на джендър идеологията в българските училища, призова Нинова и с това предизвика аплодисменти в залата. Съвременните християнски ценности са ни по-скъпи от третия пол, допълни тя.

От БСП предлагат безплатни детски градини, един учебник за един клас за цялата страна. Според Нинова общественият ресурс трябва да отива за държавните и общински училища.

В сферата на здравеопазването от БСП предлагат намаляване на ДДС за лекарства, медицински изделия и храни. Предлагаме ежегодно държавно определяне на цените на лекарствата от реимбурсния списък и медицински изделия, каза Нинова. От БСП искат и забрана на реекспорта на лекарства. БСП иска премахване на търговския статут на държавните лечебни заведения и замяната му с принципно нов статут, отговарящ на социалния характер, същност и насоченост на здравеопазването.

Регионализиране на икономиката, предлагат още от БСП. Предвиждат създаване на фонд за сближаване между регионите и приоритетни програми за изостаналите региони.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова предложи и партията да обсъди ревизия на решението на конгреса за влизане на България в еврозоната и приемане на еврото.

Предлагам да отворим тази дискусия, въпреки решението на конгреса и ако стигнем до друго, по-разумно, по-полезно и по-важно за народа и националния интерес решение, нищо не пречи да го ревизираме, каза Нинова. "Моля Сергей да не се сърди, защото този доклад беше негов на конгреса, ние споделяме всичко това, но нека да помислим", обърна се Нинова към лидера на ПЕС Сергей Станишев. По думите й животът и условията са се променили и БСП трябва да е адекватна към тази промяна.

"Нека да проведем разговора за България, за българската икономика, за цените, за стандарта на живот. Нека не бързаме. Дайте да забавим с ежедневното напиране сега и веднага еврото и да ни приемат в еврозоната. Предстоят ни много сериозни разговори", каза Нинова. Тя заяви, че дори чужди експерти са предупредили страната да не влиза в еврозоната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВСЕКИ ГЛАС ЗА ГЕРБ Е ПИРОН В КОВЧЕГА НА БЪЛГАРИЯ. ЖАЛКО ЗА ВСЕКИ, КОЙТО НЕ ГО Е РАЗБРАЛ.
127
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След БСП и преди ГЕРБ имаше дребен и среден бизнес и хората си изкарваха прехраната и имаха някакво препитание. След ГЕРБ вече няма възможност за честен бизнес. Единствената възможност, която ни предоставя ГЕРБ е Терминал 2
126
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато БСП са управлявали са допускали огромни поразии в държавата. Как да им вярваме?
125
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Троловете от ГЕРБ писнаха на умряло. И какво искате, мутрата още ли да ни управлява? Тези от ГЕРБ за 10 години съсипаха България. Дори са по-крадливи и лоши и най-големите предатели ДПС!
124
3
 
10
 
! Отговори
утопия преди 5 години
Даже и да иска да го направи, как ще стане, нали ако засегне интересите на силните, веднага ще я погнат за миналото и, и до там.Нищо не става без кръв.
123
4
 
27
 
! Отговори
Червените милионери преди 5 години
Червените милионери ограбиха България:Р.Овч.(дългият инкасатор)-милионер; *** Нинова(г-жа Лъжа)-милионер, предс.на БСП; Г.Гергов-Свинарят-милионер,предс.на Пловдивското БСП; Гуцанов-Медузата-милионер,предс.на Варненското БСП; Бриго Аспарухов-милионер пенсионер; Манджуковмилионер;Гущеров-милионер;Гоце агента-милионер;Вес.Лечева-милионер и още много червени милионери откраднали милионите си от българския народ. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи...Д.Благоев ако ги види от някъде ще се обърне в гроба.
122
8
 
24
 
! Отговори
Провалилата се БСП преди 5 години
Цялата истина е, че социализмът се провали поради невъзможността да се създаде печеливша държавнопланова икономика! Когато на комунистите им става ясно, че комунизма е невъзможен, те губят идеологически ориентир, а комунопартия без идеология е просто котерия, която защитава лични и групови интереси! По този начин използвайки властовите си ресурси и позиции по време на прехода БСП се превърна в полу-мафиотска структура заграбила по-голямата част от капиталите на България!
121
6
 
20
 
! Отговори
Колев преди 5 години
БСП със заявка за властта, а Нинова със заявка за затвора!
120
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Блаженни са вярващите!Вече само баба Тодора ще ви се върже вече!
119
6
 
19
 
! Отговори
Българин и биволите преди 5 години
И биволите от Крушовица, не вярват на тази червена престъпница!
118
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БЛИЗКОТО МИНАЛО - ОРГАНИЗИРАХА ЗИМНИТЕ ПРОТЕСТИ ЗА 5% УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЕЛЕНЕРГИЯТА,ББ ПОДАДЕ ОСТАВКА, ЗИМАТА УВЕЛИЧИХА ТОКА С 10%- ТИШИНА, А СЛЕД ТОВА ГРЪМНАХА ЕДНА ТАКОВА ОНАКОВА ЛУДАТА ТЕТКА СЕ ОКАЗА В ЕДНА оШфорка С ЕДИН ШЕФ НА БАНКАТА, А ЕДНО ДЖУРНАЛЕ ДЕТУ НАЙ ПЛЮЕ ТОЯ И ОНЯ СЕГА ФАЛИ БАНКЕРЧЕТО ДЕТО ОБРА НАРОДА С 4 МИЛИАРДА- ТА ДРУГАРИТЕ МИЛИОНЕРИ НИКОГА НА ВЛАСТ- ПАК ЩЕ НИ СГОТВЯТ, ПАК ЩЕ НИ ОБЕРАТ- ОПАСНИ ЗА СИГУРНОСТТА НА БЪЛГАРИЯ. АМАН ОТ БАНДИТИ, ОТ ТЯХ НЕ МОЖЕМ ДА ИЗЛЕЗЕМ ОТ ТРАПА ДЕТО Н
117
4
 
17
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Тия от ден на ден по-смешни стават.
116
6
 
23
 
! Отговори
7 преди 5 години
Каква власт бълнува Нинова, прокурора я чака отвън на изхода! Тоя път наистина загази!
115
6
 
22
 
! Отговори
666 преди 5 години
Алтернативата на БСП е само една - отново фалит на България! Не, благодаря! БСП да си стои в опозиция, да си пият кафетата и да дрънкат глупости - това им е съдбата.
114
12
 
6
 
! Отговори
Визионер преди 5 години
Много пристрастено и извратено дърдорене в коментарите.НЕ ВИЖДАМ ВАШАТА ВИЗИЯ!А каква е визията на ГЕРБ и другите?Нормалният избор е между визии и реализацията им, а след това между носителите им.Бъди нормален.
113
4
 
27
 
! Отговори
Jon преди 5 години
Не може една партия БКП-БСП която 3 пъти да фалира България да чакате тази същата партия да оправи нещата.
112
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До YanСпоред теб нищо да не се прави преди пациента напълно да е умрял е по добре?
111
23
 
9
 
! Отговори
ОНЗИ преди 5 години
Г-ЖО НИНОВА ТЕЗИ КОМЕНТАРИИ ПОКАЗВАТ ЧЕ ВИЕ СТЕ НА ПРАВ ПЪТ - СМЕЛО И НАПРЕД ЗАЩОТО НАРОДА Е СЪС ВАС. ВРЕМЕ Е ТАЗИ ПРОСТАЩИНА НА ОНЗИ И КОМПАНИЯ ДА БЪДЕ ПОСТАВЕНА В ПОМИЙНАТА ЯМА !!!!
110
7
 
10
 
! Отговори
Yan преди 5 години
Държавата ни отдавна е на системи в реанимацията на болницата наречена Европа, а тия ще и сменят системата. За кога?
109
18
 
10
 
! Отговори
НЕ ГЕРБ преди 5 години
Та какво хубаво е направил ГЕРБ за България че гласувате за тях? Тарикатски про стаци които ви грабят и унищожават страната. Бях си в България за няколко месеца и не помня дори през комунистическо страната да е изглеждала толкова зле. Като гробница с разграден двор за ограбване. Не знам дали БСП е по добре или не, но знам че ГЕРБ не е добре за страната, това е повече от ясно.