Свикнахме ли със скандали?

Обстановката у нас коментират доц. Петър Чолаков и Димитър Димитров
Обновена: 24 юли 2018 14:26 | 23 юли 2018 22:54,
27

През третия мандат на ГЕРБ се нагледахме на грандиозни скандали - безпрецедентни за историята на България. Вече има претръпване от страна на обществото. В други държави подобни скандали биха довели до оставката на правителството, но не и у нас.

Това коментира в студиото на "Денят ON AIR"с водещ Николай Кръстев политологът доц. Петър Чолаков за политическата обстановка у нас."Ако има оставка, то тя ще е ако Борисов реши да се самосвали и той да предизвика избори. Промяната в политическата обстановка може да дойде именно от г-н Борисов, ако той види, че има скъсяване на дистанцията между ГЕРБ и БСП", отбеляза политологът.

По думите му Борисов "държи тестето с карти" и именно той диктува играта.

"Предсрочни избори ще има. Ситуацията обаче е изключително непредвидима. Важно е да видим върху кого ще бъде хвърлена вината за предсрочни парламентарни избори. Такива обаче няма да върнат опозицията в играта. Най-много Борисов да кара още един мандат", уточни доц. Чолаков.

Според политолога Димитър Димитров има белези за напрежение в държавата.

"Обществото започна да привиква към скандалите. Различни събития се натрупват, а междувременно съгласие между различните групи протестиращи трудно може да се получи. Все пак трябва да се отбележи, че този политически сезон може да се разгледа като успешен за г-жа Нинова", каза Димитров пред Bulgaria ON AIR.

Той обаче е категоричен, че положението по никаква форма не заплашва статуквото.

"Вече може да мислим за предстоящите евроизбори. Сидеров и Каракачанов са имали много по-сериозни скандали. Няма да се прекрачи границата, след която ще се постави под съмнение комбинацията, която управлява", добави още политологът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари