Борисов поиска, ГЕРБ реши: Пълна подкрепа за ветото на Радев!

Нямало да допуснат да има каквито и да било съмнения в лобизъм
Обновена: 25 юли 2018 07:09 | 24 юли 2018 18:40, Камелия Цветанова
170
Борисов поиска, ГЕРБ реши: Пълна подкрепа за ветото на Радев!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Само няколко часа след като президентът Румен Радев наложи вето на поправките в Закона за приватизацията, депутатите от ГЕРБ обявиха, че ще го подкрепят в пленарна зала.

Решението на най-голямата парламентарна група беше обявено от шефа й Цветан Цветанов.

Още по темата
По-рано пък от пресцентъра на ГЕРБ съобщиха, че премиерът и лидер на партията се е разпоредил депутатите му да изработят нова поправка в закона, така че да отпаднат всички съмнения за лобизъм в полза на една или друга страна, каквито изразиха от БСП, а и от малкия коалиционен партньор в кабинета - НФСБ.

"Във връзка със спекулациите и тиражирането в публичното пространство, че има лобистки текстове, които обслужват определени икономически кръгове или бизнес лица мога да кажа категорично, че ГЕРБ никога и по никакъв повод не е обсъждал и приемал подобни текстове", отсече днес Цветанов, който обясни, че вчера е имало заседание на групата с участието на Борисов.

Така че заради тези съмнения вчера се е стигнало до решението Даниел Кирилов като председател на правна комисия да разработи текстове, с които да се отменят всички законодателни предложения, внесени от депутати от ОП, които бяха приети в пленарна зала.

Става въпрос за искането на депутата от "Атака" Николай Александров, внесено в последния момент между двете четения на закона в чл. 32 в: "Специфични задължения, пряко свързани с осъществявания от приватизираното дружество предмет на дейност, с изключение на задължението за запазване на седалището, предмета на дейност, за инвестиции и трудова заетост, не могат да бъдат вменени на купувача за повече от пет години".

След Александров в последния възможен момент свое допълващо горния текст предложение внесе и Емил Димитров-Ревизоро (ВМРО), с което пък се въведе ретроактивно действие, т.е. важи и за вече сключени сделки: "Разпоредбата на чл. 32б-32в се прилага и за сключени приватизационни договори, по които към датата на влизане в сила на този закон няма непогасени плащания за неустойки за неизпълнени през първите пет години следприватизационни задължения".

Преди да бъде окончателно обсъден закона в пленарна зала, двамата поискаха предложенията им да бъдат оттеглени, но това не се случи и те бяха приети.

Заради тези текстове вицето и лидер на НФСБ Валери Симеонов заплаши, че ще напусне коалицията, защото според него с тях се обслужват лобистки интереси.

Явно обаче всички тези поправки няма да видят бял свят, след като ГЕРБ подкрепи ветото на Радев и законът остане без промени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
1
 
6
 
! Отговори
герберастин да си преди 5 години
Традиционно герберастка политика на проба-грешка да се прокара поредната далавера и като не стане, рязко задна.
137
2
 
6
 
! Отговори
men преди 5 години
а прецедента да излезе на улицата да каже на оръжие и да раздаде калашници, друга оправия нема. да видим дали ше се съберем един автобус хора.
136
1
 
4
 
! Отговори
men преди 5 години
не се кахърете дами и гуспода. чекайте сега ноколко седмици луноходец да влезе в групите на шемпионската лига, да му се качи рейтинго на домус ага и ше мине незабелязано закончето в оригиналния си вид или даже с допълнителни клаузи да му платим вреди на ликвидатора о простете на приватизатора. 1 милионче му платихме защото некой беше решил че неква сграда на транспортното министерство му принадлежи, сега шо да не му платим новите кораби я.
135
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на Валери Симеонов.Истински патриот,с държавническо поведение.Волен на воля си разиграва морафетите под масата.Това беше тест от Бойко за лобизъм и кокошкарско поведение на депутати и партии.На всички им лъснаха бузките.Браво и на Бойко!
134
0
 
5
 
! Отговори
бай Иван преди 5 години
Домусчиев да си вземе рушвета обратно,докато не е изхарчен.Тоя път "номер не прайдьот", както казал руснакът.
133
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мошеници, едните бяха, крадоха та се забравиха, доиде ред на тиквата, той си прави каквото си иска, щото няма друга алтернатива и поне прави пътища, макър и с парите на европа. Пълна трагедия.
132
1
 
18
 
! Отговори
мак преди 5 години
Смешници. Надяваха се номера да мине, като не мина, подкрепят вето и бб и герб ще са "чисти и честни".
131
0
 
17
 
! Отговори
кмета на Симитл преди 5 години
пратете ни Вожда аз го оправям добре
130
0
 
19
 
! Отговори
Yan преди 5 години
Що за парламент и що за де*путати имаме? Въртят ги както си искат - най-вече тези с многото пари!
129
3
 
21
 
! Отговори
Аз знам преди 5 години
ИНТЕРЕСНО КАКВО МОЖЕ ДА РЕШИ герб, ТОЙ МОЖЕ ЛИ ДА РЕШИ НЕЩО ? ВСИЧКИ ТАМ СА СУКАЛИ НА ЯСЛАТА, а заблудените още гласуват за тах. Както казаХА 350 000 СУКАЛИ В АДМИНИСТРАЦИЯТА И ОЩЕ 200 000 ОКОЛО ТЯХ. ТОВА Е герб
128
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Което за пореден път доказва, че т.нар. система - парламентарна република не работи. Каквото каже партийният лидер - това е.В този ред на мисли, по-добре президентска република.Орязване на депутатите на 110 макс., освен това имаме депутати и в европарламента.
127
5
 
10
 
! Отговори
Симеонов преди 5 години
И ко прайм ся?Пуделчето на Путин,ревизорчето и още няколко патриотчета (патриоти на Русия,не на България) взеха пачките от братя сланинови, а работа не свършиха.А пудела се обзаведе с млада жена, дете , къщи , имоти и милиони, лакомията му безгранична и едни лоши хора му да прибира рушвети.Лошо, много лошо, егати и държавата, за 50 -60 милиона го правят на въпрос
126
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 130Разбира се, ако бяхте независима медия
125
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А можеше новината да е представена по следния начин:ГЕРБ сгреши с лобисткия закон, Бойко подви опашка от ветото на Радев. Законът обслужващ интересите на Домуса - няма да мине.
124
0
 
35
 
! Отговори
Joko преди 5 години
Сега кой ще връща рушветите, които Гелосаният е дал за тази промяна в закона ?
123
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалкия Борисов подкрепял жалкия Радев . *** .
122
0
 
46
 
! Отговори
Потресаващо преди 5 години
Какво поредно унижение за депутатите и поддръжниците на тиквената партия. Как бранеха вожда си Винету и неговия шаман Цв. Цв. и сега за пореден път трябва отново да включат на задна скорост.
121
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Раниал
120
2
 
42
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Гърб са долни мо шеници и лицемери, в последния момент поправките били приети и гласувани!?!? Ами герб са си го гласували този закон а сега подкрепят ветото. Цялата работа е да се разпилеят патриотите като седесарите. Вече ги подкараха за съжаление. Герб си търсят нов бушон
119
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалък цирк.