Борисов поиска, ГЕРБ реши: Пълна подкрепа за ветото на Радев!

Нямало да допуснат да има каквито и да било съмнения в лобизъм
Обновена: 25 юли 2018 07:09 | 24 юли 2018 18:40, Камелия Цветанова
170
Борисов поиска, ГЕРБ реши: Пълна подкрепа за ветото на Радев!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Само няколко часа след като президентът Румен Радев наложи вето на поправките в Закона за приватизацията, депутатите от ГЕРБ обявиха, че ще го подкрепят в пленарна зала.

Решението на най-голямата парламентарна група беше обявено от шефа й Цветан Цветанов.

Още по темата
По-рано пък от пресцентъра на ГЕРБ съобщиха, че премиерът и лидер на партията се е разпоредил депутатите му да изработят нова поправка в закона, така че да отпаднат всички съмнения за лобизъм в полза на една или друга страна, каквито изразиха от БСП, а и от малкия коалиционен партньор в кабинета - НФСБ.

"Във връзка със спекулациите и тиражирането в публичното пространство, че има лобистки текстове, които обслужват определени икономически кръгове или бизнес лица мога да кажа категорично, че ГЕРБ никога и по никакъв повод не е обсъждал и приемал подобни текстове", отсече днес Цветанов, който обясни, че вчера е имало заседание на групата с участието на Борисов.

Така че заради тези съмнения вчера се е стигнало до решението Даниел Кирилов като председател на правна комисия да разработи текстове, с които да се отменят всички законодателни предложения, внесени от депутати от ОП, които бяха приети в пленарна зала.

Става въпрос за искането на депутата от "Атака" Николай Александров, внесено в последния момент между двете четения на закона в чл. 32 в: "Специфични задължения, пряко свързани с осъществявания от приватизираното дружество предмет на дейност, с изключение на задължението за запазване на седалището, предмета на дейност, за инвестиции и трудова заетост, не могат да бъдат вменени на купувача за повече от пет години".

След Александров в последния възможен момент свое допълващо горния текст предложение внесе и Емил Димитров-Ревизоро (ВМРО), с което пък се въведе ретроактивно действие, т.е. важи и за вече сключени сделки: "Разпоредбата на чл. 32б-32в се прилага и за сключени приватизационни договори, по които към датата на влизане в сила на този закон няма непогасени плащания за неустойки за неизпълнени през първите пет години следприватизационни задължения".

Преди да бъде окончателно обсъден закона в пленарна зала, двамата поискаха предложенията им да бъдат оттеглени, но това не се случи и те бяха приети.

Заради тези текстове вицето и лидер на НФСБ Валери Симеонов заплаши, че ще напусне коалицията, защото според него с тях се обслужват лобистки интереси.

Явно обаче всички тези поправки няма да видят бял свят, след като ГЕРБ подкрепи ветото на Радев и законът остане без промени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а защо се налагаше да има вето? защо занимават народа с глупости? защо пр3длагат вредни неща а после чакат президента да ги отхвърля че и охраната на тато и той да им заповяда еднолично на неговите овце?
97
6
 
9
 
! Отговори
Men преди 5 години
Не разбирам, какво недоволствате? Президентът наложи вето, този път решиха да го послушат. Какво по-хубаво? До вчера мрънкахте, че приемат такъв закон, днес защо го връщат? Ако може човек да ви разбере, чак и съветниците на президента недоволни, че ветото е било прието - пълен абсурд.
96
28
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да избираме Борисов докато не остане и един руски комунист в България.
95
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стана напечено, цената е скочила много и Домуса ги е отрязал. Ще си търси други по тънки схеми да не плаща 58 милиона.
94
3
 
15
 
! Отговори
Перко преди 5 години
До ГробокопачОрешарски 2 със сигурност няма да има. Човекът да не е луд втори път да си ака на суратя :)
93
4
 
32
 
! Отговори
И КАКВО ДА ОЧАКВАШ преди 5 години
*** ОТИТЕ В ДЪРЖАВАТА НЯМАТ СВЪРШВАНЕ. ЛОШАТА НОВИНА Е, ЧЕ ЕДИН ТАКЪВ ОТ БАНКЯ Я УПРАВЛЯВА И ЕДНИ % ОТ ОСКОТЕЛИЯ НАРОД ГО ИЗБИРА.
92
21
 
5
 
! Отговори
Нов преди 5 години
Говорителят на Корнелия е по добре да си мълчи. Да ходи по приеми и да си усъвършенства публичния изказ, че му е малко на бавни обороти. От него очакваме да е мистър България по сборове и седянки (може и в чужбина). Повече упражнения с дрънкането, че ако слуша може Корнела да го запише за депутат
91
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До КЪСНОЕ ся да ги продава!
90
1
 
9
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До СТРАНДЖАТАСтранджа, като ви гледам мат'ряла, никой няма да я вземе тая матура с отличен;)))
89
7
 
6
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До Перко"Борисов 4" няма да има. Ще има "Орешарски" 2;))
88
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ТАРИКАТИТЕ ОТ ОПИТОМЕНИТЕ ПАТРИОТИ КАК ЩЕ ГЛАСУВАТТЕ ЗАРАДИ ТЛЪСТИЯ КОКАЛ И КОРУПЦИОННИТЕ ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ СА ГОТОВИ И НА НАЙ-УНИЗИТЕЛНИ ДЕЙСТВИЯ.
87
24
 
4
 
! Отговори
Перко преди 5 години
До СТРАНДЖАТАИ Борисов 5 и 6 ще има, ако не му писне
86
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това Иляна Раева пасти да яде пред гимнастика тиквата на ластик е номер едно Пълен цирк е това бкп 2 гроб
85
0
 
38
 
! Отговори
Г-ЪЗЕБЛИЗ-АЧИ преди 5 години
Депутатите от ГЕРБ са изключително жалки. Техният господар Борисов ги употребява като тоалетна хартия.Миналия ден се изказваха гръмко от трибуната в защита нса Закона Домусчиев (и Пеевски) , а утре ще говорят точно обратното.Пигмей.
84
0
 
12
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До СТРАНДЖАТАЕдни разбито авари се коалират с други разбити авари;))) Хахахахахаха, еи, ще вземат вместо 5, 6% или 7;))) Тук са налице силно политически конпрометирани партии и обединения, които търсят механичен сбор, за да се намърдат в Парламата и да лизнат топките на Бойко. Патриоти и демократи - ни риба, ни рак, ни шука, само два ямурлука. Това е несериозно, откъдето ид а го погледнеш. Но бас, държа, че преди да се коалират с Бойко, ще са твърдо против него, предизборно. Познах ли, Страндж
83
2
 
14
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До ПеркоХахахахахахаха, перко, ти си отлична илюстрация на европейски развиващият се индивид на Бойко;)))
82
1
 
12
 
! Отговори
Башка Луд преди 5 години
Защо ми триете поста? Не съм използвал нецензурни думи, не съм обиждал!Това е явна цензура!
81
27
 
2
 
! Отговори
Перко преди 5 години
До АнонименНищо лично, ама президента е по-добре да си трае. Тия щяха да се оправят и без неговото вето. А ветото води до - против. Неадекватна реакция, но необходима за да си знае президента мястото
80
0
 
22
 
! Отговори
СТРАНДЖА СУДЖУК преди 5 години
БОЙКО НЕ Е ПИЧ, А ДРУГО С П-КЕФ ТИ ПОДЛЕЦ, КЕФ ТИ ПРЕДАТЕЛ, КЕФ ТИ ПОЛИТИЧЕСКА П.КА. ТОЙ Е АЛЧЕН СТРАХЛИВЕЦ И ПОДЛЕЦ.НО МНОООГО АЛЧЕН И МЛОГУ ***.
79
0
 
31
 
! Отговори
СУЛТАН БОКО ИЦЕЦО МУ преди 5 години
ЖАЛКА КАРТИНКА. ПО КОНСТИТУЦИЯ БЪЛГАРИЯ Е ПАРЛАМЕНТАРНА РЕПУБЛКИА. И ЩО ЩЕ ПРЕСТЪПНА МУТРА НАЧЕЛО НА РЕПУБЛИКАТА, КОЯТО СЕ ПРЕВЪРНА В НЕЩО КАТО КАЗИНО, МУТРЕНСКА ГУПИРОВКА СЪС СТРОЙНА ОРГАНИЗАЦИЯ ОТ ГЕНЕРАЛИ, КАПИТАНИ, ДО ПОСЛЕДНИТЕ ИЗПЪЛНИТЕЛИ НА МОКРИ И ВСЯКАКВИ ПОРЪЧКИ. А СЕГА ОНЯ ОТ БАНКЯ СЕ ОПИТВА ДА Я ПРЕВЪРНЕ И В СУЛТАНАТ С ПОКОРНА РАЯ, КОЯТО ДА МИСЛИ САМО ЗА СОБСТВЕНОТО СИ ОЦЕЛЯВАНЕ И ХЛЯБА, А РАЗНИ НОВИ КОТАРАЦИ СЪС СВИНСКА ФАМИЛИЯ ДОМУСЧИЕВИ И ПОДОБНИТЕ ИМ ДА СТВАТ ВСЕ ПО-БОГАТИ