Борисов поиска, ГЕРБ реши: Пълна подкрепа за ветото на Радев!

Нямало да допуснат да има каквито и да било съмнения в лобизъм
Обновена: 25 юли 2018 07:09 | 24 юли 2018 18:40, Камелия Цветанова
170
Борисов поиска, ГЕРБ реши: Пълна подкрепа за ветото на Радев!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Само няколко часа след като президентът Румен Радев наложи вето на поправките в Закона за приватизацията, депутатите от ГЕРБ обявиха, че ще го подкрепят в пленарна зала.

Решението на най-голямата парламентарна група беше обявено от шефа й Цветан Цветанов.

Още по темата
По-рано пък от пресцентъра на ГЕРБ съобщиха, че премиерът и лидер на партията се е разпоредил депутатите му да изработят нова поправка в закона, така че да отпаднат всички съмнения за лобизъм в полза на една или друга страна, каквито изразиха от БСП, а и от малкия коалиционен партньор в кабинета - НФСБ.

"Във връзка със спекулациите и тиражирането в публичното пространство, че има лобистки текстове, които обслужват определени икономически кръгове или бизнес лица мога да кажа категорично, че ГЕРБ никога и по никакъв повод не е обсъждал и приемал подобни текстове", отсече днес Цветанов, който обясни, че вчера е имало заседание на групата с участието на Борисов.

Така че заради тези съмнения вчера се е стигнало до решението Даниел Кирилов като председател на правна комисия да разработи текстове, с които да се отменят всички законодателни предложения, внесени от депутати от ОП, които бяха приети в пленарна зала.

Става въпрос за искането на депутата от "Атака" Николай Александров, внесено в последния момент между двете четения на закона в чл. 32 в: "Специфични задължения, пряко свързани с осъществявания от приватизираното дружество предмет на дейност, с изключение на задължението за запазване на седалището, предмета на дейност, за инвестиции и трудова заетост, не могат да бъдат вменени на купувача за повече от пет години".

След Александров в последния възможен момент свое допълващо горния текст предложение внесе и Емил Димитров-Ревизоро (ВМРО), с което пък се въведе ретроактивно действие, т.е. важи и за вече сключени сделки: "Разпоредбата на чл. 32б-32в се прилага и за сключени приватизационни договори, по които към датата на влизане в сила на този закон няма непогасени плащания за неустойки за неизпълнени през първите пет години следприватизационни задължения".

Преди да бъде окончателно обсъден закона в пленарна зала, двамата поискаха предложенията им да бъдат оттеглени, но това не се случи и те бяха приети.

Заради тези текстове вицето и лидер на НФСБ Валери Симеонов заплаши, че ще напусне коалицията, защото според него с тях се обслужват лобистки интереси.

Явно обаче всички тези поправки няма да видят бял свят, след като ГЕРБ подкрепи ветото на Радев и законът остане без промени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
3
 
15
 
! Отговори
КЪСНО преди 5 години
Домусчиев вече е похарчил тези 50 000 000 лева .Той купи нови играчи и Треньор в Лудогорец . Дреме му за вашите жалки вопли .
57
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ВасилевА когато правителството тегли заеми от частните банки и после цял народ плаща, тогава може ли да има лобизъм???Понеже се сещам за врътката с брейди облигациите и външния дълг на Царския Крадлив Голтак и неговите юпита???Нали селяни прости???Агент Мики Девъроу!ЦРУ!!!===така еа ако правителството приема "нужните" промени в гпк, даващи картблатш на разбойническата шайка на арменеца за масова сеч, можем ли да го нареме лобизъм на триглавата ламя?нали "гражданино"?
56
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПрофесорЛюбимия ти Бойко доказа,че е едно голямо нищо! Да внесеш в Парламента Предложение за промяна на закон,да промениш този Закон,а само след седмица,да искаш промяна на промяната,означава едно : Подписва ги тези предложение,на коляно като селски кмет,без да ги чете или като чете,не разбира за какво става въпрос! което и да е от двете,говори за безхаберие и некъдърност!
55
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този си прави депутатите за пълен смях. Паляци :)
54
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това за замяната на външния дълг при крадлив дедо го бях забравил.
53
26
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БОЙКО БОРИСОВ Е ВЕЛИК!
52
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до ВасилевДоговорът с Газпром винаги може да се прекъсне, има едногодишен срок, прекъснието го и от догодина купувахте изгодно от САЩ, Норвегия, Катар, Египет, Азербайджан, Казахстан, Иран. Има толкова много дриги алтернативи, или минете на възобновяеми енергийни източницим, това последното е много тредни в евроатлантическите екологични кръгове.
51
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тва Софийско равно поле,само кви *** ражда и отглежда-туй Тиквуня,Гаргамела,Компирката,Цецу Вдлъбнатото...........
50
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев днес поряза чудовищен пладнешки обир на държавата, готвен от правителството. Ще ми е интересно да чуя мнението мнението на "критика" плевнелиев, ама надали.
49
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СмЕх пак тиквата на бял кон наредил нещо си! Що се прави на луд та нали неговите дупетати барабар с пишман войводите го гласуваха, а сега видите ли пълна подкрепа на ветото нЕма такова лицемерие и цинизъм.
48
8
 
10
 
! Отговори
Сержант преди 5 години
Бъдете сигурни . Грешка е станало и Цецко не е знаел нищо. Щом той го казва значи е така.
47
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе. А някакви имена няма ли да кажат, за кой се лобира, за кои фирми, за кои бизнесмени? Нали сега при демокрацията има свобода на словото, да кажат хайли лайкли за кой става дума?
46
31
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Президента е жалък, мън мън мън мън
45
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
* вкарваш з-н за който знаеш, че няма да се приеме от хората* "опозицията" това и чака - яхва вълната* включва се и винкела, набирайки още повече точки, след акция "децибел"* не изостава назад от общият хор и парашутиста* в 12 без 5 - отменяш закона* бурни аплодисменти, заря, гирлянди и злато от народни гласове се сипят над всички* финален акорд на музиката* завеса ... край на представлението!положенето е "барселона" амин! )
44
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другари ***, отидете да работите каквото и да е и ще взимате повече отколкото ви плаща Нинова, стига ревали за кинти.
43
3
 
25
 
! Отговори
30.07 ПРОТЕСТ преди 5 години
Да ги натирим на 30.07. ПРОТЕСТ ЗА ОСТАВКА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО!
42
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боко мн бръже клеква нещо.
41
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"Борисов изпробва дали Радев е верен на народа и пусна този скандален закон за да му види реакцията естествено, че нямаше да го пусне да мине"----------Бирисов си прави опити и проби вместо да работи за каквото е избран, а матряла се радва. Колко струва един ден дебати и гласувания в Народното събрание, ама матреяла се радва и си мисли, че друг плаща сметката, а после реве, че е беден.
40
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на президента и срам за парламента! Днес Радев извърши патриотичният си дълг!
39
3
 
30
 
! Отговори
реалист преди 5 години
Антон Тодоров Шайката има ли нещо да каже по въпроса? Или шайка на шайка око не вади. По зле сте и от комунистите.