Какви са правата на баба Дора и другите? БСП пита Страсбург!

Фантазиране, жълтории, а после обяснения! Край, каза Нинова на ГЕРБ!
Обновена: 25 юли 2018 07:10 | 24 юли 2018 15:10,
246
Какви са правата на баба Дора и другите? БСП пита Страсбург!
Снимка: БТА

БСП обяви, че обмисля да се обърне към Европейския съд по правата на човека заради стопаните, чиито животни бяха евтанизирани заради чумата в Странджа. Социалистите сезират и главния прокурор заради извършени престъпления и закононарушения в Шарково.

БСП продължава да стои зад тезата си, че действията на управляващите в засегнатите от заразата райони, поне в началото, са били незаконни.

"Затова трябва да се носи отговорност. За разлика от тях, не само хвърляме димки за конспирации и всякакви други измислени пълзящи преврати, а действаме", каза лидерката на социалистите Корнелия Нинова, цитирана от "Фокус". Тя съобщи, че днес БСП внасят в прокуратурата 11 страници сигнал и сезират главния прокурор за извършени престъпления в Странджа.

Още по темата

Според нея действията на властите по кризата са базирани на нищожни заповеди, а заповедите за тях са подписани от заместник-директор на Агенция, а не от министър на земеделието.

Нинова обясни, че БСП ще сезира главния прокурор за унищожаване на частна собственост без документ на базата, на което това се случва, както и за нахлуване в частна собственост без предоставяне на заповед за това и за ограничаване на достъпа на хората до личната им собственост без документ, заповед или каквото и да е.

"Заравянето на убитите животни, считаме, че създава опасност от епидемии и за това са виновни хората, които го правят. Липсата на обеззаразяване също е опасност от разнасяне на епидемии и затова трябва да се носи отговорност", каза лидерът на БСП.

Нинова обяви и че партията й слага край на практиката да отговаря на фантазиите на ГЕРБ и да ги опровергава.

"Няма да стане, ако управляващите си мислят, че ще си фантазират и ние ще ги опровергаваме – приключихме с това равнище на политика", каза тя.

Лидерката коментира обвиненията, че Симеон Караколев от Националната овцевъдна и козевъдна асоциация е вербуван от БСП и че та стои зад провокации в Шарково.

"Сигурно още конспиративни теории ще чуем по този въпрос. Сега пък този Караколев бил от БСП ли? Ако беше от БСП, едва ли щеше да влезе при Бойко Борисов в Министерски съвет и да се разберат след протеста да продаде интересите на онеправданите хора", каза Нинова.

Тя беше категорична, че всеки може да си ражда, каквито иска конспирации, за да заглуши истината.

"А тя е, че държавата се изправи срещу народа си и се провали в това, което направи в Странжда и единственият начин, за да се установи кой-кой е в тази работа, е този, който ви показваме днес", каза Нинова и призова, който има да казва нещо да отива в органите, където това трябва да се установяват.

"Ако си мислят, че всеки ден ще си измислят всякакви фантазии и ние всеки ден ще излизаме да ги опровергаваме, просто няма да стане. От събота, ако не сте разбрали - ние приключихме с това равнище на политиката. Единият така, другият онака. По цял ден жълтории и скандали", отсече тя.

БСП обяви и че подкрепя ветото на президента Румен Радев върху закона за приватизацията. Червените са готови да сезират и Конституционния съд, ако ГЕРБ отново прегласуват закона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


246
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
13
 
6
 
! Отговори
не се напиняй преди 5 години
С бюлетина няма да гласувам!Нито за БСП,нито за Герб!По-скоро ще гласувам със спусък,и за Герб,и за БСП!
197
10
 
22
 
! Отговори
Шоп преди 5 години
БСП и ДПС започнаха да си осигуряват електорат за следващите избори.
196
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В САЩ е скъпо,трябва да краде повече за сина си.
195
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спасявайте си животните ! Изнасянето ги ! В други градове, в горички, в нелегални ферми ! Кривите ги от *** !Юбреееее !
194
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 198 - Да.
193
8
 
19
 
! Отговори
Стоп преди 5 години
Защо баба Дора ще получи и обезщетение, и стадо? Защото писка. Това ли трябва да поощряваме?!
192
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И тая комунистка е за панделажа барабар с герберащината.
191
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НА НИКОЙ НЕ МУ ДРЕМЕ ЗА НИЩО.
190
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баба ви Дора и кравата Пенка символ на нацията. Аман.
189
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде е спасителя? Къде е? Къде си соасителю на Бг? Хахаха
188
1
 
3
 
! Отговори
З преди 5 години
За хрЕма ше ти тепат
187
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стягайте се Ора! За храма ще ни тепат
186
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Свалихте мнението ми бях 191. Мерси за това услужливи журналЕсти... Шото сте евроести
185
10
 
20
 
! Отговори
БАБА преди 5 години
БКП КАТО ВКАРВАХА СЕЛЯНИТЕ В ТКЗС ГИ БИЕХА НОЩЕМ,А ДЕНЕМ ГИ ВИКАХА ДА СЕ ПОДПИШАТ ДОБРОВОЛНО.АКО НЯКОЙ НЕ ОТИДЕ ПРЕЗ ДЕНЯ,ЗАЩОТО Е ЗАВИТ В *** КОЖИ,СЛЕДВА ВТОРИ ДУБЪЛ СЪС СИНОВЕТЕ.И ЧЕСТНО,ЗАКОННО... БРАВО НА ТАЗИ ПАРТИЯ!!!
184
8
 
15
 
! Отговори
Уникално просто преди 5 години
Парче е герберастът - кажат му вие сте смотани, не ставате, той оттоваря - ама и Нинова е смотана. Е какво да очакваш от такъв гьон, да оправи държавата ли
183
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ако БотцоСъщото се отнася и за Корни и компания, само че не 10 ами вече почти 30 години. ***...
182
4
 
16
 
! Отговори
Ако Ботцо преди 5 години
Си вършеше работата, Корнелия нямаше да има какво да каже. Забележете герберастките тролеи - дори и не се опитват да оправдаят действията на господаря си, а сменят темата с нападки към други, които дори не са в управлението. Герберастът аха да оправи държавата, ама нещо му пречи и така десет години.
181
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак ли ти бе Курнелийоо!!! Не ти ли омръзна, не се ли умори бе?!? Жалка си ти и пропадналата ти партия. Само с псуване на другите, нищо няма да постигнете, двойкаджии нещастни!
180
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наистина тишината в спалнята на другарката води до прояви на неконтролирума "загриженост" за електората.
179
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак ли Корни, бе не е истина! Седя си в бирарията в Джърмани и отварям да видя какво става по родните места и пак Корни недоволна от нещо! Не ви ли писна, бе хора!? Смешно е, като се гледа от страни! Жалко! Някакви *** ли живеем в тази държава? Трябва да се връщам след 3 дена. Не искам.