Какви са правата на баба Дора и другите? БСП пита Страсбург!

Фантазиране, жълтории, а после обяснения! Край, каза Нинова на ГЕРБ!
Обновена: 25 юли 2018 07:10 | 24 юли 2018 15:10,
246
Какви са правата на баба Дора и другите? БСП пита Страсбург!
Снимка: БТА

БСП обяви, че обмисля да се обърне към Европейския съд по правата на човека заради стопаните, чиито животни бяха евтанизирани заради чумата в Странджа. Социалистите сезират и главния прокурор заради извършени престъпления и закононарушения в Шарково.

БСП продължава да стои зад тезата си, че действията на управляващите в засегнатите от заразата райони, поне в началото, са били незаконни.

"Затова трябва да се носи отговорност. За разлика от тях, не само хвърляме димки за конспирации и всякакви други измислени пълзящи преврати, а действаме", каза лидерката на социалистите Корнелия Нинова, цитирана от "Фокус". Тя съобщи, че днес БСП внасят в прокуратурата 11 страници сигнал и сезират главния прокурор за извършени престъпления в Странджа.

Още по темата

Според нея действията на властите по кризата са базирани на нищожни заповеди, а заповедите за тях са подписани от заместник-директор на Агенция, а не от министър на земеделието.

Нинова обясни, че БСП ще сезира главния прокурор за унищожаване на частна собственост без документ на базата, на което това се случва, както и за нахлуване в частна собственост без предоставяне на заповед за това и за ограничаване на достъпа на хората до личната им собственост без документ, заповед или каквото и да е.

"Заравянето на убитите животни, считаме, че създава опасност от епидемии и за това са виновни хората, които го правят. Липсата на обеззаразяване също е опасност от разнасяне на епидемии и затова трябва да се носи отговорност", каза лидерът на БСП.

Нинова обяви и че партията й слага край на практиката да отговаря на фантазиите на ГЕРБ и да ги опровергава.

"Няма да стане, ако управляващите си мислят, че ще си фантазират и ние ще ги опровергаваме – приключихме с това равнище на политика", каза тя.

Лидерката коментира обвиненията, че Симеон Караколев от Националната овцевъдна и козевъдна асоциация е вербуван от БСП и че та стои зад провокации в Шарково.

"Сигурно още конспиративни теории ще чуем по този въпрос. Сега пък този Караколев бил от БСП ли? Ако беше от БСП, едва ли щеше да влезе при Бойко Борисов в Министерски съвет и да се разберат след протеста да продаде интересите на онеправданите хора", каза Нинова.

Тя беше категорична, че всеки може да си ражда, каквито иска конспирации, за да заглуши истината.

"А тя е, че държавата се изправи срещу народа си и се провали в това, което направи в Странжда и единственият начин, за да се установи кой-кой е в тази работа, е този, който ви показваме днес", каза Нинова и призова, който има да казва нещо да отива в органите, където това трябва да се установяват.

"Ако си мислят, че всеки ден ще си измислят всякакви фантазии и ние всеки ден ще излизаме да ги опровергаваме, просто няма да стане. От събота, ако не сте разбрали - ние приключихме с това равнище на политиката. Единият така, другият онака. По цял ден жълтории и скандали", отсече тя.

БСП обяви и че подкрепя ветото на президента Румен Радев върху закона за приватизацията. Червените са готови да сезират и Конституционния съд, ако ГЕРБ отново прегласуват закона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


246
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
6
 
3
 
! Отговори
134 преди 5 години
2 минуса - 2%! Това е съдбата на метресите на Боко Тиквата!
137
2
 
13
 
! Отговори
Нинова палач на БСП преди 5 години
С поредните си глуповати предложения Нинова окончателно ще потопи БСП в небитието. Ако в съвсем скоро време комунистите не я изритат от БСП, то тя ще ги изрита окончателно от политическата карта на България.
136
0
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
До ЗозоЖелю напусна, защото проумя, че власт никога няма да дочака... - а той горкият, така се надяваше...
135
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дъжда изми дезинфектантите!
134
3
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До СТРАНДЖАТАкогато са преселиш при Странджата,тоя ще ти отреже ушите и езика...За злоупотреба с имена и названия,които не ти принадлежат..
133
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП е много по декомунизирана от Граб! Вижте ръководствата им и повече не се стряскайте! Корнелия има да изгони още няколко комуниста и затова мафиотите два пъти я блъскат с такси! Факт!
132
5
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До НЕТЪРПИМА ЖЕНА!ааааа!...Значи за това жената на Тиквата го е напуснала?..-"защото е трудно и за жена да търпи ежедневни скандали, лъжи, извъртания, насъсквания.."?И Пл_евню са подвизаваше известно време като ерген по същата причина?..или имаш предвид причината,поради която мъжът ти те напусна?
131
1
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
До НЕТЪРПИМА ЖЕНА!Ж.Бойчев напусна понеже умря от глад :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Премести се на частно!Глад и лабут за ***!
130
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
126, ясно е, че тук виждат БСП като конкурент в политическия спектър и храчат срещу Корнелия с изтъркани тези. Ето затова ще си стоят с 2%, а тиквите ще благоденстват още поне 35 години и четири геноцида над стада и ***....!
129
0
 
16
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Долу ръцете от дрОгарката Нинова... - тя има мисия в живота - да довърши окончателно Столетницата... - и се справя твърде добре...
128
1
 
13
 
! Отговори
Десен Къртач преди 5 години
От БАБХ готвят евтаназия за болните животни на Бузлуджа! След това и за огнището на яз. Копринка!
127
0
 
7
 
! Отговори
апо преди 5 години
Американците са виновни за всичко !!!!Още през 1945 г. след като са унищожили кафявата ч у м а , непосредствено след нея е трябвало да унищожат и червената такава , но вместо това са я захранили хубаво и не само с провизии и капитал а с територията на половин Европа и с няколко десетки милона роби .
126
5
 
3
 
! Отговори
!!! 116 преди 5 години
Когато ,,комуняката'' Крум Зарков се е родил, Комунист Борисов е имал вече завиден стаж в БКП! ! А Корнелия още не е имала прическата на Деян Икебаната!
125
4
 
3
 
! Отговори
kastRat0Ra преди 5 години
Някой направи ли си труда да прочете относно разградимостта на дезинфектантите? За какъв период се разграждат те? И още едно въпросче с повишена трудност, в математиката се бележи с червена звездичка. Нормално ли е труповете на избитите животни да се заравят в почвата? Въпрос на време е подпочвените води и дъждовете да разнесат и размият отровените трупове, а от там микробите и заразата да пламнат.. Защо тези трупове не бяха транспортирани и изгорени в ЕКАРИСАЖ?
124
0
 
12
 
! Отговори
НЕТЪРПИМА ЖЕНА! преди 5 години
Затова оня ЖЕЛЬО Бойчев напусна , защото е трудно и за жена да търпи ежедневни скандали, лъжи, извъртания, насъсквания, а какво остава за мъж( особено ако е интелигентен).Нетърпима, отвратителна.Защо получава заплата?Какво градивно е направила за ЕВРОПЕЙСКА РБългария, освен СКАНДАЛИ БЕЗПОЛЕЗНИ( и Станишев се чуди.Също и европартията им.)Да се саморазпусне БКП/БСП.БЕЗПОЛЕЗНА.АНАХРОНИЗЪМ.В САЩ, където учи синът на К.Нинова, соцпартии са ЗАБРАНЕНИ.Ясно защо.Републиканци и Демократи.Достатъчно
123
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистите са демагози. Обявяват се срещу *** идеологията, а се кланят на сифилитичната мумия на хомото ленин.
122
9
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
хм!...Действай,Нинова,твърда ръка се иска за да катуриш МУТРИТЕ!НЕ съм ти "фен",но ако успееш да изметеш ПАРА_ЗИТА "Тиквата" и неговия Харем,ще имаш моята пълна подкрепа!За сега,в момента,мога да направя само едно:-Да не ти преча...а кучетата нека си лаят..
121
6
 
1
 
! Отговори
до Странджо преди 5 години
Е, те интелигентните послания към интелигентните слоеве са запазена марка и територия на Тикваря и Цецерон Пепон!
120
3
 
13
 
! Отговори
КЛИЗМА НА КОМУНИЗМА преди 5 години
Нормалните хора трябва да са благодарни на другарката нинова защото тя успя да превърне БСП в маргинална партия и е на път съвсем да я затрие. От това България само ще спечели.
119
7
 
2
 
! Отговори
до 120 преди 5 години
Питай господжа Борислава Премиерова!