Единодушно: Подкрепиха ветото върху Закона за приватизацията

Икономическата комисия отхвърли оспорените от президента текстове
Обновена: 25 юли 2018 19:14 | 25 юли 2018 19:06, Надежда Бочева
15
Единодушно: Подкрепиха ветото върху Закона за приватизацията
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Парламентарната икономическа комисия подкрепи единодушно ветото на президента Румен Радев върху текстове от Закона за приватизация и следприватизационен контрол.

С 18 гласа "за" и без "против" и "въздържал се" депутатите отхвърлиха текстовете от закона, които бяха оспорвани от президента.

Радев наложи вчера ветото на промените в закона, който бе приет от парламента на 18 юли 2018 г. "Обединени патриоти" обвиниха тогава управляващите, че промените са в полза само на "Бояна филм", Български морски флот и "Булгартабак".

Държавният глава оспори записаната промяна специфични задължения на приватизираното дружество да не могат да бъдат изисквани за повече от пет години. Той възрази срещу параграфите §3 и §4, които според него ще доведат до преразглеждане на вече сключени приватизационни договори в ущърб на държавата и обществото.

Социалистът Румен Гечев декларира, че БСП ще подкрепят ветото в пленарна зала. Той определи ветото като очаквано и нарече промените в закона "нагъл опит пред очите на цялата държава да се опрощават милиони левове задължения на приватизатори".

"Съжалявам колегите, които са били накарани да гласуват, то е станало при някакви "духовни стимули", каза депутатът от БСП.

Делян Добрев (ГЕРБ) също предложи депутатите да се съобразят с ветото и законът да бъде гласуван отново преди лятната ваканция на парламента без оспорваните от президента параграфи.

Така от промените в закона ще остане единствено идеята за създаване на електронна платформа, чрез която да се извършва продажбата на държавно имущество.

Четете още новини в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имало ли е случай Бойко да помоли ПГ на ГЕРБ да гласува по определен начин и поне един от депутатите му да си позволи да не се съобрази?! Отговорът го знаем..Значи изпълнителната власт ръководи законодателната... Е за каква демкпация говорим?
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма как,ще трябва да се съобразяват с Президента! Не е станал генерал за една нощ!
12
1
 
5
 
! Отговори
Истукан преди 5 години
Волен нали беше психично болен? Голям хитрец се извъди и пак ви излъга. Не е болен, но не е и ***. Прости са тези дето му се връзват. Уж щяхте да го гоните от парламента, а то се оказа, че все намира пирон, върху който да стъпи. Обединението го спаси за голямо нещастие на враговете му.
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Свети Сидеров е светецът на българските олигарси. Главният им пазител и закрилник.
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бялата Златка изглежда ще връща ресто...
9
0
 
11
 
! Отговори
*** преди 5 години
До Анонимен 6Няма нужда червените да плюят. Този път герберастите така се яко самонаплюха, че отдолу физиономия не се вижда.
8
0
 
20
 
! Отговори
голем смех преди 5 години
Не бързайте толкова. Утре Борисов може пак да се извърти и да нареди на трудоваците му в парламента единодушно да гласуват против ветото.
7
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма такова падение!!! До вчера гербавите дупетати правеха всичко възможно да мине творението им и оня с кривата чутура цвъки ръсеше бисери, а сега по нареждане на суджук паша (нали сме "парламентарна" република) дружно си плюха на фасона и още по-ударно приеха да гласуват точно обратното. Все едно не са знаели кого биха обслужили.
6
16
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хахах яко, червените сега се объркаха за какво точно да плюят
5
0
 
10
 
! Отговори
соцялно слаб депутат преди 5 години
Абе август месец идва ,депутатите докога ще бачкат нали трябва 1 месец да излизат в заслужена отпуска
4
0
 
19
 
! Отговори
родител преди 5 години
Тази *** ще продължава да е най-долната територия в света , и за това младите да бягат далеч от тук ,защото тук е АДА !!
3
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Собственика на ГЕРБ , като началник на парламента , НАРЕДИ ......... Докъде я докара , българинооооооооо ???????
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така да е и за натрисането на неканени африканци и азиатци. Нещем и да сме разпределителна служба оправяйте се.!.
1
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
герберо без.срамници