Борисов прие шеф на "Росатом", говориха за АЕЦ "Белене"

Те обсъдиха и удължаване на V и VI блок на АЕЦ "Козлодуй"
26 юли 2018 12:16,
39
Борисов прие шеф на "Росатом", говориха за АЕЦ "Белене"
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов се срещна със заместник-генералния директор и директор на Блока за бизнес развитие и международен бизнес на държавната корпорация "Росатом" Кирил Комаров.

По време на разговорите министър-председателят информира руската страна за решенията на Народното събрание и на Министерския съвет за възобновяване на дейностите по търсене на възможност за изграждане на АЕЦ "Белене", съобщиха от правителствения пресцентър.

Още по темата

Заложените от българска страна условия предвиждат изграждане на централата съвместно със стратегически инвеститор, на пазарен принцип и без предоставяне на държавна гаранция.

"Приветстваме решението на българското правителство да възобнови проекта за АЕЦ Белене и ще се радваме да помогнем при неговото реализиране", каза Кирил Комаров.

Двамата обсъдиха и успешното сътрудничество между българската и руската страна в изпълнението на проекта за удължаване живота на V и VI блок на АЕЦ "Козлодуй".

По думите на премиера Борисов продължаването срока на експлоатация на двата енергоблока на атомната ни централа е един от основните приоритети на правителството в областта на енергетиката. Запазването капацитета на ядрената енергетика ще гарантира сигурността на българската енергийна система.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
7
 
! Отговори
До 25 преди 5 години
"а сега искаме да го строим за 10 милиарда минимум !?!?!?!" Кои искаме? Вие ли, червени ***?Стига фалшиви новини. Г-н Бойко Борисов каза: Никакво държавно участие. Никакви държавни гаранции. Който има пари и иска да инвестира, да си инвестира. Точка!!!
35
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вън окупаторите, само грабят нашата държава вече повече от век
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Придурки, хер вам а не Белене!Вы сами не знаете что вам нужно
33
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СЕДЕСАРКААми щом си искате газениците и свещите да върнем БСП на власт.По тяхно време в АЕЦ работещ на пълна мощност имахме режим на тока.
32
3
 
6
 
! Отговори
Дружба навеки ! преди 5 години
В Румъния държавата дава 5500Евро на всеки желаещ да си монтира соларни панели на покрива, а в постсъветска България се кроят планове от всеки да бъдат взети 5500 евро за да бъде построена АЕЦ по технология от преди 50 години с Бог знае кога произведени реактори.
31
1
 
2
 
! Отговори
МС.29.06.2018 преди 5 години
ЗА ОТМЕНЯНЕ НА РЕШЕНИЕ 250 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2012 Г. ЗА ОТМЯНА НА РЕШЕНИЕ 259 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2005 Г. ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ЕНЕРГИЕН ОБЕКТ ЯДРЕНА ЦЕНТРАЛА НА ПЛОЩАДКА БЕЛЕНЕ КАТО ОБЕКТ С НАЦИОНАЛНО ЗНАЧЕНИЕ И НА РЕШЕНИЕ 260 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2005 Г. ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА ЯДРЕНА ЦЕНТРАЛА НА ПЛОЩАДКА БЕЛЕНЕ
30
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само хора с ментални проблеми биха си губили времето с ямата запълнена с мътна вода в близост до град Белене
29
6
 
3
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
ЗНАЕТЕ ЛИ НАЙ-СТАРАТА "ЛАГЕРНА " ПЕСЕН .А... : " ДЖИПСИ.ДЖИПСИ ...БЕЛЕНЕ -СТАРИЯ ЧИНГИЗ ...НЕ СЕ ЛОВИ ..НЕ СЕ ЛОВИ ...ЛЕСНО НА -ПИНИЗ - И ПРИПЕВ :...ДЖИПСИ.ДЖИПСИ .БЕЛЕНЕ... .ЛЕЛЕЛЕ.ЛЕ...НЕ СЕ ЛОВИ .НЕ СЕ ЛОВИ .БОЙКО НА ПИНИЗ " !!!!! ПОДПИС : СДС, ДСБ, КОНГРЕСА НА САЩ И... ФРАНЦИЯ...
28
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом се е срещнал, всички гербери са съгласни с вожда и гледат напред към светлото бъдеще, когато кулите на АЕЦ Белене ще вейпят българска пара.
27
3
 
11
 
! Отговори
Никакви руснаци! преди 5 години
Нинова, питай мъжа си защо се вдигат цените на горивата. Той е виден ръководител в Лукойл и би трябвало да знае.
26
6
 
12
 
! Отговори
НЕ на Белене преди 5 години
Ние, които гласуваме за ГЕРБ не искаме Белене. Да си го строи, който иска, ако се стигне до строителство, но само ако не са замесени руснаците - рекетьори.
25
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като две капки вода !Ах ,ти руснак ! Ние знаем , че си преобразен ,, Велик Китайски Ядрен Инвеститор " и Собственика на ГЕРБ и министерка с оставка Тем. Петкова те разпознаха !
24
10
 
9
 
! Отговори
Не става преди 5 години
Бойко да отговори на руснаците защо не искахме да строим белене за 6.5 милиарда, а сега искаме да го строим за 10 милиарда минимум !?!?!?!
23
9
 
11
 
! Отговори
Така е преди 5 години
Редица държави сред които и Германия заявиха ,че се отказват от ядрената енергетика. Ние пак теглим късата клечка.
22
15
 
11
 
! Отговори
СЕДЕСАРКА преди 5 години
НЕ ИСКАМЕ БЕЛЕНЕ-ИСКАМЕ СИ ГАЗЕНИЦИТЕ И СВЕЩИТЕ....ТОВА Е ИЗНУДВАНЕ--АТОМНА ЕНЕРГИЯ-НЕ СМЕ ДОРАСЛИ ЗА НЕЯ....НЕ Е ДЕМОКРАТИЧНА,ЩОМ НЕ Е ОТ АМЕРИКА...
21
6
 
12
 
! Отговори
Гугутков преди 5 години
И ква стана тя? Плевнята храчеше по Путин, Боце развали три енергийни проекта, ама накрая думата има мечката иначе... Иначе няма да има удължаване живота на АЕЦ Козлодуй, няма да има газов хъб, няма да има и Белене, по простата причина, че оборудвянето е руско. Недомасленици са нашите политици, без визия за България, краеливи глупави и алчни за още и още!
20
1
 
1
 
! Отговори
VV преди 5 години
Greda
19
13
 
10
 
! Отговори
Българина преди 5 години
Герб отново се правят на хитри, среща на високо равнище с финт, с цел разрешение от руснаците удължаване живота с още 30 г. Като вземат разрешението и ще се отрекат от всички уговорки и подписи само и само да не се строи. Надявам се руснаците да не им се вържат на лъжите като за юп
18
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Помните ли референдум за АЕЦ БЕЛЕНЕ ? Помните ли защо нямаше решение ?Помните ли защо ГРЕБ спря строежа му ? Тикво защо шест години по късно отново се появи МИСЪЛТА ТИ ?
17
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да изградим устройста, подобни на тия за вадене на вода от кладенци само че с тая разлика, че ще произвеждат ток. Има няколкостотин хиляди души, които с удоволствие ще ги приковем доживот за да се въртят в кръг и да произвеждат екологично чиста електроенергия.