Борисов взе нещата в свои ръце - привика Сидеров и Симеонов в МС

Премиерът свика спешен коалиционен съвет на ГЕРБ и патриотите
Обновена: 26 юли 2018 12:39 | 26 юли 2018 12:34, Камелия Цветанова
80
Борисов взе нещата в свои ръце - привика Сидеров и Симеонов в МС
Снимка: Булфото, архив

Заради раздорите в малкия коалиционен партньор Обединени патриоти примерът Бойко Борисов свика спешен извънреден коалиционен съвет в сградата на Министерския съвет.

Министър-председателят решил да вземе спешни мерки и да събере на едно място вицето си Валери Симеонов и лидерът на "Атака" Волен Сидеров, които си размениха сериозни критики през последните дни.

Още по темата
Сидеров отсече, че не бил пратил Симеонов във властта, за да пречи на бизнеса с мерките, които предприе за шума по курортите ни, а пък вторият в партията на Симеонов НФСБ Валентин Касабов обвини лидера на "Атака", че "влиза във филм и паралелна реалност".

Очаква се на заседанието днес да се намери решение на кризата при патриотите.

Срещата на коалиционния съвет започна, след като в Министерски съвет дойде и Сидеров.

Той обясни, че се е обадил на Борисов, за да го попита има ли смисъл да участва в заседанието, а премиерът го  е уверил, че това е нужно, за да са разберат всички участници в управлението.

Сидеров обаче пак отсече, че настоява Валери Симеонов да се извини за твърдението си, че поправките в закона за приватизацията, на които пък президентът Румен Радев наложи вето, което ще бъде подкрепено и от депутатите от ГЕРБ, са лобистки.

Лидерът на "Атака" отсече още, че иска конструктивно да се обсъди как всички законодателни инициативи и на правителството, и на партньорите във властта, да се обсъждат и с парламентарните групи преди да бъдат внесени за обсъждане от Народното събрание.

Според него отношенията в коалицията са като в брака и стабилността й зависи от партньорите в нея.
 

Сидеров увери, че неговото поведение е конструктивно и цели заздравяване на коалицията, а не разрушаване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
33
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е управление, а не сговорни крадци БСП и ДПС.
24
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боката решил да понабие обръчите на патериците си,че ако се изпокарат ще го повлекат скоропостижно в небитието!Струва ми се повече никога няма да има шанса да властва с фалшификации и манипулации!
23
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Главата на мафията привиква други малки главички на измислени "партии" малки мафиотски организации, голямата глава ще им се скара, малко по тихо крадете че ште ви елиминирам и ще ви заменя
22
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как ли гледат чуждите инвеститори на този фарс в управлението? Смятате ли, че някой ще дръзне да инвестира в такава страна с такова управление, и най-вече да разчита на народ търпящ всичко това? Както е казано в поговорката "Кой каквото сам си направи никой др. не е състояние да му го стори" Така и ние Българите, с това търпение и с това поведение вечно ще сме първи във всички негативни класации, и последни в положителните.
21
4
 
26
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
пожарникаря сай задействал "на пожар"...Не долюбва броженията..Иска съде хвалби и галене по главата....Боже,Боже!
20
3
 
30
 
! Отговори
Загрижен за Вожда преди 5 години
Леко с кръвното само !
19
2
 
31
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
До Анонимен 2Това учудва ли те? Без циркове и абсурди няма как да се завоалира истината, а тя е - на никой от управляващите не му пука за хората в тая държава!
18
4
 
39
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Охо-Бохо Е Пътник, а сапунката на изпроводяк, става все по-яка трагикомедия с лека екшън стилистика. Охо-Бохо спасява себе си, не "патриотите". "Патриотите" и Господ, не мой ги спаси!
17
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отново от медиите ни се натрапва Обазът на Великия Вожд Борисов, който е Цар и Бог едновременно в Бостана и без него нищон е би могло да се случи.Отвратителен слугинаж-.
16
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Марш при директора и забележки в бележниците !
15
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боко Харам пак с намеси, въдвори мир и оправи ситуацията. Хвала на такива държавници !
14
4
 
20
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Умен гущерне виждаш ли,че тия САМИ са натискат към недоверието и резила?!Защо им е външен вот?..САМИ ще си изядат главите,защото са "орел,рак и щука"..
13
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много стана ве, Боче, много стана ве. Абе всеки ден нещо, бе Боче... Скандали, изцепки, убийства, корупция - много се насъбра, бе Боче....
12
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ????Никой не се интересува от обезлюдяването и демографския срив в страната. Нито от ниския жизнен стандарт. Обикновените хора се тревожат. Другите- не.Волен и Валери се борят за доминиране, за надмощие.
11
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единственото нещо, от което Бойко го е страх, е да не вземат да го катурнат и да не бъде премиер. Той само затова живее, това му е най-милото и скъпото. Спомнете си, когато Орешарски беше на власт - Бойко беше станал като сянка, отслабнал, небръснат, недоспал, ходеше по тв студията и ревеше за власт. Той човека си смята, че поста премиер му се полага по право и за вечен живот.
10
17
 
4
 
! Отговори
Банкянски преди 5 години
До Анонимен 3Оставката на теб ли да я дам , или на Курнелиа Нинова и Румев КРадев ООД?
9
15
 
6
 
! Отговори
Умен гущер преди 5 години
А Корнелия ще иска ли вот на недоверие?
8
3
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Е сега ще има бой по манерките !
7
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само така - хляб и зрелища за овчето племе.
6
1
 
29
 
! Отговори
???? преди 5 години
Само пушилка вдигат! Обезлюдяването на България и по-точно емиграцията на българите, според мен е мн. по-голям проблем от.... шума в Слънчев Бряг!