Борисов взе нещата в свои ръце - привика Сидеров и Симеонов в МС

Премиерът свика спешен коалиционен съвет на ГЕРБ и патриотите
Обновена: 26 юли 2018 12:39 | 26 юли 2018 12:34, Камелия Цветанова
80
Борисов взе нещата в свои ръце - привика Сидеров и Симеонов в МС
Снимка: Булфото, архив

Заради раздорите в малкия коалиционен партньор Обединени патриоти примерът Бойко Борисов свика спешен извънреден коалиционен съвет в сградата на Министерския съвет.

Министър-председателят решил да вземе спешни мерки и да събере на едно място вицето си Валери Симеонов и лидерът на "Атака" Волен Сидеров, които си размениха сериозни критики през последните дни.

Още по темата
Сидеров отсече, че не бил пратил Симеонов във властта, за да пречи на бизнеса с мерките, които предприе за шума по курортите ни, а пък вторият в партията на Симеонов НФСБ Валентин Касабов обвини лидера на "Атака", че "влиза във филм и паралелна реалност".

Очаква се на заседанието днес да се намери решение на кризата при патриотите.

Срещата на коалиционния съвет започна, след като в Министерски съвет дойде и Сидеров.

Той обясни, че се е обадил на Борисов, за да го попита има ли смисъл да участва в заседанието, а премиерът го  е уверил, че това е нужно, за да са разберат всички участници в управлението.

Сидеров обаче пак отсече, че настоява Валери Симеонов да се извини за твърдението си, че поправките в закона за приватизацията, на които пък президентът Румен Радев наложи вето, което ще бъде подкрепено и от депутатите от ГЕРБ, са лобистки.

Лидерът на "Атака" отсече още, че иска конструктивно да се обсъди как всички законодателни инициативи и на правителството, и на партньорите във властта, да се обсъждат и с парламентарните групи преди да бъдат внесени за обсъждане от Народното събрание.

Според него отношенията в коалицията са като в брака и стабилността й зависи от партньорите в нея.
 

Сидеров увери, че неговото поведение е конструктивно и цели заздравяване на коалицията, а не разрушаване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
3
 
3
 
! Отговори
герберка преди 5 години
Нали народа го избрахме бат Бойко? Вие си лайте колкото искате. Аз лично си умирам от кеф да чета коментарите на чичковите червенотиквеничета. Дай Боже, да ги чета още дълги годинки!
64
3
 
3
 
! Отговори
николов преди 5 години
бибитко не може да управлява без патерици и къде да намери такива теляци без мозък като сайдера и каракопанара първо им направи интрига сега ги здобрява
63
5
 
10
 
! Отговори
КРУМ преди 5 години
ТОЯ *** САМ НИКОГА НЕ МОЖЕ ДА УПРАВЛЯВА И СИ ПЛАЩА КАТО ПОП НА ТИЯ НАРКОМАНИ С ПАРИТЕ НА НАРОДА ЗА ДА БЪДЕ НА ВЛАСТ И ДА ДОСЪСИПЕ Б Г 50МИЛЯРДА СТАНА ВЪНШНИЯТ НИ ДЪЛГ Б Г ВЕЧЕ Е ФАЛИТ
62
7
 
3
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
До Оставка. Ама няма да ви се отвори червеният парашут, бе. Ще си изкарат мандата и после още един. Защото "алтернативата" е поредната червена катастрофа.
61
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак ли са се били?
60
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко е стабилно! Доколкото чух дъщерята на мултимилионера от европейски програми и съветник на Порожанов Димитър Зоров Пършевицата, идеолога на всички проблеми в животновъдството, преди две седмици е помела с мерцедесът за стотици хиляди левове двама служители на Чистотата. Вчера май единият е предал Богу дух. Сега ще видим как българската прокуратура ще се погрижи да няма проблеми за дъщерята на приятеля Бойков. Медиите осигуриха добро затъмнение.
59
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сидеров може да откача отвреме навреме, но има по-голям *** от него - тоя *** Валентин Касабов дето го бутна. Няма такъв неадекватен тип в целия парламент.
58
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
51, Сидеров не е себе си , когато не е на кока и алкохол по-скоро.
57
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сидеров и Симеонов не могат да се понасят,но по отделно щяха да са вън от властта.Те се съюзиха с шкембе войводата и се намъкнаха в парламента.И понеже Борисов никога не е имал мнозинство и винаги трябва да се съюзява с някой взе че направи с тях коалиция.той много добре знае,че тия ако се сдавят ще се разпадне властта му и ще духа таратора.По прости и нагли министри не е имало.
56
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
в името на кокала ще си мълчат иначе ако вземе боко ДПС и Воля тези така наречени патриоти ще станат СДС 3. и отидат в историята.
55
4
 
8
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 5 години
Това Правителство показа колко за НЕКАДЪРНИ , пример са Българските Консулства в Германия където Тел. които са дадени да се обаждат български Граждани всъщност са Тел.секретари тоест няма поставено Лице с което може да се говири а камо ли да се направи Запитване , трагедия на Н-та степен , айде ГЕРБ и Патриотите да си събират багажа и то веднага
54
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КАТО С8Е КАРАТ И ВСИЧКИ МРЪСНИ ДЕЛА НА СОАЛИЦИЯУТА ИЗЛИЗАТ НА ПОВЪРХНОСТТА.Затова борисов (на снимката) заповядва мълчаниеТакъв хубав корупционен закон се провали, изтърваха няколко милиона корупционна вноска. Язък.
53
7
 
35
 
! Отговори
ни са знай преди 5 години
Сътрудничеството с ГЕРБ е опозоряващо и няма никакво оправдание!
52
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много е добър Борисов в смитането на проблемите под килима, това трябва да Му се признае!
51
8
 
33
 
! Отговори
хахаха шашш преди 5 години
И сега Боко ще накара фикуса и далавери да се целунат уста в уста и да станат приятели.
50
2
 
31
 
! Отговори
:) преди 5 години
Г-н Сидеров, не си ти, когато си алчен!
49
5
 
29
 
! Отговори
:) преди 5 години
Боко ще бие Сидеров с бухалка останала му от мутренските години, ако не слушка и другия пудел-Винкела ще бъде пляскан. Изобщо този мухъл Сидеров постоянно бит ходи. Защо не се записа в една школа по бойни изкуства? Ясно е, че само под масата не може да стои :)
48
33
 
14
 
! Отговори
Избирател преди 5 години
Айде избори няма ли да има да гледам как русофилчетата се гърчат за поредна година
47
36
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да бе та да дойдат *** от БСП и ДПС абсурд, никога, Бойко си е добре.
46
13
 
47
 
! Отговори
Съвет преди 5 години
Ех Бойко, Бойко. Погледни с какви прошляци и *** управляваш милата ми България и се махни от политическата сцена. Играеш си на "проба" и "грешка" вече десет години.