Буря в чаша вода сред Патриотите... А Борисов докога ще издържи?

Предсрочни избори са нежелан развой - дори от БСП
26 юли 2018 11:11,
56


Представителите на патриотична коалиция се оказват все по-отдалечени във възгледите си едни от други. Лидерът на "Атака" Волен Сидеров заплаши със смяна вицепремиера Валери Симеонов, а приятелският огън в "Обединени патриоти" (ОП) не е от вчера.

"Това е буря в малка чаша вода. Ако се явят разделени на европейските избори няма да имат евродепутат. Личният и партийният интерес съвпадат, ще стоят в коалицията", прогнозира проф. Михаил Константинов пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Според него дори една от трите партии в ОП да напусне коалицията, то тя веднага ще бъде заменена. Константинов обаче е на мнение, че раздорите при патриотите се превръщат в товар за нервите на премиера Борисов, който по думите му има сметка да си изкара мандата.

Никой не иска предсрочни парламентарни избори, включително БСП, категоричен е в позицията си Константинов.

"ДПС в никакъв случай не иска да тръгне на избори. Нямат икономически щети от това управление", отбеляза той.

"Аритметично погледнато няма опасност за правителството. Обективни предпоставки това управление да пада няма, но субективни не липсват. Валери Симеонов не е играч. Доказал е, че умее и му харесва да плува срещу течението. Извоюва си статус да звучи като съвестта на това управление, но това е непредвидимо поведение", коментира политологът Първан Симеонов.

По думите му на практика патротите вече не съществуват като коалиция. Колкото по-насипни са, толкова по-стабилни са, отбеляза той в "България сутрин" и добави, че не вижда външен фактор, който да иска да сваля правителството.

"Наесен ми се струва, че протестите ще се съберат в едно и на ГЕРБ ще им е много трудно. Постоянните скандали износват тъканта на властта", каза още Първан Симеонов.

"Най-важният фактор е това, което става по света. Ресурсите са на изчерпване, борбата става все по-зверска", завърши Михаил Константинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БОРИСОВ ПРИКЛЮЧИ С УПРАВЛЕНИЕТО!!!ЕЛЕКТОРАТА МУ ОТ БЪЛГАРОПРЕДАТЕЛИ Е ВЕЧЕ ПОД 1 МИЛИОН ИЛИ ОКОЛО 25%!!!БОРИСОВ ЩЕ Е НА ВЛАСТ ДОКАТО ВОЛЕН ГО ПОДКРЕПЯ !!СЕГА ВОЛЕН Е НАЙ-ГОЛЯМАТА ПАТЕРИЦА НА БОРИСОВ!!!
6
3
 
23
 
! Отговори
Интереса клати феса преди 5 години
Партенки!Скачат, лаят, плюят се - но кокала не пускат. В името на властта утре пак ще се обединят.
5
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак пуснаха гъ-зо-близеца на Бойко да лае по медиите.Значи предсрочните избори са близо.Което е добре за България.
4
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малко театър за пред публиката!Единия в ролята на доброто,другия в ролята на лошого ченге!Гледали сме ги тия!Режисьора е един и същ!
3
3
 
15
 
! Отговори
Майтапчия преди 5 години
Е па Баце да остави Патриотите и да вземе Магарешки!Ще забрави за всички главоболия-хапчетата ще му са без пари...
2
6
 
18
 
! Отговори
Грета преди 5 години
Време е коалицията да се разпада и да се правят избори 3 в 1 през 2019г.Няма време за губене. Бизнесът подтиска държавата. Фирмите оттеглят инвестициите и капиталите си от България.
1
5
 
17
 
! Отговори
siroko преди 5 години
плачем за Боко, мале.......