Мир в коалицията! Не заради властта - заради стабилността!

За два часа Бойко Борисов успя да помири враждуващите патриоти
Обновена: 27 юли 2018 07:41 | 26 юли 2018 14:33, Камелия Цветанова
194

Снимка: БТА

Само за по-малко от два часа премиерът Бойко Борисов успя да помири вицето си Валери Симеонов и лидера на "Атака", които в последните дни изостриха до такава степен отношенията си, че Волен Сидеров дори заплаши да свали от поста Симеонов.

Още по темата
"Продължаваме заедно, противоречията са изгладени, егото отива назад", отчете премиерът след спешното извънредно заседание на коалицията, което се проведе в Министерски съвет.

"Междуличностните отношения нямат значение. Благодаря на колегите, че загърбиха своето его. Всички признахме за това, което сме сгрешили или не сме били достатъчно организирани, за да поддържаме нормалния диалог между коалиционните партньори, и в голямата и в по-малката коалиция. Те сега са изгладени", добави премиерът.

Според него коалицията е достатъчно стабилна и осъзната "и то не заради властта, не заради постовете и място в парламента, а заради това, че всичко останало би означавало голям хаос".

За да се избегнат подобни ситуация за в бъдеще на заседанието днес е изготвен регулярен график за срещи между парламентарните групи и правителството.

Борисов смята, че няма спорна тема, която да не може да бъде решена с необходимия компромис в интерес на обществото от коалиционните партньори.

"Параметрите, по които държавата работи в момента, финансови и икономически, БВП са най- добрите за всички времена на тази държава. Безработицата е рекордно ниска, инвестициите са в индустрията. Всички програми и еврофондове работят. Имахме изключително успешно европредседателство",  похвали се премиерът.

Волен Сидеров пък призна, че споровете през медиите не са правилна тактика.

Според него точно тези разменени реплики не трябва да се приемат като нещо разрушително. 

"Всеки от нас е човек. Има нерви и начини на реакция", посочи той.

Лидерът на "Атака" е категоричен, че кабинетът трябва да изкара пълен мандат.

"Ако сега отидем на разтурване, към избори това означава хаос. Знаете от социологията, че повечето българи не искат избори", посочи той.

"Действията на патриотичната коалиция оттук нататък не бива да предизвикват съмнение, че искаме прекратяване на мандата", заяви той и обясни, че днес са се разбрали, че трябва да разрешават различията с консенсус, така че да не пораждат размяна на удари и прехвърчане на искри.

Военният министър и лидер на ВМРО обобщи резултатите от коалиционния съвет по следния начин: "Колегите от БСП да не се притесняват, правителството и мнозинство са стабилни. Спокойно да излизат в почивка, да си правят тена и да събират сили за новия сезон от септември нататък".

Той увери, че правителството е напълно стабилно и на социалистите няма да им се налага да работят през август, когато парламентът е във ваканция и им пожела приятна почивка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ХА ХА ХА НЕ БИЛО ЗАРАДИ ВЛАСТТА,ЩО ЗА ***'ОТЩИНА ? САМО КАТО ВИДЯ МУ'ТРАТА НА ОНЯ БЕЛОКОС ПИНГВИН СИДЕРОВ И ЩЕ ВЗЕМА ДА ИМ ПОВЯРВАМ, ХА ХА ХА ЩО ЗА НАГЛЕЦИ БЕ,НИТО ТЕ СИ ВЯРВАТ КАКВО ГОВОРЯТ, НИТО РАЗУМНИТЕ БЪЛГАРИ ИМ ВЯРВАТ, ЕДИНСТВЕНО СТАДОТО ОВЧЕ КОЕТО ГИ ИЗБРА ИМ ВЯРВА,НО ОВЦАТА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРОМЕНИ, ТЯ Е ОВЦА ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ ! В БГ ПАРЛАМЕНТЪТ И В МИН. СЪВЕТ НЯМА НЕЗАВИСИМИ, НЯМА НЕКОМУНИСТИ, ВСИЧКО Е ГН'УСНИ ЧЕРВЕНИ КОМУ'НЯГИ КОИТО ВИ УПРАВЛЯВАТ С МИЗЕРИЯ, ТОЛЕРАНТНОСТ И ПОСЛУШАНИЕ БЕ ОВЦЕ !
169
1
 
5
 
! Отговори
Опа преди 5 години
Опа-тропа ГЕРБ и ОП. Смях. И това ми било управление.
168
1
 
5
 
! Отговори
До Ивелин преди 5 години
Ако това е идеята за национални герои, срам и позор.
167
3
 
5
 
! Отговори
Ивелин преди 5 години
Национални герои - пребориха съюза на червените и турците - Голямото Анти-българско Зло!
166
1
 
8
 
! Отговори
:) преди 5 години
На снимката Боленчо изглежда като пуделче което се акнало на метеното.
165
5
 
2
 
! Отговори
кой и какво преди 5 години
До Кирил Волене, защо стана толкова малък? А не беше такъв. Защо се превръщаш в нищожество, какъв ще е краят ти?Край не виждам, поне докато държи червените гномове/буууууклуци далече от властта!
164
0
 
1
 
! Отговори
Коки преди 5 години
До ТиневВерно ли е това кото си написал. Ти ни отвори очите , ние не ги знаехме тези неща за Чехия и България. Скапана държава.
163
3
 
8
 
! Отговори
Константнин преди 5 години
До ВИНАГИИСТИНАТАИ какво върши валери симеонов, той е заместник-министър по икономическата и демографска политика и се занимава с шума в кръчмите и дискотеките. "Страхотна" работа върши. герб + оп най-антибългарското правителство.
162
0
 
5
 
! Отговори
Константин преди 5 години
Единственият шанс Тиквоний да е пак премиер е да фалшифицира изборите. Това не е толкова невъзможно.
161
5
 
15
 
! Отговори
Demented преди 5 години
Правителството да си ходи. И без тях ще се справим.
160
2
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Валери..великан е..Тежи над сто кила..А щом от джобето му фърчат "финикийски знаци",с които купува патериците,нема как да не е "1 в "политиката"Самия "той" обяви в прав текст преди време:-"Фанах й цаката на властта"..Което на български ще рече:-"Тегли кредити и си купувай патерици!"..голем "политик",нема що!....НАГЪЛ ТЪРГАШ!!!!
159
0
 
15
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
обаче като гледам снмките,Валерката е изял шамарите.На перхидроления пудел се вижда как му дават инструкциите..
158
1
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
при това "коалиция",скалъпена от пар_цали,останали от кройките на други "партии"..
157
0
 
14
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
Конституция на Р. България:-"Чл. 11. (1) Политическият живот в Република България се основава върху принципа на политическия плурализъм.(2) Нито една политическа партия или идеология не може да се обявява или утвърждава за държавна."А тия НАГЛЕЦИ направиха държавата тяхна "собственост".."Стабилна коалиция,или хаос"....Кой му позволи на тоя да си мисли че е незаменим и без него не може?!
156
0
 
14
 
! Отговори
Кирил преди 5 години
Волене, защо стана толкова малък? А не беше такъв. Защо се превръщаш в нищожество, какъв ще е краят ти?
155
0
 
14
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
обаче тоя продължава да плаши безмозъчните с мантрата "Или стабилно правителство на ГРОБ,или нечуван хаос"..Ама нема ли кой да му запуши устата?!България я има над 1300 години,при това БЕЗ мутрите от гроб във властта!..Или може би благодарение на това!!!..Ще ви припомня какво пише в Основния Закон.
154
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТРУДНО ДЕЛЯТ ПЛЯЧКАТА, ЗАТОВА Е КАВГАТА.А БОРИСОВ ГИ Е УСПОКОИЛ, ЧЕ ЩЕ ИМА ЗА ВСИЧКИ.
153
1
 
16
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Ако не беше тъжно, щеше да е много смешно. Тъжно ми е, защото ме интересува бъдещето на страната.
152
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Орел, Рак и Щука - било коалиция - събира ги интересът - власта и парите.
151
2
 
0
 
! Отговори
Алеко преди 5 години
До 144 анонимни. Хе-хе, супер fake news. Пробвай да пишеш фентъзи.