Мир в коалицията! Не заради властта - заради стабилността!

За два часа Бойко Борисов успя да помири враждуващите патриоти
Обновена: 27 юли 2018 07:41 | 26 юли 2018 14:33, Камелия Цветанова
194

Снимка: БТА

Само за по-малко от два часа премиерът Бойко Борисов успя да помири вицето си Валери Симеонов и лидера на "Атака", които в последните дни изостриха до такава степен отношенията си, че Волен Сидеров дори заплаши да свали от поста Симеонов.

Още по темата
"Продължаваме заедно, противоречията са изгладени, егото отива назад", отчете премиерът след спешното извънредно заседание на коалицията, което се проведе в Министерски съвет.

"Междуличностните отношения нямат значение. Благодаря на колегите, че загърбиха своето его. Всички признахме за това, което сме сгрешили или не сме били достатъчно организирани, за да поддържаме нормалния диалог между коалиционните партньори, и в голямата и в по-малката коалиция. Те сега са изгладени", добави премиерът.

Според него коалицията е достатъчно стабилна и осъзната "и то не заради властта, не заради постовете и място в парламента, а заради това, че всичко останало би означавало голям хаос".

За да се избегнат подобни ситуация за в бъдеще на заседанието днес е изготвен регулярен график за срещи между парламентарните групи и правителството.

Борисов смята, че няма спорна тема, която да не може да бъде решена с необходимия компромис в интерес на обществото от коалиционните партньори.

"Параметрите, по които държавата работи в момента, финансови и икономически, БВП са най- добрите за всички времена на тази държава. Безработицата е рекордно ниска, инвестициите са в индустрията. Всички програми и еврофондове работят. Имахме изключително успешно европредседателство",  похвали се премиерът.

Волен Сидеров пък призна, че споровете през медиите не са правилна тактика.

Според него точно тези разменени реплики не трябва да се приемат като нещо разрушително. 

"Всеки от нас е човек. Има нерви и начини на реакция", посочи той.

Лидерът на "Атака" е категоричен, че кабинетът трябва да изкара пълен мандат.

"Ако сега отидем на разтурване, към избори това означава хаос. Знаете от социологията, че повечето българи не искат избори", посочи той.

"Действията на патриотичната коалиция оттук нататък не бива да предизвикват съмнение, че искаме прекратяване на мандата", заяви той и обясни, че днес са се разбрали, че трябва да разрешават различията с консенсус, така че да не пораждат размяна на удари и прехвърчане на искри.

Военният министър и лидер на ВМРО обобщи резултатите от коалиционния съвет по следния начин: "Колегите от БСП да не се притесняват, правителството и мнозинство са стабилни. Спокойно да излизат в почивка, да си правят тена и да събират сили за новия сезон от септември нататък".

Той увери, че правителството е напълно стабилно и на социалистите няма да им се налага да работят през август, когато парламентът е във ваканция и им пожела приятна почивка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
3
 
22
 
! Отговори
Поклон пред Радой преди 5 години
Беше време турско,дойде времемижитурско! Колко прав е Радой: Простаци, мижитурки ...... ТЕ НИ УПРАВЛЯВАТ!
129
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов да си събира Консулите от Германия , за нищо не стават теа Заплатаджии-връзкарчета , нека Борисов да звъни на Тел.секретар като има нужда от подмяна Лична карта или др. Док................................некадърници
128
0
 
12
 
! Отговори
Аз преди 5 години
До Напред!Ако няма ирония в думете Ви ще кажа само: - Жалко че сме сънародници!
127
0
 
19
 
! Отговори
ОСТАВКА ВЕДНАГА преди 5 години
Това Правителство показа колко за НЕКАДЪРНИ , пример са Българските Консулства в Германия където Тел. които са дадени да се обаждат български Граждани всъщност са Тел.секретари тоест няма поставено Лице с което може да се говори а камо ли да се направи Запитване , трагедия на Н-та степен , айде ГЕРБ и Патриотите да си събират багажа и то веднага
126
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гръмнете се!
125
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Параметрите, по които държавата работи в момента, финансови и икономически, БВП са най- добрите за всички времена на тази държава. Безработицата е рекордно ниска..."Сега ко праиме с фалшивите новини и техните разпространители?После се питаме що некои не верват в чумата...
124
0
 
14
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 5 години
Това Правителство показа колко за НЕКАДЪРНИ , пример са Българските Консулства в Германия където Тел. които са дадени да се обаждат български Граждани всъщност са Тел.секретари тоест няма поставено Лице с което може да се говири а камо ли да се направи Запитване , трагедия на Н-та степен , айде ГЕРБ и Патриотите да си събират багажа и то веднага
123
0
 
3
 
! Отговори
slexy преди 5 години
mnogo agresivni stavat bg majete v ns i ms s tesi tabletki, ve...pediater daritkova li im izpisva tolko mnogo sini i zeleni tabletki na tesi podrastvasti bulgari...?
122
20
 
3
 
! Отговори
Професор преди 5 години
Браво на Патриотите! Важното е властта да е стабилна и да продължим с просперитета и развитието на страната. Виждате подема, сторят се магистрали, оградата по южната граница е готова и бежанския натиск е елиминиран. Сега се строи модерно инженерно съоръжение по границата с Румъния за да се спре напливът на болни свинe. Нормално е да има боричкания между коалиционните партньори. Но не трябва да позволяваме да се връщат комунистите и ДПС на власт. Само ГЕРБ! Да живее Генерал Борисов!
121
3
 
20
 
! Отговори
ТТ преди 5 години
Нали разбирате колко сте жалки? Заради парите и властта сте готови на всичко. Смешници. Най-интересни ми са, обаче депутатите. Гласуват закони, защитават ги яростно и като ги привика др. Борисоооф се обръщат на 180 градуса и с готовност защитават новата позиция. Явно герберастите и патриотите тотално се опияниха от властта и техните слугински медии денонощно ни убеждават колко правилно и добре работят за България. Срам и позор. Трябва да се насочи вниманието към ОП, за не се оплюва герб.
120
0
 
7
 
! Отговори
Запознат преди 5 години
Къде са всички с Извинисебе хаштаговете сега или сега вече волен е от наще хора дето ни даваха парички !
119
1
 
24
 
! Отговори
A де преди 5 години
Много Барселонски тен има Борисов
118
3
 
27
 
! Отговори
яяя преди 5 години
такава стабилност в крадненето не е имало скоро...не бива да се разтурва току-така
117
1
 
21
 
! Отговори
айде де преди 5 години
България ако се управлява до 2070 от Бойко М. Борисов току виж се оказало че той сам самичък си живее на територията на цяла България и е най-богатия човек на планетатаЗабогатяхме.....УРА!Ако днес България имаше 9 000 000 население щяхте да живеете поне два пъти по-зле от времето на Тодор Живков и щяхте да се разхождате по улици препълнени с хора измрели от гладна смъртЗатуй правителството още от 20 век най-вече с помощата на чалгарската БиТиВи гонеше налиствено българите от домът им
116
22
 
0
 
! Отговори
Напред! преди 5 години
Да са живи и здрави още 3 мандата да управляват, народа е доволен има всичко. ще гласуваме за Герб!!!
115
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БКП на БКП око не вади! Не се чудете. Благата са отново преразпределени!
114
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А с тахтабитите как са,по тахометъра за тях тах та бити те имат ли времето дет сидели зад банката метър в голямата стая,ако нямат за какъв тен мечтаят,зад банката метър ще набират лобират материала по цял ден хем на сянка в голямата стая та кат влезе повелителя на тахтабитите в края на лятото да ахне по тен са едни същи и напреднали с лобирането на материала,който бе да го разнищат в таз материа,че друг да нищи на место тях лобирането на материала,а те за минтахтавреме с вдигане на ръце минават.
113
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имало е "бонус" по джобовете!
112
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТОВА СТИХОТВОРЕНИЕ ПАСВА ИДЕАЛНО НА БОРИСОВ.
111
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БЪЛГАРИЯ ЩЕ СТАНЕ 10 МИЛИОНА, АМА НЯМА ДА СА БЪЛГАРИ.ОСОБЕНО С ТЕЗИ ***, КОИТО НИ УПРАВЛЯВАТ.