Мир в коалицията! Не заради властта - заради стабилността!

За два часа Бойко Борисов успя да помири враждуващите патриоти
Обновена: 27 юли 2018 07:41 | 26 юли 2018 14:33, Камелия Цветанова
194

Снимка: БТА

Само за по-малко от два часа премиерът Бойко Борисов успя да помири вицето си Валери Симеонов и лидера на "Атака", които в последните дни изостриха до такава степен отношенията си, че Волен Сидеров дори заплаши да свали от поста Симеонов.

Още по темата
"Продължаваме заедно, противоречията са изгладени, егото отива назад", отчете премиерът след спешното извънредно заседание на коалицията, което се проведе в Министерски съвет.

"Междуличностните отношения нямат значение. Благодаря на колегите, че загърбиха своето его. Всички признахме за това, което сме сгрешили или не сме били достатъчно организирани, за да поддържаме нормалния диалог между коалиционните партньори, и в голямата и в по-малката коалиция. Те сега са изгладени", добави премиерът.

Според него коалицията е достатъчно стабилна и осъзната "и то не заради властта, не заради постовете и място в парламента, а заради това, че всичко останало би означавало голям хаос".

За да се избегнат подобни ситуация за в бъдеще на заседанието днес е изготвен регулярен график за срещи между парламентарните групи и правителството.

Борисов смята, че няма спорна тема, която да не може да бъде решена с необходимия компромис в интерес на обществото от коалиционните партньори.

"Параметрите, по които държавата работи в момента, финансови и икономически, БВП са най- добрите за всички времена на тази държава. Безработицата е рекордно ниска, инвестициите са в индустрията. Всички програми и еврофондове работят. Имахме изключително успешно европредседателство",  похвали се премиерът.

Волен Сидеров пък призна, че споровете през медиите не са правилна тактика.

Според него точно тези разменени реплики не трябва да се приемат като нещо разрушително. 

"Всеки от нас е човек. Има нерви и начини на реакция", посочи той.

Лидерът на "Атака" е категоричен, че кабинетът трябва да изкара пълен мандат.

"Ако сега отидем на разтурване, към избори това означава хаос. Знаете от социологията, че повечето българи не искат избори", посочи той.

"Действията на патриотичната коалиция оттук нататък не бива да предизвикват съмнение, че искаме прекратяване на мандата", заяви той и обясни, че днес са се разбрали, че трябва да разрешават различията с консенсус, така че да не пораждат размяна на удари и прехвърчане на искри.

Военният министър и лидер на ВМРО обобщи резултатите от коалиционния съвет по следния начин: "Колегите от БСП да не се притесняват, правителството и мнозинство са стабилни. Спокойно да излизат в почивка, да си правят тена и да събират сили за новия сезон от септември нататък".

Той увери, че правителството е напълно стабилно и на социалистите няма да им се налага да работят през август, когато парламентът е във ваканция и им пожела приятна почивка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Болен наистина ли е толкоз дребен ве?Или ония другите 200 литрови гюмове са прекалено ояли се?
109
0
 
8
 
! Отговори
любопитен преди 5 години
До Анонимен 112Напълно съм съгласен с теб, но нека да те питам от ГЕРБ по-голямо БСП има ли?
108
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според Европейския съюз през 2070 България ще е с 4 500 000 населениеАко БСП бъде унищожена до 10 години, България до 2070г ще стане 10 милиона!
107
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според Европейския съюз през 2070 България ще е с 4 500 000 населениеПрелива ти акъла!! До 2070 все Борисов ще управлява, тъй да знаиш!И ако си мислиш, че има някой друг българин, който би заслужил по-голямо доверие на Меркел от Борисов, много се лъжеш!
106
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Миши театър,ще го напиша *** ама да не забравите да го цензурирате
105
0
 
26
 
! Отговори
Логика преди 5 години
Дружинния ръководител извика палавниците , издърпа им ушите , каза им : "или слушкате и папкате или ще ви изгоня от лагера" и те вече си играят заедно в пясъчника ! / всички прилики с лица и случки са НЕ случайни!!!
104
3
 
15
 
! Отговори
айде де преди 5 години
До Анонимен 106Параметрите на държавата на Бойко Борисов от БКП са следните:1989 около 9 000 000 населениеСпоред Европейския съюз през 2070 България ще е с 4 500 000 населениеНе я забърквай Меркел със сатаниста Бойко М. Борисов и сие
103
0
 
31
 
! Отговори
Поклон пред Радой преди 5 години
Простакът е кремък корав и могъщ,Простакът е демон без лик, весдесъщАкула на сухо, безкрил, а хвърчи.Удариш на кухо, простакът звучи.Простакът не чака, не знае пределИ стига простакът до своята цел.Защото простаци край него вървятИ дават му знаци и дават му път.Надкласов, безкласов, без род и съюз,Без ден да протакаш, дори да кървиВойна на простака до смърт обяви.За срам на Европа, на всичките насКогато докопа в ръцете си властПо-страшен от спина, по-жилав от ракаСега за сега се оказа простака
102
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Параметрите,по които държавата работи в момента, финансови и икономически, БВП са най- добрите за всички времена на тази държава. Безработицата е рекорднониска, инвестициите са в индустрията. Всички програми и еврофондове работятТова е АБСОЛЮТНА истина!! И всичко това заради къртовският и неуморен труд на правителството! Бойко и Меркел са пътеводни светлини и ние след тях!
101
3
 
16
 
! Отговори
ИСТИНАТА! преди 5 години
Според всички социологически агенции една напълно нова партия с нови политици би получила абсолютно мнозинство от над 50% в следващия парламентСелянина Трифонов и бригадира Радев могат да оберат само трохичките на този електорат тъй като народа ни ги причислява към герберобесепарската олигархияВсъщност всички парламентарни партии взети заедно в момента управляват България със общ сбор не повече от 25% от всички гласоподавателиБългария е олигархична диктатутура управлявана от малцинството53
100
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боко им напомни че ако се разпръснат за ОП повече манджа няма да има , така че да лочат колкото може сега , че при следващи избори им само ще джавкат ама ще е извън колибата
99
0
 
13
 
! Отговори
кой кого? преди 5 години
След един семеен скандал, следва як, животински *екс! Въпросът е, в тази коалиция, кой кого?
98
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Помирили се, глупости! Просто ги е страх от предсрочни избори.
97
1
 
16
 
! Отговори
що така ? преди 5 години
аз Бойко не го мразя особенно , но всички около него са ми Ужасно противни та чак гадни - лиляна,волен,валери ,карака, деса,цеца,теменужка ,менда, да беше само той -трае се ,ама с тея е направо повръщня
96
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Параметрите, по които държавата работи в момента, финансови и икономически, БВП са най- добрите за всички времена на тази държава. Безработицата е рекордно ниска, инвестициите са в индустрията. Всички програми и еврофондове работят
95
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предлагам от някъде да ни дойдат чесни политици и да ги изберем на следващите избори.Имам чувството, че тук пише един и същ неграмотен гатер! Предложение се прави когато имаш нещо да предложиш! А ти си си пожелал "От някъде" (най-вероятно ще паднат от небесата), да дойдат "чесни" (като чеснов лук), а не чесТни!!
94
1
 
10
 
! Отговори
Стийв преди 5 години
Държавен Куклен Театър
93
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само да не ни докарате до главите, БСП и ДПС, те тогава ще е национална трагедия, както винаги.
92
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боко е с най-скъпият костюм, как се е изтупал само, най-стилният е. Мъж-мечта.Аххахахахах.
91
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Волен Сидеров добре наби канчето на Симеонов, не посмя и гък да каже, пусна само кучето си малко да поджавка срещу Волен. Показа кой е шефа.