Ветото на президента влиза в пленарната зала

Очаква се то да мине с подкрепата на мнозинството
13
Ветото на президента влиза в пленарната зала
Снимка: Reuters, архив

Очаква се ветото на президента Румен Радев върху текстове от Закона за приватизация и следприватизационен контрол да бъде обсъдено в пленарна зала днес.

Още по темата

Вчера на заседание на икономическата комисия в НС то беше подкрепено единодушно.

Радев наложи оспори промените в закона, който бе приет от парламента на 18 юли 2018 г.

От НФСБ обвиниха управляващите, че промените са в полза само на "Бояна филм", Български морски флот и "Булгартабак", а държавният глава оспори записаната промяна специфични задължения на приватизираното дружество да не могат да бъдат изисквани за повече от пет години.

Той възрази срещу параграфите §3 и §4, които според него ще доведат до преразглеждане на вече сключени приватизационни договори в ущърб на държавата и обществото.

След като законът бъде гласуван отново, от него ще отпаднат спорните текстове и ще остане единствено идеята за създаване на електронна платформа, чрез която да се извършва продажбата на държавно имущество.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гласуването на гербавите *** в "независимия" дупетатник където решенията се взимат по "собствена" воля зависи дали сутринта суджука се е събудил на кеф и какво е измъдрил нощеска. Току виж последния инструктаж пак ги завърти на 180 градуса.
11
2
 
6
 
! Отговори
един преди 5 години
Както е казал Шарл дьо Монтескьо: "Всеки народ заслужава съдбата си" ;)
10
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гербасите нямаха възможност да се крият повече . Това е десетия върнат от президента антинароден закон . Другите девет Ов.цете на Цвъки прегласуваха .
9
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Г-Н ПРЕЗИДЕНТ , само ти ни остана ! Спасяването на България от Собственика на ГЕРБ е в твоите ръце !
8
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На снимката: Ветеринар номер едно на България!Какво стана фатмааак, нали нямаше чу.***, защо излъгахте хората и млъкнахте??? Кога ще дадете докумнетите потвърждаващи твърденията, че служебния ви кабинет е събрал 1.6млрд. лв.? Кога, г-н Лъжец?
7
0
 
10
 
! Отговори
ко речи преди 5 години
"Радев наложи оспори промените в закона"Какво бил наложил ?!
6
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е питам аз това нормално лие служител да краде потребител нее пледирам данс и сем в ловеч да си свършат работата срещу такива и да не се повтаря в противен случаи гарантирано сменям оператора и ко в събота от един до четри пак нямам тв че женицата си гледа ще я оправя където трябва жената е служител в булсатком ловеч определено ми писна
5
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добро утро предлагам президента да погледне сателитния оператор булсат и да го прегледа обстоино какво ме изуми ли тая сутрин отвреме на време си гледам като всеки човек сметката гледам с изумление три услуги в рамките на шест лева спряни от един и същ служител тя да си плати приемниците през мен е аз се чудя що нямам тв на дъжд тя гледа е браво умната женица се възползвала от доверието на потребител браво години наред се чудя нямам бонус към тая фирма бонуса заминал за нея
4
4
 
11
 
! Отговори
Да ги съжалиш преди 5 години
Горките депутати и поддръжници на тиквената партия. Как по матросовски защитаваха вожда Винету и Цв.Цв., когато приемаха този лобистки закон, а сега ще трябва да се врътнат и да подкрепят ветотото на президента. Голям си господин президент! Голям си!
3
5
 
12
 
! Отговори
гост преди 5 години
Най накрая имаме хубав президент който да е БЪЛГАРИН
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо не разбрах.Подобно на "Синята мъгла" по Костово време,когато комунистите от БСП и пребоядисаните такива в СДС дружно си разпределиха България и спестяванията на трудовият човечец.
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А нещо за вдигането на акцизите по средата на годината, което противоречи на закона и обслужва тотаджийския лоест курпулентен бизнесмен? Или островитянина не дава?