Ветото на президента влиза в пленарната зала

Очаква се то да мине с подкрепата на мнозинството
13
Ветото на президента влиза в пленарната зала
Снимка: Reuters, архив

Очаква се ветото на президента Румен Радев върху текстове от Закона за приватизация и следприватизационен контрол да бъде обсъдено в пленарна зала днес.

Още по темата

Вчера на заседание на икономическата комисия в НС то беше подкрепено единодушно.

Радев наложи оспори промените в закона, който бе приет от парламента на 18 юли 2018 г.

От НФСБ обвиниха управляващите, че промените са в полза само на "Бояна филм", Български морски флот и "Булгартабак", а държавният глава оспори записаната промяна специфични задължения на приватизираното дружество да не могат да бъдат изисквани за повече от пет години.

Той възрази срещу параграфите §3 и §4, които според него ще доведат до преразглеждане на вече сключени приватизационни договори в ущърб на държавата и обществото.

След като законът бъде гласуван отново, от него ще отпаднат спорните текстове и ще остане единствено идеята за създаване на електронна платформа, чрез която да се извършва продажбата на държавно имущество.
 


13
Още от Политика
Скандал след скандал? Разпадат ли се патриотите?
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Гласуването на гербавите комуняги в "независимия" дупетатник където решенията се взимат по "собствена" воля зависи дали сутринта суджука се е събудил на кеф и какво е измъдрил нощеска. Току виж последния инструктаж пак ги завърти на 180 градуса.
11
2
 
6
 
! Отговори
един преди 3 седмици
Както е казал Шарл дьо Монтескьо: "Всеки народ заслужава съдбата си" ;)
10
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Гербасите нямаха възможност да се крият повече . Това е десетия върнат от президента антинароден закон . Другите девет Ов.цете на Цвъки прегласуваха .
9
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Г-Н ПРЕЗИДЕНТ , само ти ни остана ! Спасяването на България от Собственика на ГЕРБ е в твоите ръце !
8
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На снимката: Ветеринар номер едно на България!
Какво стана фатмааак, нали нямаше чу.ма, защо излъгахте хората и млъкнахте??? Кога ще дадете докумнетите потвърждаващи твърденията, че служебния ви кабинет е събрал 1.6млрд. лв.? Кога, г-н Лъжец?
7
0
 
10
 
! Отговори
ко речи преди 3 седмици
"Радев наложи оспори промените в закона"
Какво бил наложил ?!
6
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Е питам аз това нормално лие служител да краде потребител нее пледирам данс и сем в ловеч да си свършат работата срещу такива и да не се повтаря в противен случаи гарантирано сменям оператора и ко в събота от един до четри пак нямам тв че женицата си гледа ще я оправя където трябва жената е служител в булсатком ловеч определено ми писна
5
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Добро утро предлагам президента да погледне сателитния оператор булсат и да го прегледа обстоино какво ме изуми ли тая сутрин отвреме на време си гледам като всеки човек сметката гледам с изумление три услуги в рамките на шест лева спряни от един и същ служител тя да си плати приемниците през мен е аз се чудя що нямам тв на дъжд тя гледа е браво умната женица се възползвала от доверието на потребител браво години наред се чудя нямам бонус към тая фирма бонуса заминал за нея
4
4
 
11
 
! Отговори
Да ги съжалиш преди 3 седмици
Горките депутати и поддръжници на тиквената партия. Как по матросовски защитаваха вожда Винету и Цв.Цв., когато приемаха този лобистки закон, а сега ще трябва да се врътнат и да подкрепят ветотото на президента. Голям си господин президент! Голям си!
3
5
 
12
 
! Отговори
гост преди 3 седмици
Най накрая имаме хубав президент който да е БЪЛГАРИН
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Нищо не разбрах.Подобно на "Синята мъгла" по Костово време,когато комунистите от БСП и пребоядисаните такива в СДС дружно си разпределиха България и спестяванията на трудовият човечец.
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А нещо за вдигането на акцизите по средата на годината, което противоречи на закона и обслужва тотаджийския лоест курпулентен бизнесмен? Или островитянина не дава?