На финала: Политическият сезон – успешен! Но през розови очила?

Анализатори: Пиесата е същата, само афишът се сменя
27 юли 2018 18:00,
17

 

Последен работен ден в парламента преди лятната ваканция на депутатите. На финалната права те сътвориха истински екшън с медийни престрелки, заплахи за смяна на вицепремиера Валери Симеонов и съд, а ден по-късно словесните стрели между патриотите станаха физически.

Управляващите по традиция обобщават сезона като успешен, но опозицият арепликира, ча това може да изглежда така само през розови очила.

PR експертът Соня Момчилова каза пред Bulgaria ON AIR, че отново наблюдаваме пиеса, на която сменят само афиша. По думите ѝ всичко в държавата ни преминава под знака на агресията и сме свидетели на лошо поднесен спектакъл.

Още по темата

"Хората, които определят дневния ни ред, са едни хиперактивни деца, които творят глупост след глупост и нанасят прободни рани", отбеляза тя и добави, че като че ли единствената цел е държавата да бъде обезлюдена.

"Факт е, че опозицията се държи добре. Твърде интелигентна е на фона на това, което ни предлагат управляващите. Засипвайки ни с абсурди, които трудно съумяваме да осмислим, няма как да стигнем до важните изводи. От опозицията може би трябваше да са още по-агресивни", каза още Соня Момчилова.

Политологът Димитър Димитров посочи, че рецептата е елементарна - хляб и зрелище. В "България сутрин" той припомни някои от най-фрапиращите криминални случаи от началото на година, но отчете, че икономиката ни върви достатъчно добре, а европредседателството е измъкнало ГЕРБ от медийното меле.

По негово мнение неразбирателството в "Обединени патриоти" още не е стигнало крайното оповестяване на спора.

"Валери Симеонов прави опити да стане по-самостоятелен. Това среща гневна реакция на Сидеров. Има и голям залог - въпросният договор за следприватизационен контрол", коментира Димитров.

Пред репортер на Bulgaria ON AIR в НС депутатът от ГЕРБ Александър Иванов отъждестви парламентарния сезон като успешен, тъй като по думите му са приети важни законодателни промени, които той изброи.

"Неимоверно има наболели проблеми", призна той и посочи, че има нужда от реформа в законодателството, засягащо хората с увреждания. Иванов изрази оптимизма си, че проблемът ще бъде решен през новия сезон.

Народният представител от БСП Станислав Владимиров отвърна, че явно предваканционно управляващите са сложили розовите очила.

"Българското общество няма как да е доволно от продукта, който предостави в тази сесия Народното събрание. Дебатът винаги се принизяваше до махленски свади. България се намира в демографска катастрофа, но управляващите подминават тези големи опасности", заяви той и добави проблемите в здравеопазването и образованието.

Проф. Станислав Станилов от "Атака" отбеляза, че вчерашният инцидент в стаята на патриотите е бил просто изстъпление на Валентин Касабов. Той обаче не очаква Касабов да напусне коалицията на "Обединените патриоти".

"Вальо се е разгневил и е бутнал Волен, което е недопустимо. Това е общо взето конфликтът. Грозно е, но се случва. Всичко произлиза оттам, че Валери Симеонов е чорбаджия", каза още той и добави, че не очаква вицепремиерът да се извини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И ТУК Е ПЪЛНО С ОВЦЕ ОТ ПОРОДАТА"БЪЛГАРСКА ТЪ'ПОГЛАВА"КОИТО ВЯРВАТ,ЧЕ ГЕРБ НЕ СА КЛОНИНГИ ОТ БКП ! КОМУНИСТИТЕ СА ВЗЕЛИ ВЛАСТТА ПРЕЗ 1944 И УПРАВЛЯВАТ ДО ДНЕС БЕ СТАДО ОВЧЕ,БЛАГОДАРЕНИЕ НА ОВЧИЯТ ВИ МОЗЪК КОЙТО ВСЕ ОЩЕ НЕ Е РАЗБРАЛ,ЧЕ ВСИЧКИ ПАРТИИ В ПАРЛАМЕНТА СА КЛОНИРАНИ ОТ БКП ! КОИ СА ГЕРБ НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ БЕ,ВСЕ КО'МУНЕТА ИЛИ ДЕЦАТА И ДЪЩЕРИТЕ НА ТАКИВА ? НЕ ВИ ЛИ ОМРЪЗНА ВЕЧЕ ПОВЕЧЕ ОТ 70 г. ДА ВИ МАМЯТ С ВЕЧНАТА ФРАЗА"ПАРИ НЯМА" ? ВСИЧКИ БИВШИ СОЦ. СЕ ОПРАВЯТ САМО БЪЛГАРИЯ ДЪРПА ВСЕ НАЗАД.
16
8
 
4
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
А бе, като сте толкова отворени в критиките, може ли някой да ми припомни кога *** е харесал някое управление. Че даже и преди 89.
15
8
 
3
 
! Отговори
изнервен преди 5 години
"Опозицията се държи добре", казва Соня Момчилова. Моля? С всичките гадости, подлости и фалшиви новини ли? Тази червена коза на Позитано 20 ли работи?
14
1
 
3
 
! Отговори
Аман преди 5 години
Успешно, да. Във всеки един аспект - с розовите очила и син пояс на звездички. А ко стана с ченгетата, да попитам ? Нали с държавен вестник им бяха удължени документите от 2016 до 30ти Юни? Ко стана с това, имаме ли полиция или всички са официално нелегални? Нищо не свършиха като хората, а изплашиха и ограбиха хората. Защо политиците от Холандия ходят на работа с колела, а нашите ги пази НСО като нарко-барони? Защо се пазят толкова ? Народната ли обич ги плаши ?
13
1
 
11
 
! Отговори
Разбира се преди 5 години
Че е успешен. Само да попитам, откога влизаха в сила повишените цени на гражданската отговорност? За един неуспял познат питам.
12
2
 
5
 
! Отговори
1 преди 5 години
До Твърдотело,само мекотелите,като тебе го подкрепят,най-младия комунист на НРБ,приет в редовете на бкп,само на 18години,през 1978година.
11
2
 
11
 
! Отговори
разтвори бузки преди 5 години
А кумгейт на уж депутата Делян Д го погва уж спец съда!
10
10
 
2
 
! Отговори
Vuzmezdie преди 5 години
Едно не мога да разбера - защо винаги другарите от баба Партия говорят от името на "българското общество" и от името на "българския народ" ?! Ами точно това общество и точно този народ, ги е сложил да не управляват - за тях са гласували една малка част от обществото и от народа.Така че, народният представител от БСП Станислав Владимиров, може само да почерпи пиар Соня един чай и да почакат до следващи избори.
9
21
 
3
 
! Отговори
Твърдотело преди 5 години
Бат Бойко , целият народ те подкрепя , не обръщай внимание на мекотелите!!!
8
3
 
14
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 5 години
ГЕРБ и Патриотите да си прибират неаквалифицираните и некадърни Консули от Германия които нищо не разбират , не знаят какви Док. се изисква от германските Институции , само некви връзкарчета на Заплата и то за 2 часа работа на ден
7
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
време е народа да измете мухобоико както и останалата крадлива
6
3
 
13
 
! Отговори
Маймун преди 5 години
Абе остана ли някой да им вярва на тия?!?!?!
5
0
 
11
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Верче, заглавието ти отново е неграмотно написано.
4
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мдааа... Управляващите в държавата с най-бързо изчезващо население твърдят, че всичко е точно.
3
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За Баце е даже супер успешен,офшорките растат.
2
2
 
22
 
! Отговори
истина е преди 5 години
За крадците в парламента всичко е цветя и рози , а народа кучета го яли !!
1
2
 
35
 
! Отговори
Таня Кирилова преди 5 години
Успешен? Не и за българския народ. за нагушилите се политици-да, може.