След удара по Истанбулската конвенция: Разум, дълг и морал!

Решението на Конституционния съд зарадва всички в парламента
225
След удара по Истанбулската конвенция: Разум, дълг и морал!
Снимка: Булфото, архив

Използването на понятията sex и gender като биологичен и социален пол в Истанбулската конвенция не води до постигането на равенство между половете, а заличава разликите между тях, с което принципът на равенство изгубва смисъла си. Това посочва Конституционния съд в мотивите си да обяви международния документ за противоконституционен.

Още по темата

От решението на магистратите пък останаха доволни всички – ГЕРБ, които сезираха КС, БСП, ВМРО, които се обявиха против Конвенцията, още когато се заговори за ратификацията й от парламента.

"Разумът и правото победиха над чуждите интереси и послушанието", отсече червената лидерка Корнелия Нинова в Казанлък.

Според нея решението на КС е победа за българския народ в защита на националните ни ценности.
 
Соцлидерката обаче не си спести критиките към министрите на правосъдието Цецка Цачева и на външните работи Екатерина Захариева, които настояваха, че целта на Истанбулската конвенция е единствено да защити жените и децата от насилието.

Според Нинова обаче техните становища са показателни за отношението на правителството към документа.

Накрая Нинова благодари на колегите си, които са застанали зад нея, защото през последните 5-6 месеца партията била подложена на "жесток бой от свои и чужди".

От ВМРО също разпространиха своя позиция за решението на КС - "Спирането на Истанбулската конвенция – победа за ВМРО, победа за Патриотите!".

Воеводите смятат, че конституционните съдии са показали висок морал и чувство за дълг към Родината и с решението си те са се доказаха като истински патриоти.

"През своята 125-годишна история ВМРО – БНД винаги е бранило българщината, ценностите и морала, дълбоко вкоренени в традициите и нравите на българския народ. Ето защо ние поведохме битката и срещу скандалната Истанбулска конвенция, която чрез своята философия директно "посяга" на устоите на българското общество и поставя под съмнение бъдещето на децата ни", пише в позицията на партията.

От ГЕРБ пък обясниха, че решението на КС е показало, че решението им да се обърнат към магистратите, е било най-правилното в случая.

"Решението е 8 на 4 гласа за това, че Истанбулската конвенция и нейните текстове не съответстват на нашия основен закон - конституцията. Именно затова е важно пак да подчертаем, че ГЕРБ взе най-правилното решение, когато сезира конституционните съдии да се произнесат в кратък срок. Видяхме какъв е отговорът. Точно това доказва, че решението, което бе взето от ГЕРБ в онзи момент, беше най-правилно и най-отговорно", коментира депутатът Александър Иванов.


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
2
 
4
 
! Отговори
The Old One преди 7 месеца
Абе гении, добре че падна този адски документ - това е наддържавен закон осигуряващ ограничаве на свободната реч и незачитане на волята на жертвата, финансиране на БХК и правен чадър над същите предатели, доносничене и гонения на всички на базата на клевета от трети лица. Противо конституционен е защото не зачита правата ни, по конвенцията ти си виновен докато доказателствата те оневинят. За превенция е нужна информация - събиране на данни и саморегулация на мрежата и новото гестапо -GREVIO .
192
3
 
7
 
! Отговори
Варна преди 7 месеца
Чета и съм изумен колко джендъри има в България. Гейове , спрете да си навирате кожени пръчки отзад , има толкова красиви българки , създайте семейство , деца , няма по-велико нещо от това. Стига фалоси , стига , вибратори , стига разшерени дебели черва
191
4
 
4
 
! Отговори
ivo преди 7 месеца
абе умници на бай Пешо от долно нанагорнище например като удари три ракии и бие жена си конвенцията ще го спре ли та нали мозъкът му е деградирал и му е все тая а досега като има поне пет закона за такива като него къде е полицията и съда или са заети да оправят на мафиотите кашите ПИСНА МИ ОТ КОНВЕНЦИИ И ЧУЖДИ ПЕДЕРАСКИ ЗАКОНИ ако не си оправим ние мозъците никаква конвенция няма да помогне писна ми от дупелизачи в тая държава
190
2
 
2
 
! Отговори
Деян до 190 преди 7 месеца
И?
Защо ще се размърдат?
Досега къде бяха? И досега насилието е наказуемо.
Иска се да се приемат именно тези "периферни" определения.
189
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Деян до 188
Няма нищо велико. Просто документ. Но според този документ нашите МВР ще трябва яко да се размърдат и да прибират разни садисти които пребиват жените си, защото процеса ще се наблюдава и няма мърдане.
188
1
 
11
 
! Отговори
Деян до 188 преди 7 месеца
Добре. Хайде като сте информирани, кажете ми какво ПОВЕЧЕ покрива въпросната конвенция. Кое й е великото. Повтарям - насилието е преследвано и наказуемо от много време.

Какво е ВЕЛИКОТО НОВО на конвенцията?
187
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Деян до 184
Някой да ви е обяс явал за двама мъже,две жени ипр. Чул-недочул, разбрал-неразбрал, то едно си знае - едно си бае.Ето за това говорим. Липсата на и формираност и знание е мехлем за политици и демагози.
186
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Деян 182
Следователно българина се кланя и сяда на краставицата но си вярва че е с душа у Рая!
185
5
 
12
 
! Отговори
Деян до 184 преди 7 месеца
Доколкото ми е известно ( това е сарказъм ). Обяснявам за едноклетъчните. Насилието в семейството, на улицата, на работа и прочие е подсъдно. П.едер.астията не. Ако искате да си бъркате по дупките, бъркайте си. Ако някой ви набие, задника ви е защитен.
Но да ми се обяснява че двама мъже/жени/педофили искат да са семейство и да отглеждат потомство.

Да сте учили физика. Вие сте отклонения. Толкоз
184
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Едно време на истанбулската конвенция й викали "кутията на Пандора"
183
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Както винаги след събитията. Заблудени, неинформирани, мнителни и невжи, пластелин в ръцете на ловки манипуларори - това е българския народ. Помнвте, след години, пак ще я приемем конвенцията, може би последни, както по всички други показатели. Конвенцията спасява животи, и няма нищо общо с извратеното мислене на българина.
182
3
 
12
 
! Отговори
Nice try преди 7 месеца
Герб троловете опитват да измият част от срама, като приписват на "комунистите" някакъв рев за неприеменето на конвенцията :) :) добър опит, нооо думите на вашите първенци остават, Цецка, Захариева, цвъци, делянчо, все отявлени конвенционални поддръжници :) :) :)
181
1
 
7
 
! Отговори
Деян до 177 преди 7 месеца
Разсъждения...
Давам пример
Хората през 1762 година са яли краставици.
Тези хора са умрели.
Следователно краставиците са смъртоносни.

Та и твоите умозаключения са интересни.
180
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Щом комунисти,турци и джендъри реват,значи е станало нещо добро!Браво на българския народ!Истамбулската конвенция-на истамбулците да я ползват с кеф
179
2
 
23
 
! Отговори
Атанас преди 7 месеца
ехааа не приеха конвенцията и гледайте кво става биологичните недоразумения ревнаха педерастчетата ревнаха и всичката тази утайка ревете *** ревете ,че народът не приема тази ваша извратеност ,гледай народе гледай срамът и позорът на тези свлачища
178
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Като не ти отърва решението на КС народът бил прост.
А ако решението беше друго народът умен ли щеше да бъде?
177
40
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Какъвто народът, такъв и конст.съд!
Прост народ - слаба държава!
176
38
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Само ще допълня че извън България се раждат много повече български деца отколкото в България. Държавите в които се раждат са подписали тази конвенция. Та какво излиза накрая! Конвенцията единствено е спирачка за българите в българия където почти всичко останало е тотален компот и в упадък! Проблемът наистина не ни е в конвенцията.
175
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Абе ти прост ли си 177
Замисли се кое е по-важно? Една конвенция или смъртта по пътищата ни? Умрелите ги болят скелетите за тази конвенция. И не само по пътищата. Нямаме здравеопазване камо правосъдите. А джендари си имаме и сме си имали винаги. По татовото Емил Димитров, Парцалев, Драгойчев и още много други 'жаргони' - така се наричаха през годините на диктатурата. Народният театър Ванчо Вазов бъкаше с такива но не се говореше а и беше забранено.
174
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Абе смотльо 175
В никакъв случай не подкрепям Герб, БСП, ДПС, Патрихомоти и прочие! Ненавиждам всеки корен на БКП което реално ни оправлява управляват близо 75 години! Не съм кой знае какъв привърженик на конвенцията защото тя не ние корена на проблема. С нея или без няма да спрат да се избиват по българските пътища или да ни се оправи здравеопазването, съдебната система, социалната и пр. Лаете на погрешното дърво и сте станали за смях. Проблемът е у парламента а не в конвенцията!