ВМРО за решението на КС: Съдиите показаха висок морал

Войводите доволни от решението за Истанбулската конвенция
27 юли 2018 19:21, Красимир Ангелов
32
ВМРО за решението на КС: Съдиите показаха висок морал
Снимка: Булфото

Съдиите от Конституционния съд на Република България показаха своя висок морал и чувство за дълг към Родината. Със своето решение те се доказаха като истински патриоти. Това се чете в позиция на ВМРО по повод решението на КС, че Истанбулската конвенция не съответства на Конституцията на Република България.

Още по темата
Решението бе прието с 8 гласа, като съдиите Румен Ненков, Георги Ангелов, Константин Пенчев и Филип Димитров са подписали решението с особено мнение, съобщава КС.

"Официалното спиране на документа е голяма победа за Патриотите от ВМРО, които поведоха битката срещу скандалната Истанбулска конвенция", отчитат войводите, като припомнят, че още през декември вицепремиерът и министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов е стопирал гласуването на документа в Министерски съвет, което беше предвидено точно в навечерието на Рождество Христово.

"След консултации с водещи юристи, ние от ВМРО изказахме своите аргументи и обърнахме внимание, че при ратифицирането ѝ ще се наложат не само законодателни промени (в над 20 закона), но и на фундаментални текстове от Конституцията на Република България, чиято промяна може да направи само ВНС (като чл. 6 от КРБ). Изкарахме "на светло" скандални моменти като въвеждането на джендър като понятие, легитимирането на транс и интерсексуалността като терминология, финансовите ангажименти, които държавата поема, легитимирайки документа, както и недопустимото въвеждане на джендър образование в детските градини и училищата", се чете в позицията на ВМРО.

От там припомнят, че с отрицателна позиция към документа е излязла и Българската православна църква, „която е била толкова категорична последно през далечната 1943-та година, при спасяването на българските евреи“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
2
 
! Отговори
Свободен избор преди 5 години
Добре де,ако предположим че хомосексуалните мъже и лезбийските са 2 процента от така наречените нормални в обществото,то бисексуалните мъже и жени са 52 процента! Тях какво да ги правим? И тях ли да ги анатемосваме??? А? Смешници! Достатъчно е да влезете в сайтовете за запознанства,за да видите за какво става въпрос! Живеем в демократично общество,а не под тоталитарна диктатура,и всеки има право на свободен избор!!! Другото е фашизъм!
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Dylboko si prav tato che i mrem kato muxi bez doktor i s doktor vse taq
21
0
 
2
 
! Отговори
Тато из Правец преди 5 години
Наскачахте ли се момчета ? Лебецо ви е лев и отгоре,при мен беше 26 стотинки....Сиреньето е 10 лева ,при мен го купувахте за 2,60...Цигарите беха от 15 до 36 стотинки ,сега давате петарка и отгоре...Рупате ГМО зеленчук и на жениците ви раснат мустаци !!! Скачайте,скачайте !!!
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Visok moral pokaza naroda bylgarski cyrkvata i miuftiistvoto koito kategorichno otxvyrlixa IK.Straxliveca Boko si izmi rycete i xvyrli vyprosa na KS.A evreite i tqxnoto veroizpovedanie zaschto mylchaxa po vyprosa mmm?Nie im pomognaxme za daz ni zarobqt tyi li?
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С марионетки,чийто подкуп са еврофондовете,няма как един одиран народ да бъде щастлив.Стив Ханке го каза.Сега и нобеловият лауреат Дж.Стайниц потвърди,че източна Европа е двойно по-бедна,отколкото би била,ако не беше влязла в ЕС,при който има типична хватка на доминанта.Една държава се колонизира,като се подкупи елита.Това е толкоз просто и логично,би казал Вапцаров.
18
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом комунисти,турци и *** реват,значи е станало нещо добро!Браво на българския народ!Истамбулската конвенция-на истамбулците да си я ползват с кеф
17
1
 
5
 
! Отговори
НОМЕР2 преди 5 години
Как може партията на агент иВАН ДА ГОВОРИ ЗА МОРАЛ?
16
4
 
4
 
! Отговори
Иванка преди 5 години
Голяма заслуга за отхвърлянето има Българската православна църква и Патриотите също. Наистина трябва да сме благодарни! Ако патриотите не бяха организирали протести сигурно тихом-мълком ИК щеше да бъде приета! Както Захариева раздава подписи на ляво и дясно! Да вземе да се спре тая жена - каквото и кажат тя все е съгласна!
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 15Няма как разбира се. И в двата случая все тая но някои *** опълченци така се въодушевиха че без мако да повярваме че сме спасени!
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 14По какъв начин приемането на каквато и да е конвенция ще накара пияния Иван или Хасан да не посягат на жените си?
13
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радвайте се...можете да си биете жените свободно...а ако видите някой гей...директно да го застреляте.Иначе ..големи сте мъже по повод ИК...но да се борите за правата си, срещу корупцията, срещу неработещите институции...срещу мутрите във властта...това не ви е проблем. Проблема ви са гейовете...евала балкански манталитет!
12
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
LBN TI MOJECH LI DA CHETESCH?
11
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Da jivei Bylgariq i normalnite xora v neq
10
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както казва нобеловият икономист Джоузеф Стайнц,източна Европа е двойно по-бедна,отколкото би била ако не е в ес.Плащат се милиарди долари на зап.Европа,предимно Германия.Еврофондовете са за шепа чиновници-подкупът,платен на елита.Това е съюз на империята с местният "елит",за да се издоят поданиците.Типична хватка на доминиона,който за да колонизира,подкупва елита.В замяна се взима пазара и се дои в полза на западни корпорации.
9
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КС почисти ... на Греб!
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
I VIE OBESHTAHTE NA BABA 300 LV.BRAVO I NA VAS.
7
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До LBNАко си мислиш че някаква конвенция ще накара пияния Иван или Хасан да не посягат на жените си, си по-наивен и от дете в проблеми във възприятията. В момента имаме закони против насилието. Това от което има нужда е обществен натиск полицията, прокуратурата и съда да си вършат работата, а не някакви конвенции с които нито един нарушител няма да се съобразява
6
23
 
4
 
! Отговори
LBN преди 5 години
Идеята на конвенцията не е ли защита на жените от домашно насилие? И май никъде не става дума за 3-ти, 4-ти и N-ти пол? Май пак никой не разбра какво сме отхвърлили, май пак ще станем за смях...
5
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Но не приехме конвенцията - велики сме! Сега ще ни поръсят с "божествена" маана и ще втасаме като по татовото време Балкански кашкавал!
4
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отличниците на Европа са България,Чехия,Унгария,Словакия,Великобритания,Ирландия,Украйна, Латвия и Литва те не са ратифицирали конвенцията.