Въпрос на време: Първо доброволна казарма! После - и наборна!

Проектът за доброволната служба влиза в парламента наесен
123
Въпрос на време: Първо доброволна казарма! После - и наборна!
Снимка: Булфото, архив

Военният министър Красимир Каракачанов отново повдигна въпроса са връщането на задължителна казарма, която рано или късно ще стане факт. 

Още по темата
Проектът на закона за доброволната военна служба вече е готов и през есента ще бъде подложен на обществено обсъждане.  Според текстовете желаещите да се включат в доброволната военна служба да са на възраст максимум до 30 години.

Ако този законът бъде приет е въпрос на време да се премине към наборната военна служба, защото това е тема, която все по-силно се завръща в Европа, смята Каракачанов.

Във Велико Търново той съобщи още, че се очакват оферти за закупуване на самолети за ВВС от седем фирми.

От САЩ се чакат оферти за закупуването на Ф-16 и Ф-18. Държавата Израел ще предложи втора употреба самолети Ф-16, за Германия има запитване за нови "Еврофайтер", към Италия за същите самолети, но втора ръка и от Швеция за "Грипен", посочи той.

Ако се сключи договор до края на годината, след две години ще дойдат първите самолети, а през този период трябва да бъдат обучени пилотите, които ще ги експлоатират, отбеляза министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И после като се събудих двата ми пръста бяха в контакта.
96
1
 
6
 
! Отговори
беден преди 5 години
Аз пък съм за казармата!:) Връщам се там, само да кажат!:) Ама имам условия...: Първо Министърът да направи десет коремни ( може и две), да изтича 3 километра, за издръжливост, пред мен ( което значи, че няма да може да се скатае някъде) и да ми върнат войнишкия....
95
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"И тя казармата ще им намали броя, ще им вдигне стандарта и ще ги накара да ходят на училище ли!!!?"Ами да, горното изтрещяване показва че си виждал казарма само на картинка. В казармата - Мънго Джери не лежи върху Сърнела и не се размножава. В казармата неграмотните "роми" ги учехме да четат и пишат. Понаучаваха и български и зорлен свикваха по малко да работят. На много от тях им харесваше, защото ядяха всеки ден по 3 пъти, вместо баща им да изпива и изпушва всичко.
94
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Активист на БКПАрмията бе разтурена от българите -руски шпиони защото излизайки от Варшавския договор вече става армия на врага за Русия.
93
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Казармата е нужна . Ние сме вероятно единствената страна с 64х.души полиция и под 28х.души армия.Т.е. два пъти повече персонал да се справя с вътрешните врагове отколкото за защита на страната от външни.
92
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До МнениеАма как ти личи, че си един-единствен, който се пеняви тук на тема колко излишна и вредна е казармата. Аз предпочитам да подкрепя мнението на онези, които препоръчват няколко месеца обучение в полезни дейности вместо стария вид казарма. Но като чета хленчовете ти, стигам до извода, че точно за такива като теб е нужна старата двугодишна казарма, дано направи от мъжеподобията нещо като мъже!Отделно подкрепям идеята за Строителни войски за онези, които нямат поне средно образование.
91
3
 
6
 
! Отговори
Добри Джуров преди 5 години
До МнениеАко беше стоял при мен 2 години ,всичко щеше да научиш !!!
90
4
 
6
 
! Отговори
РусенецЪ преди 5 години
Ех, когато не се чете история, се сътворяват м-алоумия. Вярно е, че е имало времена в които България е имала наборна армия. Само, че по ония времена хората са имали какво да защитават. Къщурка там, нивичка, семейство, деца. В по късните години, в казарма се ходеше както в затвор. Никой не те питаше искаш ли. Беше си задължителна присъда. И се чудя защо се разлайва обществото от време на време? Някакъв отвличащ маньовър май се прави!
89
6
 
16
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
Казармата е тотална загуба на време. Нищо не научих там, само как да се скатавам, отне ми 9 месеца от живота и те връща назад, защото вместо да започнеш да се реализираш, ти се занимаваш с глупости. Никакъв мъж не се става там, най-доволни от казармата са разни комплексари, които нямат грам мозък в главата си и там няколко месеца им се дава възможност да бъдат командири. Пълна глупост!И ако стане война кой да пазя - собствеността на червените милиционери ли?
88
4
 
20
 
! Отговори
Учуден преди 5 години
Нещо не разбрах. Очаквате от мен да отида в казарма за да защитавам тази държава ли?! Ама защо го очаквате? Какво защитавам?! Аз тук имам само задължения за плащане! Задължения към Топлофикация. Нищо, че никога не съм имал парно! Искат ми 6 000 лева. И единствената причина, че нямам запор върху заплатата си е, че тя е по ниска от минималната. И сериозно ли ще ми дадете автомат в ръцете ?!
87
3
 
14
 
! Отговори
Teen преди 5 години
Въпрос на време - тази иначе приказна територия да бъде населена единствено с пенсии и масленозелени. Ще ме вземате в някакво подобие на затвор против волята ми?! А, да ви покажа ли по кой пръст ме е клъвнал петела? Аха, същия за, който си помислихте!
86
1
 
10
 
! Отговори
Шкембо преди 5 години
Това ще е единствената армия без пари и без техника ,пълна с на бивши соц военни дебелите дъшери, белким в нея се задомят ....
85
4
 
8
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
И кой ще Ви разреши да имате армия ?! Пръв ще писне султана от Анкара,след него далаверджията от Северна Македония !!! А и Ципракис !!!
84
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Според текстовете желаещите да се включат в доброволната военна служба да са на възраст максимум до 30 години." какъв чук трябва да си да се запишеш доброволец наборник, когато можеше да станеш къдровак и хем да ти плащат, хем да те пускат Събота и Неделя, хем като ти писне да им теглиш по една майна и да си отидеш. Доброволните наборници трябва получават и задължителна вазектомия за да не замърсяват генетичния пуул.
83
4
 
15
 
! Отговори
ЗзЗ преди 5 години
Казарма няма да има - прекалено скъпо излиза на държавата да я въведе. Тоя си прави политическа реклама на ваш гръб.
82
7
 
12
 
! Отговори
annybody преди 5 години
Разликата между казармата и затвора за осъдени е, че престъпниците имат права, а войниците - никакви.Безобразното газене на личността си е част от ленинизма-тошовизма и извън казармата, разликата е незначителна.И до ден-днешен добре препраните "мозъци" дуднат носталгично какво ни е било "хубаво", пък сега - с бананите и тоалетната хартия как сме били закъсали.Ами като казармата е съществена част от "хубавото", пратете си детето в "хубавото"!
81
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Край 96А безпочвените клетви ще възродят България, нали?! Те и депутатите се кълнат ама с очи и ръце загребват от хазната.
80
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Край 96Да да ще я цензурираме и ще почнем да се въдим повече. :)))))))) Тоя е 100% бивш милиционер! :)))))))) Цензурата му е в очите на тоя "край"! А защо си Край а не начало?!:)))))))))))))))))
79
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Край 90 Ама на този проблем, а именно прекалената раждаемост и маргинализация на ромската общност, решението не е задължителна военна служба бе, умнико! И тя казармата ще им намали броя, ще им вдигне стандарта и ще ги накара да ходят на училище ли!!!? Егати елементарното мислене...ами те нали също ще минат военна подготовка....хахахахахааа...сящаш ли се???
78
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До КрайПодкрепям!