Банов за пожара в Царските конюшни: Бесен съм!

Министърът обаче не възнамерява да подава оставка
30 юли 2018 10:23,
44

Министърът на културата Боил Банов не възнамерява да подава оставка заради пожара в Царските конюшни. Това стана ясно от изказването му пред репортер на Bulgaria ON AIR.

Неговата оставка бе поискана заради забавяне на вписването на Царските конюшни в списъка с обектите от национално значение. Основната версия е, че палежът на емблематичната сграда е умишлен.

"Въобще не се бави, а е в ход процедурата. Ако има някакви спънки, те са в многото неизяснени собственици и дела които водят. Правим процедури, на които смислът е като дадем статут, той да не бъде обжалван в съда и да падне след два месеца. Целта е да издирим всички собственици, да спазим закона", заяви министър Банов.

"Седя зад това, което правя, искам да продължа да го правя", отговори той на въпрос за поисканата му оставка.

Той посочи още, че цялата сграда е в трета охранителна зона на София още от 2015 г. и там не може да се случи нищо като инвестиционно намерение, което да промени нейния облик.

Министър Банов подчерта, че дори да беше обявена преди месец за паметник от национално значение, сградата щеше да е под същия охранителен режим.

"Бесен съм от това, бесен съм, че гори културна ценност. Разбирам обществото, което също е бясно. Помагаме с каквото можем, но не можем да осигурим физическа охрана", заяви още Боил Банов.

Министър Банов изрази надеждите си, че МВР ще положи усилия за възстановяване на опожарената част от сградата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Бесен, но не си дава оставката. Типично по гербаджийски.
40
1
 
4
 
! Отговори
ИНТЕЛИГЕНТ преди 5 години
ТОЗИ МИНИСТЪР НА К У Л Т У Р А Т А се държа доста некултурно в сутрешният блок н БТВ, справка вижте предаването.!
39
0
 
11
 
! Отговори
ИНАКОМИСЛЕЩ преди 5 години
от 1944 до 1989 г една ретроградна парти, успя да съхрани тези сгради и то в много приличен вид, демокрацията ги у н и щ о ж и , е и ????!?
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И сега Царо къде ще си върже коньо като му изгориха конюшнята?
37
0
 
12
 
! Отговори
Лудко преди 5 години
А, ние сме имали и министър на културата ..........Ти да видиш :D
36
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бесен си тъпчооооо, всичко е с цел да завземат имота да строят небостъргачи.
35
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според мен,като е бесен,най-малко да си подаде оставката-айде няма да го караме да се беси!?
34
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отношението ни към историческите ни ценности, към миналото ни е брутално жестоко и грозно. Нямаме нищо в себе си. Празни сме.
33
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този път с дрон я запалих. Софийските клюшари и за такава работа не стават.
32
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гладен стои ли се. Свикна със заплатка от над 4000 лв, охрана, служебна кола и т.н. И ще си разваля рахатлъка заради едни конюшни. Като гледам колко е "умен", лесно ще си намери работа като общ работник
31
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече не намериха ли някой психясал бездомник - подпалвач?? А министъра да не се прави на бесен, а да вземе направо да се обеси...и без това е безполезен с присъствието си!
30
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има хиляди сгради като тези конюшни, паметници, много защитени, от кой не е ясно, рушащи се, изоставени, неизползваеми, от някой от тях са останали само основите, но иначе като стане въпрос за тях, не можем да разделим, водят се спорове до безкрай, в крайна сметка нищо не се случва. Ако тази сграда ще бъде държавна собственост, да се ремонтира и направи туристическа атракция, музей или нещо друго, ако държавата няма пари да я продава на публичен търг.
29
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да намерят веднага някой клошар и да го осъдят.Така прави мафията, така го изиграха и в Пловдив! Тази държава е на мафията!
28
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига имотни скандали в столицата! Крумови закони!
27
2
 
18
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Що не беше бесен кога го продавахте,бе гербаджийска м***ймунке?
26
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставка, бе ***.На теб и на цялата ти крадлива шайка, незнайно защо наречена партия.
25
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От цяло поколение тези сгради са разменна монета за някои си! Не ме интересуват те!!! Интересува ме защо държава в ЕС,в 21век, с претенции за култура,история,интелект,за развитие,за инвестиции и т.н.,допуска уреждане на имотни сделки чрез палежи,грабежи,корупция и открит бандитизъм на крачка от най важните институции,в столицата!
24
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А конете как са щом казват,че едно конско място колкото да се излегне един кон е 2 кв.м. и го продали/отдали на един до многото собственици по 90 лв/кв.м.=180 лв. на място/кон или така да се каже кон дори в изправено положение да е пак тези 2 кв.м.ще заеме,а там понататък как се развъртяла схемата със системата,че толкоз собственици се появили кат може някой да си е купил 1 кв.м. колкото за малко конче или много кат за детско конско отделение,сега цената кат падне щом е защитена и ги няма конете
23
1
 
11
 
! Отговори
K6 преди 5 години
Византийски номер подкрепен официално от нашето законодателство, гориш сградата преди да е призната за паметник на културата и строиш нова , банките ще ти се подмазват да ти осигурят кредит
22
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Калинка, полицай, калинка, полицай, мутра, мутра, мутра, митничар, калинка, калинка, калинка, котарак, станилов. Това е герб!