СДС-то се спасява от изчезване – маха членския внос

Едва 10 000 са останали в съюза, но пък са готови за избори
60
СДС-то се спасява от изчезване – маха членския внос
Снимка: БТА

Разцеплението на сините доведе дотам, че в редиците на СДС са останали едва 10 000 членове. От тях пък не всички си плащат и членския внос, но явно това няма значение, защото има идея той да отпадне.

Иначе лидерът на лидерът на партията Румен Христов съобщи, че фокусът на съюза ще е върху местните избори следващата година.

"Надяваме се след тях да имаме двойно повече представителство в общинската власт. Иначе и сега СДС е най-добре представена в местната власт от старата десница. За разлика от БСП, ние имаме кметове на областни градове", коментира Христов.

Според него парламентарни избори няма да има скоро, макар че и СДС би се радвало на такъв сценарий, защото така можело да се бори за място в парламента.

"Не виждам на вратата да чукат избори, за да бързам с коалиции. Първата редица е да стегнем собствените си редици", призна Христов добави, че цялото ДСБ от Перник се прехвърлило в СДС.

На днешното заседание на Националния съвет за главен секретар беше избран Илия Лазаров. Поканата за поста дошла лично от Румен Христов.

Двамата са работили заедно 5 г. в Президентството по времето на Петър Стоянов - Христов като главен секретар, Лазаров - като шеф на кабинета на държавния глава.

Първото предложение на новия главсек е да се премахне задължителният членски внос и който може, да дава дарения, за да се възроди съюзът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари