Хазната препълнена, излишъкът – над 2 млрд. лева

Борисов доволен, хвали приходните агенции за работата им
252
Хазната препълнена, излишъкът – над 2 млрд. лева
Снимка: Булфото, архив

Планът за приходите в бюджета за годината ще бъде преизпълнен. С това се похвали премиерът Бойко Борисов пред министрите в началото на днешното правителствено заседание.

По данни на финансовото министерство излишъкът към края на юли е над 2 млрд. лева.

Само за изминалия месец в хазната има близо 310 млн. лв. повече.

"Знаете, преди година и нещо, като поехме управлението, колко беше - 3.7 дефицит, маса плащания без обезпечения", коментира данните Борисов.

По думите му приходните агенции и службите се справят добре срещу корупцията и контрабандата и материалният израз на работата им са парите в бюджета.

"Това е за тези, които казваха, че сме задължили държавата и следващите поколения. То е точно обратното", обобщи премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
3
 
23
 
! Отговори
виц преди 5 години
"Пътуват ББ и ЦвЦв със служебния мерцедес по автомагистрала Тракия. Минават Вакарел, ББ рекъл-абе на кого е този завод? Ваш господин Борисов. По нататък към Пловдив пак пита ББ-абе тези заводи на кого са? ЦвЦВ вика-Ваши са Господин Борисов. И така до малко преди Бургас. ББ рекъл-а този завод на кого е-мой рекъл ЦвЦв. Ееееее рекъл ББ, в тая държава само аз и ти работим!"
203
4
 
33
 
! Отговори
А за пенсионерите ? преди 5 години
А за пенсионерите забравихте ли след като минаха изборите ? Забравихте ли обещанията си (заради които ви избраха) за 300 лв. минимална пенсия, повишаване на всички пенсии и падане на тавана на всички пенсии ? Всъщност таван на пенсиите няма в нито една друга европейска страна. Какво стана с парите за пенсиите?
202
4
 
26
 
! Отговори
Да попитам преди 5 години
Абе Бочко, ти в коя държава живееш? Понеже моята България е като брашнян чувал бе. Ти така я изтръска, а ми говориш за хазна в която от 16-те милиарда заем, който ти изтегли, са останали само 2 милиарда.
201
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С колко заеми ни заробихте?А как върви геноцида над народа?Докога?
200
3
 
26
 
! Отговори
Няма значение преди 5 години
Че то това не е за хвалене, това показва какви "икономически корифеи" са бюджетниците. До средата на годината да натрупаш 2 млрд излишък показва, че нищо не разбираш от бюджетиране и икономика
199
3
 
25
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ТИКВАТА КРАДЕ
198
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тиквата не краде, краде Нинова, доказана крадла.
197
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тиквата ще може да ги открадне, та да си закръгли спестяванията на 10 млрд
196
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещастници, уморихте народа от глад, пенсии и заплати гипс! Господ здравето да ви вземе и после си го купете с излишъка!
195
1
 
18
 
! Отговори
24/7 преди 5 години
И сега Бат Бойко като развърже кесията и започне да раздава на народа....ееех мечти, само те ни останаха.
194
2
 
34
 
! Отговори
10 преди 5 години
Ама те тези два милиарда могат да станат и двадесет.Като работи почти за без пари,с мизерни пенсии,скъпи лекарства,непрекъснато повишаващи се цени,липса на дни за отпуски почивка,грамадно доплащане в болниците...!?Той не се хвали,мили сънародници,той се гаври с нас,защото горенаписаното той го знае прекрасно този демагог.Проблемът е наш,не негов!Че го търпим още!
193
3
 
25
 
! Отговори
kiril преди 5 години
Тиквата дали прочете писмото на майките или завалията е неграмотен
192
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МНОГО ВАЖНО,ТОЯ ЛОКУМ ОТДАВНА НИКОГО НЕ ВПЕЧАТЛЯВА А ПО-УМНИТЕ И ЗНАЯТ ЧЕ ТОВА Е ЗА СМЕТКА НА СТАНДАРТА.Като те питат за доходи иначе почваш да питаш "от кого да взема да дам на друг"или"и аз искам с много да увеличим доходите ама откъде пари"ОТ НА МЕНДА ПОД ФУСТАТА,ОТТАМ!!!УМИШЛЕНО ЗАНИЖАВАНИ ПРИХОДИ ЗА НЕНУЖНО ТУПАНЕ КАТО ГОРИЛА В ГЪРДИТЕ.ПРЕСТАНЕТЕ С ТАЯ ПОЛИТИКА ДА ВИ ВЗЕМАТ ДЯВОЛИТЕ,ЗАТОВА ЩЕ ВИ ЦАКА ДРУГАРКАТА КОРНЕЛА И СИ ГО ЗАСЛУЖАВАТЕ КОНКРЕТНО ПО ТАЯ ТЕМА.
191
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Овцата се стриже , а не се коли за да има мляко и вълна и агнета . Скоро ще го разберат и в Бойколандия . Като за начало с цената на хляба и някои други хранителни продукти . Тези 2 милиарда лесно ще бъдат изядени от "НАШИТЕ" фирми и " НАШИТЕ" служители .
190
16
 
8
 
! Отговори
Да добавя преди 5 години
До Анонимен 197 Разбира се че има още какво да се краде. За какво мислиш Нинова напъва така истерично за властта?
189
7
 
18
 
! Отговори
1 преди 5 години
До Давай Бойко!ьтвоя бойко,случайно,да не е фашист,носи титлата,млад комунист,от 1978година,сега сме 2018гизчисли,колко трудов стаж има като комунист,сигурно,са повече от годините ти.
188
4
 
9
 
! Отговори
1 преди 5 години
До Анонимен-168,а тиквата -комунист,да не е посинял.
187
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И в коя сфера се ''преляха'' тези милиарди ?
186
25
 
9
 
! Отговори
Давай Бойко! преди 5 години
Много добре не е на добре. *** надушват мазна мръвка. Вижте как са се озъбили и Курнелията и тълпата зад нея. По-добре е парите да се инвестират в проекти за България които не могат да се изгризат на момента. Магистралата да се строи от двете страни. Да се ускорява работата по тунела под Стара Планина. Две линии на метро във Върна една крайбрежна от центъра до Златни пясъци и една от центъра по крайезерния път. Има много работа и *** не може да си ги раздаде в брой на бандата.
185
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има какво още да се краде