Затвор и за психически тормоз, бил си престъпление

ГЕРБ променя закони, за да защити жените и децата от насилие
55
Затвор и за психически тормоз, бил си престъпление
Снимка: Булфото, архив

През есента управляващото мнозинство ще променя закони, така че жените и децата да бъдат защитени от насилие.

ГЕРБ ще внесе предложение, с което психическия тормоз да бъде признат за криминално престъпление, наравно с физическото насилие.

Още по темата

"Предстои да се разработи и внесе в Народното събрание през есента цялостен законодателен пакет от мерки срещу насилието върху жени и деца и домашното насилие", каза председателят на парламентарната правна комисия Данаил Кирилов във Варна.

Една от мерките, които ще бъдат записани в закона е затвор за психическо насилие.

Кирилов обясни, че предложението е санкцията за извършителите на такива престъпления да бъде затвор от 1 до 5 години, но размерът на наказанието подлежи на обсъждане.

Съвсем нови състави в Наказателния кодекс ще бъдат вкарани и във връзка с домашното насилие и насилието над жени и деца.

Според Кирилов с промените в законодателството ще бъде подобрено изпълнението на мерките срещу насилниците, включително при издаване на ограничителна заповед.

Освен това ще бъдат направени стъпки за подобряване на мрежата от центрове в страната, които оказват помощ на жертвите на този тип насилие.

Предложенията за промените в Наказателния кодекс и в законодателството ще бъдат подложени на обществено обсъждане, като се предвижда още през септември да започнат срещи и консултации с гражданските организации, които работят с такива проблеми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
Красисмира Кръстева преди 5 години
Смилена Татарска от Пиреус повече от 5 години ме следи по цялата земя и тероризира денонощно. Спеше, с който й падне, а от 5 години ме следи да ме унижават, че аз съм ***. Държат ме изолирана и тероризират денонощно. С лицето Мирена Йорданова са ми издействали сателитно следене, за да ме убият без да се разбере. МВР им помага. Заплашват ме 24/7 с лудница.advokatyordanova/https://bg.linkedin/in/smilena-tatarska-4726643bhttps://bg.linkedin/in/ivan-ivanov-a694375a Един от многото на Смилена, който ме мрази и заради нея ми слагат край на живота.https://bg
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не прочетох че мъжете ще бъдат защитени.явно вече ще има закони за мъже,жени и деца по отделно.
43
1
 
2
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Много правилно - престъпление си е.
42
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Време е възпитаниците на Помощното училище да слязат от власт и, според диагнозата и степента на увреждане, да се напътят към съответното заведение! И то бързо, защото и последните нормални стегнаха куфарите!
41
1
 
9
 
! Отговори
Ванката преди 5 години
Ами то цялото население тук сме подложени на психически тормоз и постоянен стрес, кво праим тогава? Като почнем от институционалните и монополните отношения, та до битовизмите.
40
4
 
2
 
! Отговори
??? преди 5 години
Крайно време беше!!!
39
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Психическия тормоз е приоритетен инструмент на феминистките. Аз съм твърдо ЗА такъв закон, защото той ще върже ръцете на социопатките за вечни времнена. За да крадат от нормалните хора ще се наложи да се бият, а те са слаби физически ;)))
38
2
 
10
 
! Отговори
кирил данаилов преди 5 години
ТОЗИ Е АБСОЛЮТНО НЕДОНОСЕН!
37
1
 
8
 
! Отговори
Дарина преди 5 години
Психически тормоз се осъществява най- вече от институции срещу граждани, а Парламента с *** промени в законите са всички за съдене, полицията също- насила с бой и психически тормоз си правят сценарии за пред медии, изтърват Митю очите, а на 50 кг жена - Иванчева - пранги на краката . Що за идиощини. Да приемат такъв закон и първо цялото НС и Министерски съвет - към пандиза
36
2
 
8
 
! Отговори
мъдрец преди 5 години
За да се докаже наличие на психическо насилие, трябва да се докаже,удостовери и ИЗМЕРИ количествено настъпилата ВРЕДА от него. Това обаче няма как да стане в близките поне 100 години.
35
1
 
10
 
! Отговори
Хм... преди 5 години
"Затвор и за психически тормоз, бил си престъпление"Десет пъти прочетох заглавието и все си мисля, че нещо му липсва, за да стане аджеба ясно на читателя за какво иде реч. Г-жо Цветанова, напишете ясно заглавието, а не човек да се чуди и мае, та трябва първо статията да прочете, за да разбере какво казва заглавието. То май и това ви е целта.
34
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки божи ден над мен се оказва психически тормоз! Но това е много трудно доказуемо.
33
1
 
11
 
! Отговори
нема такава държава преди 5 години
Е,така и аз мога да си дърдоря -дрън дрън ,този г-н го срещам често в квартала и ще го поканя на празни приказки при бръснарката .отишал на моренце във варненско ,па се праи,че работиПравната комисия да се захваща с окрадените милиарди и да ги връща в хазната
32
1
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Кои гласуваха за този само тъпотии говори и предлага за гласуване като му видя физиономията ми се гади.
31
1
 
26
 
! Отговори
Идеално преди 5 години
Ми то тогава целият политически елит начело с Шайката ще попадне под ударите на закона.
30
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо говори толкова бавно, може би е бавноразвиващ се? Кирилов да не е от някаква квота на умствено изостаналите в Народното събрание? Така ни причинява психически тормоз.
29
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В не малко семейства мъжът търпи психически, а често и физически тормоз
28
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мале ша набутам цялото правителство и народно събрания в пандиза по тоя закон
27
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искам да бъде въведено ако жената след сватба спре да се поддържа и заприлича на крокодил, но ни знудват да ги ..., това да е турбо насилие!
26
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много странно, а за психически тормоз от жена към мъж няма ли да се говори?!