Борисов декларира имуществото си: Малко над 53 хил. лв.

Най-богата сред заместниците му - Екатерина Захариева
6 авг 2018 19:38, Петя Славова
84
Борисов декларира имуществото си: Малко над 53 хил. лв.
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов е декларирал малко над 53 хил. лева в имуществената си декларация за миналата година. Парите са от заплата, обезщетение за неизползван отпуск и спестявания. Това се вижда от имуществената му декларация, публикувана от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

Класацията по богатство сред заместниците на Борисов води Екатерина Захариева. Миналата година семейството ѝ е декларирало къща с двор в София, закупена през 2007 г. Не е посочена цената ѝ, а тази по договора за строеж – 174 118 лв.

Купили са още 9 декара земеделска земя в Гърция за 234 700 лв. Имат също 58 650 лв. налични и 5100 лв. на влог, съобщава Bulgaria ON AIR.

Вицепремиерът Красимир Каракачанов пък е разменил апартамент от 100 кв. м за друг от 210 кв. м. Новото му жилище струвало 528 546 лв. и го е доплатил с кредит.

Валери Симеонов е посочил в декларацията 156 000 лв. налични и 21 000 лв. на влог. Томислав Дончев е декларирал единствено, че има налични 35 000 лв. Най-богат сред депутатите е народният представител от ДПС Делян Пеевски с близо 40 млн. лв. приходи.

Пеевски не е декларирал собствено жилище, а че е живял под наем, който е плащал със средства, получени като "дивидент". Автомобилите, с които се е придвижвал, също са били под наем. За тях народният представител е платил близо 300 хил. лв.

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки е декларирал налични над 22 млн. лв, движимо и недвижимо имущество. Любопитното е, че зам.-председателят на Народното събрание има и дълъг списък със задължения за милиони.

Държавният глава Румен Радев е декларирал скромно 8000 лева налични и 14 600 лева в банка от заплати. Има и кредитна карта с лимит от 10 000 лева. Двамата със съпругата му са посочили и инвестиция в допълнително пенсионно осигуряване за общо около 25 хиляди лева.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
1
 
2
 
! Отговори
Strelata преди 5 години
Щто триете герберски кучкии да не се говори лошо за боклууучето това и през комунизма го нямаше платени дупедавци.
69
0
 
3
 
! Отговори
Тракториста преди 5 години
Тия са лажци и мафиоти освем Радев той от скоро е в политиката ама другата маьиотска *** краде ли краде
68
1
 
1
 
! Отговори
Баба преди 5 години
На др.Тодор Живков му кърпиха чорапите с игла и конец.
67
0
 
16
 
! Отговори
шаш преди 5 години
Срам и позор с декларациите ! При чутовната българска корупция , да се декларират жълти монети.Не подценявайте българина , господа ! Повярвайте , никой не Ви вярва.
66
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А откраднатите милиарди къде са скрити?!
65
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е може ли да е толкова беден Премиерът, който получава и заплата 7 000 лв и пенсия 910 лв и комисионни около 10 милиона на месец и по около 300 000 месечно от фирмата си Ипон, която охранява Лукойл.Е какво да кажем тогава за редовите тиквостанци, които карат само на по една заплата от около 600 лв.
64
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Срам ме е от тия бедняци.
63
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма Такава държава, виждам септември месец революция, гражданска война, само една от колите им струва повече от влоговете в банка без Пеевскиииииииии и марешки, смях та смях, за убиване сте направо, гледат те в очите и те лъжат.
62
0
 
10
 
! Отговори
Еееееееее преди 5 години
То в абсурдистан на какво ли не бяхме свидетели за 29год. обаче ТОВА....Авторчето,ти направо ни вкара в друго измерение.Пий някакви лекарства, че не е добре работата никък.Ама той и Тръмп и Путин били с по около 1000? заплати на месец.Путин изплаща все още панелка 50 квадрата,а Тръмп е с 2 кредита до 2030-та и още си носи на работа костюма от бала.
61
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що е то наглост и има ли почва у нас?
60
2
 
6
 
! Отговори
Надуваеми лели 4лв преди 5 години
ако бръкнат от отдири на Бубата полицията такава китайска коприна ще измълзе че къ се е издул се на буба мяза въпреки че се кълне да бил не Буба ами Буда. та по аналаиетно влакно може по месеци да изцедят какво е ял, пил и шмъркал, тоа требе на гол охлщФ да е кюти и надуваема леля с три отвора
59
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само като ги погледнеш на снимката и се просълзяваш. Целата банда едни такива бледи и умърлушени, като повехнали марули. Сигурно и за закуска нямат горките. И най-вече Боко. Само откъде го зе това шкембе да се чудиш. Сигур кара само на филии с мас.
58
2
 
19
 
! Отговори
муспи преди 5 години
Решение на Народния съд: Кой колкото е декларирал, това и да му остане - останалото отива за погасяване на държавния дълг. И тогава, мутренски майтап - България ще се окаже богата!
57
1
 
7
 
! Отговори
Шивача преди 5 години
Пардом-ЧУДЕТЕ
56
1
 
16
 
! Отговори
чул и разбрал преди 5 години
цирк гербвласта едва свързват двата края и всичко е за да не искат хората увеличение на пенсиите сега да видим в чий джоб ще отиде излишъка
55
1
 
18
 
! Отговори
Шивача преди 5 години
Леле, щом ПРЕМИЕРЪТ е тъй беден не се чуете за народа.
54
1
 
12
 
! Отговори
Jas преди 5 години
Значи при тези "реални" декларации има и нещо позитивно. Достатъчен ще е поне един инвестигативен журналист, на който топките му са на мястото си, за да разкрие заделените от милите БГ политици парици настрана. И според закона държавата са конфискува всичко, което е намерила и е извън декларираното. Тогава ще е весело! Жалко само, че в БГ няма как да се случи...
53
1
 
16
 
! Отговори
ЕДНОКНИЖНИЯТ преди 5 години
лъже законно
52
1
 
14
 
! Отговори
На Бойко сумата преди 5 години
е след запетаята на милионите и милиардите. Да не е луд да декларира в страната, която сасипа? На Румен Радев спестяванията са малко, но пък на жена му една дантелена рокля е колкото тях,та има капитал на Десислава в гаредроба, мъж под дантелен чехъл. Тези за първите стоки на държавата, единият лъже, другият го няма.
51
1
 
10
 
! Отговори
Drt Tcignin преди 5 години
Tccc... Tccc Tccc kako be taka... zavalia Bojko