Митьо Очите, газът, бежанците... Ех, лоша, лоша Турция

Според Касим Дал вече и гаргите не вярват, че Анкара е заплаха
Обновена: 6 авг 2018 15:32 | 6 авг 2018 13:30,
89
Митьо Очите, газът, бежанците... Ех, лоша, лоша Турция
Снимка: НПСД

Господ да даде на всяка държава такъв "лош" съсед като Турция. Това обяви зам.-шефът на "Народна партия свобода и достойнство" Касим Дал по повод помощта на Анкара при ареста на Митьо Очите преди дни. В писмо до медиите бившият депутат напомня и други действия на Турция към страната ни.

Касим Дал пише, че само за последните месеци на миналата година близо 59 000 души са задържани от турските граничари и полицаи преди да влязат в България.

"Турция пази границата ни от мигранти", написа Дал в позиция до медиите и допълни, че на този фон построяването на оградата на границата е било несъстоятелно. Но пък се оказало печелившо за нечий бизнес, смята политикът.

Според него Турция ни е върнала и в играта за газа.

Още по темата

"След като Русия ни беше зачеркнала от газовата карта, само и единствено настояването на Турция ни върна в играта. Благодарение на настояването на Президента на Турция Реджеб Ердоган, втората линия на газопровода "Турски поток", предназначена за доставка на руски газ до южноевропейските страни през територията на Турция, ще бъде насочена към България. Ех тази лоша, лоша Турция", пише още политикът.

Той припомни и че Турция пази историческите ни Църковни имоти и ги реставрира, като Желязната църква в Истанбул, и издържа финансово Главно мюфтийство. Освен това южната ни съседка имала и принос към икономиката ни.

"Според данни на Световната банка между ноември 2016 и ноември 2017 година българските граждани, живеещи и работещи в чужбина, са изпратили в България общо $1 666 000 000! От тях 813 млн. са от Турция, близо половината. На второ място са живеещите и работещи в Испания със скромните $193 млн.", пресмята Дал.

Той допълва и шумната акция на Спецпрокуратурата по задържането на групата на Митьо Очите отпреди дни.

"Изненадващо главатарят на групата, предупреден от "доброжелатели", изчезва яко дим в неясно направление. Истинската изненада обаче идва в 3 часа през нощта, в петзвезден хотел в сърцето на Истанбул, където турските служби за сигурност и обществен ред щракват белезници на ръцете на "боса" и неговите сподвижници", пише Касим Дал и допълва, че според него, за да има справедливост, групата трябва да бъде съдена в Турция.

"И един призив към така наречените паТреоти или националисти, както там се наричат днес: Спрете да плашите гаргите с Турция, защото вече дори те не ви вярват", завършва политикът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
3
 
15
 
! Отговори
1 преди 5 години
До Анонимен52Хм. А що руснаците се спукват да ходят до азиатската част тогава?Най-големият проблем на Турция са кюрдите.Не могат да го скрият.
47
22
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересен факти: Турция се представя пред света изключително с европейската си част, която е около 5% от територията и, и почти не споменава азиатската си част, която съставлява останалите 95%. А в азиатската част има бедност, проблеми, тероризъм, миграция, война, наркотици и какво ли още не.
46
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Господинът забравя турското робство. Между другото, Османската империя се справяше много по-добре от БКП в управлението на страната.ПП. Интересно, гаргите може и да не вярват, че Турция е заплаха, но светът все повече вярва. Нито една диктаторска държава не е прокопсала.
45
0
 
11
 
! Отговори
фортекс преди 5 години
До 1Те политиците не ни ги доставят от Марс със совалки те са част от народа хора излязли сред нас-цвета на нацията..
44
3
 
14
 
! Отговори
1 преди 5 години
До фортекс,поробителите ли са виновни,за последното място,или сегашните политици.
43
8
 
21
 
! Отговори
фортекс преди 5 години
30 години след 500 годишно робство България е шеста икономика в Европа,30 години след 50 годишна дружба последна .....
42
3
 
9
 
! Отговори
1 преди 5 години
До Анонимен46,имате "несметни богатства",затова ли ще я продадат,***,достатъчно гладни има в турция,още 3милиона не им трябват.
41
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Касим НЕ'дал,Доган,Местан и тези които ги следват са и винаги ще бъдат Троянския кон на Турция в България.Те мразят българина и всичко българско.Само се домогват до земята ни,да я предадат на Турция.
40
6
 
17
 
! Отговори
а преди 5 години
До СметкатаРусия е 17 милиона км2Турция е колкото Германия и Франция заедноА ти си една плюнка от 110000 км2.Та ти наистина си едно нищо.Но не си се докарал ти до там.Не се надценавай.
39
3
 
16
 
! Отговори
1 преди 5 години
До Додо,*** защо анкара,,,ще те плаши,какво имаш,че да те плаши,икономика ли индустрия ли,бедни сте,като църковни мишки,една държава иска да завладее друга,заради богатствата и.
38
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турция е една от заплахите ... не най-главната.Най-главната заплаха е ПРОСТОТИЯТА на българския селянин, без значение турчин или българин ... в огромната си част българските селяни са толкова прости, че оставени на себе си ще приключат България.
37
10
 
11
 
! Отговори
Додо преди 5 години
"Според Касим Дал вече и гаргите не вярват, че Анкара е заплаха"===================================Да, но "според Касим Дал"!
36
7
 
12
 
! Отговори
Сметката преди 5 години
Нека да видим най-напред че Турски поток минава пред БГ и че по него тече нещо. Докарали сме се и Турция и Русия да ни смятат за нищо. От неумение да се прави политика.Защото имам съмнения че не България, а Гърция ще бъде хъбът на Турския поток - ей тъй както се карат и не си приказват. А пък Бойко нека си е дост с Реджо! Договори, само с дослук не стават.
35
4
 
17
 
! Отговори
oOo преди 5 години
Българите са около 3 000 000.
34
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СметкатаКомшиите са разбрани хора.С тях пазарлъкът върви.Докато Русия се отнася с теб като с губерния.Ще ви изкупим и толкова.
33
11
 
14
 
! Отговори
oOo преди 5 години
В България живеят 1 000 000 турци + 100 000 асимилирани турци.
32
9
 
21
 
! Отговори
Сметката преди 5 години
През Турския поток, България няма да купува нито от Русия, нито от Азербайджят - ще купува от Турция, защото влязъл в Турция, газът ще е турски! По-голяма зависимост от това - здраве! А т.н. Български хъб ще е нещо от което няма да имаме никаква полза - Турция ще ни определя ценичките - и ако ти отърва прави алъш-вериш!
31
1
 
3
 
! Отговори
Изнервен преди 5 години
До 26 анонимник. Ами и ти си пишеш, колкото да си угодиш на сърбежа. Как чак сега го засекли като преди доста години беше заловен, осъден ефективно и лежа ефективно 4 години. Ама малко се ограмотявайте с информация преди да коментирате тъппо.
30
13
 
17
 
! Отговори
Сметката преди 5 години
Турция и Ердоган рано или късно ще сложат сметката на масата. Не нищо не правят просто ей така! Я някой български граничар ще поискат, я някой "поддръжник на Фето", я пенсии за изселилите се турци през възродителния процес. От време на време ще демонстрират как са ни възстановили църквата, а ние техните джамии трошим. Изобщо ако някой си мисли, че ще ни се размине- бърка! От Турция кьорсофра няма! Тихо и методично си чакат - сериозен повод...
29
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те ги хващат,ние ги пускаме!