Митьо Очите, газът, бежанците... Ех, лоша, лоша Турция

Според Касим Дал вече и гаргите не вярват, че Анкара е заплаха
Обновена: 6 авг 2018 15:32 | 6 авг 2018 13:30,
89
Митьо Очите, газът, бежанците... Ех, лоша, лоша Турция
Снимка: НПСД

Господ да даде на всяка държава такъв "лош" съсед като Турция. Това обяви зам.-шефът на "Народна партия свобода и достойнство" Касим Дал по повод помощта на Анкара при ареста на Митьо Очите преди дни. В писмо до медиите бившият депутат напомня и други действия на Турция към страната ни.

Касим Дал пише, че само за последните месеци на миналата година близо 59 000 души са задържани от турските граничари и полицаи преди да влязат в България.

"Турция пази границата ни от мигранти", написа Дал в позиция до медиите и допълни, че на този фон построяването на оградата на границата е било несъстоятелно. Но пък се оказало печелившо за нечий бизнес, смята политикът.

Според него Турция ни е върнала и в играта за газа.

Още по темата

"След като Русия ни беше зачеркнала от газовата карта, само и единствено настояването на Турция ни върна в играта. Благодарение на настояването на Президента на Турция Реджеб Ердоган, втората линия на газопровода "Турски поток", предназначена за доставка на руски газ до южноевропейските страни през територията на Турция, ще бъде насочена към България. Ех тази лоша, лоша Турция", пише още политикът.

Той припомни и че Турция пази историческите ни Църковни имоти и ги реставрира, като Желязната църква в Истанбул, и издържа финансово Главно мюфтийство. Освен това южната ни съседка имала и принос към икономиката ни.

"Според данни на Световната банка между ноември 2016 и ноември 2017 година българските граждани, живеещи и работещи в чужбина, са изпратили в България общо $1 666 000 000! От тях 813 млн. са от Турция, близо половината. На второ място са живеещите и работещи в Испания със скромните $193 млн.", пресмята Дал.

Той допълва и шумната акция на Спецпрокуратурата по задържането на групата на Митьо Очите отпреди дни.

"Изненадващо главатарят на групата, предупреден от "доброжелатели", изчезва яко дим в неясно направление. Истинската изненада обаче идва в 3 часа през нощта, в петзвезден хотел в сърцето на Истанбул, където турските служби за сигурност и обществен ред щракват белезници на ръцете на "боса" и неговите сподвижници", пише Касим Дал и допълва, че според него, за да има справедливост, групата трябва да бъде съдена в Турция.

"И един призив към така наречените паТреоти или националисти, както там се наричат днес: Спрете да плашите гаргите с Турция, защото вече дори те не ви вярват", завършва политикът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
15
 
22
 
! Отговори
до Фатме преди 5 години
Така е живеят от 600 години по тези земи,но се трудят истински от 140 години,преди това са живеели на гърбът на българите.А и да не забравяме, че така нареченото мирно мюсюлманско население затри много народ през периода 1876-1878,въпреки че българите се вдигнаха не срещу тях,а срещу султана.Нека живеем в сговор,другото води до трагедии.
27
5
 
15
 
! Отговори
edin преди 5 години
До Анонимен 24, Колко турци от България познаваш, че се изказаваш така?
26
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
20 години този Митьо бандитства по Черноморието,но чак сега го засекли! А този селянин-далавераджия Бенчо от 10 години храни всички партии.Целта беше К.Нинова да бъде омаскарена.Евтин пиар на ГЕРБ, накрая всички ще бъдат пуснати,без ефективни присъди.
25
0
 
4
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 5 години
Чакаме екзистенциалния да се обади изпод някой храст!
24
22
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като е толкова прекрасно в Турция ЗАЩО Касим Дал не се откаже от българското си гражданство и да заживее в майка си Турция? Никой не го задържа насила тук,нито такива като него.Да отиде там да основе партия и да се докаже като политик.Тук в България е само подстрекател за влошаване на българотурските отношения.Уважам като съседи турците в Турция,тези които се имат за такива в България НЕ.Те са пропастта която ни разделя като съседски държаваи.
23
26
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, аркадаш, като много ти харесва Турция, хващай пътя и отивай там. Като през Балканската война.
22
5
 
48
 
! Отговори
Ю кортес преди 5 години
Турция ни хваща бандитите,ние ги пускаме.големи сме циркаджии
21
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ашколсун машалла за службите им- за нула време откриха бандита!
20
20
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Касиме, а най-лоши са тези, които са с български паспорти, но продават Родината. Като тебе. Антибългарската ти дейност е всеизвестна.
19
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Турция се случва нещо много гадно, поне досега медиите не бяха монопол, имаше няколко големи медийни групи, които се конкурираха. А сега един започна да изкупува всички медийни групи, твърди се, че е близък на ислямиста. Като няма реална конкуренция и ще се влоши качеството.
18
24
 
33
 
! Отговори
Некъф преди 5 години
***, а ние като върнахме гюленистите на Анкара и толкова години им подаваме ток на добра цена лоши ли сме. Аххххх къде е бай Тошо да ви пъхне по затворите да ви ядат прасетата. Друго не заслужавате продажни турчеещи *** забравили род и родина.
17
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турция умилява само такива като бойко борисов, българите си обичат Европа и Америка
16
29
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е то от Путин по-голям турчин има ли?Нали са авери с ислямиста.
15
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турция в момента е в икономическа криза, ако и да не го признават. Миналата година имаше сума ти летни сериали по турските тв станции, сега има само няколко, няма пари. Той ислямиста спечели изборите, но да видим сега как ще си изкара мандата. Че нещо еврото скача, долара скача, лирата пада, бизнеса страда, защото печели в Турция турски лири, а дълговете му са в долари и трябва да връща долари, а печалбата не компенсира девалвацията на турската валута. Вече и спонсори на отбори се отказаха.
14
20
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аве носи ли шалвари фесове не ми го хвали дива работа
13
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи това българските политици след 1944 г. не ги разбирам. Селянина от Правец вместо да си трае направи така, че турците в България станаха ултра националисти и се дистанцираха от българите. Т. е. "възродителният процес" само ги турцизира.А сегашните "турски партии" вместо да си траят само нагнетяват напрежение, и неприязън към българските турци. Нали уж целта е точно обратната.Та мисълта ми е, че и комунистите и техните слуги от ДС (ДпС, ДоСт и т. н.) са ужасно глупави.комунист=***
12
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бай *** се обадил на авера си бай Тайпи и хванали Митьо Очите,голяма филосифия не е било.
11
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Митьо Очите си е продукт на рускотурската империя на която сме яли попарата векове наред и още не сме се отървали !Не случайно той се подвизава из полупоКРИМчената територия на България - черноморието !
10
14
 
42
 
! Отговори
Някой преди 5 години
Тоя късия ръкав иска да каже,че един пребиваващ в Испания Българин праща годишно по 241 евро към България.Само аз пращам по 150 евро на месец и имам още 20ина такива познати ,които помагат на семействата си.Да не се опитва да издига Турция на пиедестал,може да ги разправя тия ама в Кърджали на неуките
9
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То верно сигурно са към 350 хил. в България турците. През 1989 г. 350 хил. заминаха за Турция (според западни източници). Вече тези от маалата сигурно са към 500 хил., но тяха Турция през 1989 г. не ги искаше, и сега не ги иска.А този си говори просто ей така. Те турските медии си фантазират, че през 1989 г. 1 млн. турци избягали в Турция, което според западни източници не е вярно.