Дончева за срещите между Очите и Бенчев: Всички са замесени!

Връзките на политици с престъпници са притеснителни, заяви Тома Биков
Обновена: 7 авг 2018 10:11 | 7 авг 2018 09:55, Петя Славова
44
Дончева за срещите между Очите и Бенчев: Всички са замесени!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Мнозина се вълнуват от хитовия летен сериал "Митьо Очите, Бенчо Бенчев и техните политически приятели". След като прекара ден в ареста, общинският съветник от квотата на БСП, известен с друг скандал за един Ролс-Ройс, прокара своята версия за случилото се.

Веднъж той се оказа далечен познат с Димитър Желязков-Очите, веднъж се оказа, че милосърдно осигурил превоз на несебърския бос, защото бил болен, а за финал се оказа, че срещата му с Митьо Очите в Истанбул била случайна.

Още по темата

"Всички политически партии са оплетени в тези казуси. Най-вече ГЕРБ. Те имат възможности да нанасят на своите политически противници удари, които да не могат да върнат. ГЕРБ имат най-големи възможности да реализират властта. Щетата за БСП и ДПС е очевидна и смятам, че е умишлено нанесена от ГЕРБ. Някой е казал на Митьо Очите да напусне страната. Той е изваден навън, за да хванат другите двама - Бенчо Бенчев и Несрин Узун. Близки до Очите в Националната сигурност са го информирали", заяви Татяна Дончева пред Bulgaria ON AIR.

Тя опита да разсее част от неяснотата около казуса Бенчев-Очите като изтъкна, че Митьо Очите няма какво да прави като консултант на охранителната фирма на Бенчо Бенчев. "Желязков не може да има фирма, тъй като има присъда. Очите не е известен като експерт по сигурността. Какво ли прави там?", добави Дончева.

Органите на реда обявиха, че следва разширяване на разследването по казуса, но според госта в студиото това би довело до разводняване.

"В момента в парламента всички са представители на една политическа сила – БКП. Различни нейни кланове и крила. Тези хора не се самоизбират. Българският народ има опрощаващо отношение. Той е сеирджия. Къде са по време на изборите тези, които плюват управниците? Българите гласуват за победителя, а не за тези, които ще отговорят на изискванията им", поясни политикът в "България сутрин".

"Българският политически живот трябва да позволява на хората с идеи, но не с много пари, да могат да се включват в системата. Когато политиката се определя от парите, всяка политическа партия ще има нужда от някой Бенчо. Така се взимат медии, социолози и бизнесмени. Ако искаме нормална политическа система, то значително трябва да са намалят парите от предизборните кампании, които отиват за медии. Около 95% от разходите отиват за медии. Всеки трябва да има право и възможност да се състезава", категорична бе Татяна Дончева.

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков подчерта, че връзките на политически фигури с престъпници са притеснителни. Той цитира общинския съветник от БСП Чанко Мирчев, който твърди, че задържаният заедно с Митьо Очите Бенчо Бенчев е финансирал партията с големи суми.

"БСП отрече да има такова нещо в отчетите на партията. Подобен подход се определя като "черна каса". Предстои да се види по какъв начин БСП управлява финансите си. Това е изключително опасен подход на финансиране на кампании. Когато просто някой плаща, а ти дори да не си наясно, това е проблематично, защото става въпрос за влияние", коментира Биков пред репортер на Bulgaria ON AIR.

По думите му арестът на Бенчев и Желязков показва колко тънка може да бъде границата между тежката криминална престъпност, политиката и бизнеса.

"Има ли пари от наркотици във финансирането на политически партии?", попита депутатът от ГЕРБ, уточнявайки, че не хвърля обвинения, а само задава въпроси.

"Хора като Митьо Очите са под постоянно наблюдение от органите на реда. Трудно се събират доказателства за такива хора, защото си разпределят парите в легални бизнеси. Такива акции трябва да продължат", коментира Биков.

Той настоя, че кампаниите на ГЕРБ се финансират единствено от държавната субсидия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма и да ги осъдят. Целта е удар под кръста за БСП. Визията им за нова посока на държавата вкврва в ужас някой среди у нас.
19
0
 
17
 
! Отговори
Z преди 5 години
Хехехе. Кой каза, че царя е гол??? Всички сте маскари бре! БКП,БСП,ГЕРБ,ДПС, ВОЛЯ,ПАТРИОТИ,СДС.....ъъъъъ, да не забравя някой сателитин още? Всичко е овързано с криминалния свят, мутри, корупционен и и т.н Сега да ми се пънат едните, че били по- цвете от другите - файда няма! То вече всичко се вижда! Много грубо пипате и играете! Лъснаха ви дирниците!!!! Хихихи
18
1
 
14
 
! Отговори
Ботуш Каишев преди 5 години
Тоя не си го представям с друго име.
17
1
 
14
 
! Отговори
Чичо преди 5 години
Как ги разбира,Танчето нещата,като,че ли ,всички хайдуци на нея се отчитат!Не помня,на кого казваха,адвокатът на мафията!Ех години,години!
16
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами те по тая логика трябва да арестуват цялото ГЕРБ, защото те ежедневно говорят с престъпник в Министерския съвет.
15
0
 
7
 
! Отговори
Дядо Хю преди 5 години
Местя!
14
1
 
29
 
! Отговори
НЕбългарин преди 5 години
Провалиха ваканцията на Бенчев ей! Човека случайно се засякъл в лобито на хотела с Митьо, а те го арестуват тюхх.
13
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само недейте да ми разправяте, че Митьо Очите 10 години си разиграва коня и си прави каквото иска без покровителтво от най-високо място.Замислете се кой управлява и нещата стават кристално ястни.В България има симибиоза между Мафия и Държава.Може би по-точно е да се каже, че Мафията си има Държава.Именно Мафията си назначи Бойко Борисов да я закриля.Тя пък му се отчита с комисионни.
12
0
 
12
 
! Отговори
AXE преди 5 години
До dido - Е Митьо Очите ли няма коли????????????????
11
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В нормалните държави, когато видиш някой да слиза от ролс ройс, направо ти става кеф. Визия, маниер, излъчване и какво ли още не. А като видя наш бенчу, с копанарската номенклатуроченгесарска мусура и те напушва смях и то голям.
10
3
 
32
 
! Отговори
Циник преди 5 години
"В момента в парламента всички са представители на една политическа сила БКП. Различни нейни кланове и крила"----------------Чистата и неподправена истина!И разни глъмаци плюят ГЕРБ и хвалят БСП!Малък...болен...измиращ...но за сметка на това изключително *** народ!
9
0
 
30
 
! Отговори
няма невинни преди 5 години
Какво се правите всички на учудени и луди връзките между властта и бандитите е видна от 30г.как мислите ограбиха държавата и народа!?
8
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другарката Дончева е абсолютно права.Но в този случай освен БСП,ДПС и ГЕРБ са замесени също така ЦРУ,КГБ, МОСАД, МИ6 и др.
7
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не могат да ги осъдят щото може да проговорят властта е нефелна размахва едни кирливи ризи и гук им свършва смелостта, всички са оплетени като свински черва.
6
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде стига с тая фейк дъвка. И кокошките в Несебър знаят че Митьо Очите и човек на Цветанов.Основен координатор по време на избори, както и основен перач по времето между избори.
5
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Глупости, много се говори и нищо не се прави сега 5 год ще ни занимават с тияи и докато ни занимават някъде се краде сужук.
4
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали навсякъде се назначават партийци, некадърни до безумие, но партийци.
3
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП са му дали на концесия марката без да го питат какви ще ги върши, а той е обещал да си спечели сам мястото от ромски електорат, от който иначе не би трябвало да спечелят общинско място. Инвестирал е в "кебапчета" и готово. Така БСП са си купили вот по този перверзен начин.
2
8
 
11
 
! Отговори
месара преди 5 години
точно тая другарка ли ше се изказва по случая?! нали и тя е лапала от такива "бизнесмени", и със сигурност още ***.
1
1
 
24
 
! Отговори
dido преди 5 години
Хайде сега , Митьо с рейса ли е заминал в Гърция на почивка , и дали е тръгнал сам ? След арестите в Турция , колко арестуваха или всички са били натъпкани в Ролс-Ройса, еййй турците не си поплюват като нашите плюнки дето само говорят а нищо не правят. Като гледам ареста на Мить не ми мязаше на много болен , то в бг всеки се разболява преди затвора :)