Връзките на политици и престъпници: Типични за нас

Това е феномен, роден от фасадната система на управление
Обновена: 7 авг 2018 22:17 | 7 авг 2018 22:11,
60


Управляващите заподозряха, че БСП финансира предизборните си кампании с пари като тези на заместник-председателя на Общинския съвет на Бургас – Бенчо Бенчев, който беше задържан в Турция заедно с обявения за издирване Димитър Желязков.

Червените контрираха с твърдения, че от сега ГЕРБ се опитва да купува депутати за сигурност в парламента и отделя над 300 милиона лева от държавния бюджет за конкретни общини, за да си осигурят гласове на предстоящите избори за местна власт. Премиерът Бойко Борисов пък беше по-умерен и обясни,че на всяка партия можело да се случи активисти по места да създадат проблем.

Още по темата

Политологът Стойчо Стойчев каза, че моделът на свързаност между политически партии и престъпност съществува от много време и той е феномен, който е роден от фасадна система на управление.

"Винаги близо до властта е имало хора, които да вършат мръсната работа", настоя той в студиото на "Денят ON AIR" и добави, че хора, като Димитър Желязков, няма как да са фактори без протекции от полиция и власт.

Стойчев обясни също, че този проблем с връзките между политици и престъпни групи е структурен и типичен за българското и сходни на нашето общества.

Колегата му Димитър Димитров също се съгласи и допълни, че този тип връзки са нещо, като природа. Той коментира и обвиненията между управляващи и опозиция за черни каси в партиите. Димитров обясни, че в България няма дефиниция за "черна каса".

"Всички партии имат черни каси, абсолютно всички. Ако искате и непарламентарно представените", пък заяви категорично Стойчо Стойчев пред Bulgaria ON AIR.

"Това се нарича партийна субсидия. Тя просто насърчава измамите. Действа като школа", добави от своя страна Димитър Димитров.

Политологът каза още, че у нас прокуратурата не действа ефективно и затова няма как да действат и законите. Колегата му Стойчо Стойчев пък беше категоричен, че само в България законът не е закон, а е нещо, което може да се спазва и прилага, но само когато има желание за това.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде е Цацаров? Жив ли е? Ни вопъл, ни стон от главния прокурор на републиката?България има ли изобщо главен прокурор?
50
0
 
1
 
! Отговори
Smel преди 5 години
То е ясно че всеки краде в тази даржава
49
0
 
2
 
! Отговори
Стария пират преди 5 години
А не бе, от членския внос на баба Пенка си финансират предизборните кампании.
48
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
...Връзките на политици и престъпници: Типични за нас...____Така е защото за 30 години,никога не сме имали главен прокурор с топки.И той е от статуквото политици+престъпници.Всичкя престъплени започва от Кривосъдието и гл.прокурор.Те са чадъра и корупцията от която започва беззаконието в държавата.
47
0
 
1
 
! Отговори
ДА преди 5 години
Те затова го лекуваха като министър Като им плаща за изборите
46
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Типични са за БСП+ДПС.....
45
4
 
6
 
! Отговори
И СУДЖУЦИТЕ ЩЕ ВРЪЩА преди 5 години
ДО Борба с корупциятаДа продължим и списъкаБорисов да върне 4 - те милиарда от КТБ и дрегите милиарди, забърсани през годините
44
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В БЪЛГАРИЯ ПОВЕЧЕТО ОТ ВИСШИТЕ НИ ПОЛИТИЦИ СА ИЗЛЕЗЛИ ОТ НЕДРАТА НА ПРЕСТЪПНИЯ СВЯТ, ОСОБЕНО ТЕЗИ, КОИТО СА ИМАЛИ ОХРАНИТЕЛЕН БИЗНЕС.И СЕГА СА ОТКЪСНАЛИ ОПАШКАТА НА ГУЩЕРА, КАКТО ПРИЗНА ЦВЕТАНОВ И ВЕЧЕ СА ЧИСТИЧКИ И БЕЛИ.
43
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В така наречения цивилизован свят тези връзки са трайни и отдавна, поради което престъпниците са се издигнали много високо. Вече не им викат престъпници там.
42
0
 
20
 
! Отговори
Алекс2 преди 5 години
Абе къде изчезна Поптодорова ? Скоро не са я канили да изказва мнение....дали пък не се е много сбръчкала от кремчето ?
41
1
 
22
 
! Отговори
Шанхай преди 5 години
Тези червени тумори изпиват и последната българска кръв от изстрадалият ни народ.Като ги погледнеш всичките герои от ъндърграунда,та стигнеш чак до министри и президенти,всичкото е БКП.Това са хора паразитирали в кръвоносната система на народа 60 че и повече години.Докато народът не се отърси от тези кърлежи,все обезкървена ще е България.Вижте ги как се смеят нагло пред журналисти и прокурори,за тях няма нищо свято.А ние сме ги избрали за държавници.
40
0
 
11
 
! Отговори
Минев преди 5 години
Предлагам , Премиера да бъде избиран по правилата за избора на президент,защото не всеки председател на спечелила избори партия ,става за премиер. Примери хиляди ,като последните десет години го доказват категорично. Кандидатът да бъде от спечелилата изборите партия ,но народа да го избира,както президента.Сега някакви си 20-30 % избират премиер и се чудим защо ни управляват безхаберници.
39
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не разбра защо отведнъж Очите стана " неудобен" за всички.
38
1
 
14
 
! Отговори
ЛИЛОВ преди 5 години
До Борба с корупцията: ОСМО - ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР ДА ЗАДЪРЖИ ЛИКВИДАТОРИТЕ ОТ СДС,НАЧЕЛО С ФИЛИП ДИМИТРОВ И ИВАН КОСТОВ /ЖЕЛЬО ЖЕЛЕВ ,ЛЕКА МУ ПРЪСТ/ И ДА ГИ ВКАРА НАПРАВО В ЗАТВОРА ЗА ПО 40 ГОДИНИ.ДА СИ ЯДАТ МИЛИОНИТЕ / МИЛИАРДИТЕ/ ПРЕМЕНЕНИ С РАИРАНИ КОСТЮМИ. ВЪПРЕКИ ТОВА,ЧЕ ГАРВАН-ГАРВАНУ ОКО НЕ ВАДИ.
37
1
 
9
 
! Отговори
РОСЕН преди 5 години
До за мен: А , КАКВО ЩЕ КАЖЕШ ЗА СИНИТЕ ШАМАНИ-ЛИКВИДАТОРИ НА ДЪРЖАВАТА ,СЛЕД 1989 ГОД. ? НИЩО ,НАЛИ ? ЗАЩОТО СИ ОТ ТЯХ ,НО ВЕЧЕ ГОРД ЧЛЕН НА ГЕРБ. ЗА ТОВА СМЕ НА ТОВА ДЕРЕДЖЕ-НАРОДА ВИ ИЗРИТА ,ВИЕ ПАК СТЕ В УПРАВЛЕНИЕТО ПОД ФОРМАТА НА ДЕСЕТКИ ЛЪЖЛИВИ ИМЕНА НА ПАРТИИ. НЯМАТЕ ЕДИН ДЕПУТАТ ,НО БОЙКО ВИ ДАВА КРЕСЛА !
36
5
 
9
 
! Отговори
Борба с корупцията преди 5 години
Първо - *** да върне милионите гепени при прекупуването на Техноимпекс 1998г.Второ Г.Гергов да върне Панаира и ЦУМ и курорта Слънчев ден- подарени му от БСП.Трето - Масларова да върне 8.5 млн заграбени от ремонта на Старозагорските бани.Четвърто - Дългият инкасатор(Р.Овч.) да върне 250 млн от аферата с Белене.Пето- агент Гоце Първанов да върне 20 млн. от тройния шлем с руските проекти.Шесто- В.Лечева да върне милионите, с които с мъжа си закупиха земи и хотели в Гърция.Седмо,,, - Маджуков, Бр,Аспарухов, Гуцанов, Гущеров .. и стотици. други червени номенклатурщици да вър
35
1
 
11
 
! Отговори
ВЕСО преди 5 години
До Анонимен: ОЩЕ ЛИ СИ МИСЛИТЕ ,ЧЕ НАРОДА СИ ИЗБИРА ПРЕМИЕРА ? НЯМА ТАКЪВ ФИЛМ ! ТОВА СА ЗАБЛУДИ ИДВАЩИ ОТ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ И ГЛАВНО ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ.ВИДИТЕ ЛИ ,НАРОДА СИ Е ВИНОВЕН ЗА ИЗБОРА НА ПРЕМИЕР. ИЗБИРАТ ГО ЕДНА ШАЙКА *** ,КОИТО ПОСЛЕ СИ ПРАВЯТ ДАЛАВЕРИТЕ ,ЗАЩОТО И ТОЙ Е ОТ ТОВА ТЕСТО. ДРУГОТО Е САМО ДЕМАГОГИЯ.КАТО МУ ЗАДАДАТ НЯКОИ ВЪПРОСИ ,КАСАЕЩИ ДЕРЕДЖЕТО НА БЪЛГАРИНА ,ВЕДНАГА ЗАПОЧВА ДА НИ ОМАЙВА С МАГИСТРАЛИ , ХВАЛБИ ОТ ЕС И КУП ДЕМАГОГИИ.
34
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българска работа ***
33
2
 
17
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
И Очите, и Куката, както и всички останали крими герои от организираната престъпност на прехода обслужват властта.Щом спрат да слушат и започнат да стават прекалено самостоятелни или ги гръмват, или ги затварят, или ги принуждават да емигрират задълго ...Куката и Очите вече са прекалено компрометирани и затова решиха да ги поприберат, за да отчетат дейност и успех в борбата с организираната престъпност. Нагласиха така нещата, че да омаскарят и опозицията покрай ареста им.
32
5
 
6
 
! Отговори
х преди 5 години
До ИмигрантаЗащото българите не са това, което са били преди 1944-та.Ти представяш ли си да избият близо 200 000 хиляди, хора от точно определена кръв, и идеология.Дефакто са избити всички български родолюбци.*** сега търси българи.Има едни българи, бесарабските наистина истински патриоти, много повече от всички нас.