Решено е: Откриваме посолство в Рияд с 1,6 млн. лева

Ще имаме консулство в Косово, ръководено от местен бизнесмен
26
Решено е: Откриваме посолство в Рияд с 1,6 млн. лева
Снимка: архив, Ройтерс

Правителството отпусна над 1.6 млн. лв. за откриване на Посолство на Република България в Рияд, Кралство Саудитска Арабия.

В рамките на визитата на премиера Бойко Борисов в Кралството през ноември 2017 г. бяха изразени конкретните измерения за откриване на българско посолство в саудитската столица, съобщават от правителствената пресслужба.

Приоритет в двустранните отношения е привличането на инвестиции в България, както и стимулирането на контактите между представителите на бизнеса на двете държави.

Затова посолството ни ще се състои освен от политическа и консулска служба, и от служба по търговско-икономическите въпроси.

С друго решение на МС се открива наше консулство в Република Косово. Почетен консул ще бъде Абедин Хасани, косовски бизнесмен, работещ активно с български фирми, който владее български език.

Седалището на почетния консул на България ще е в гр. Призрен, а консулският окръг обхваща територията на общините Призрен, Драгаш, Сухарека и Мамуша.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
...Десетки загинали след ракетен удар по автобус с деца в Йемен Водената от Саудитска Арабия коалиция призна, че те са извършили въздушната атака в знак на отмъщение...___Тази новина е от 9 август,а сайта "услужливо" не я публикува да не помрачи откриването на българско посолство в СУ -което бъларите не желаем.
21
1
 
2
 
! Отговори
сдсд преди 5 години
Посланика взима поне 5 бона заплата плюс всички други безплатни удобства...
20
1
 
3
 
! Отговори
axa преди 5 години
аха, какви инвестиции ще прави саудито в БГ освен оръжие, живо се интересуват а и това си е сериозна причина за отваряне на посолство, трафика на оръжие за наши хора трябва да се контролира добре да няма течове, ама къде са тук бг интересите, питам за един приятел.
19
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Народни пари на вятъра!
18
1
 
12
 
! Отговори
А ДЕ преди 5 години
С този Косовски *бизнесмен* да не гръмне Скандал ?Като този с Митьо Очите ?
17
8
 
6
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Нещата са прости в Саудитска Арабия жени няма там ако жената носи женско в утробата се прави аборт и така нямат жени.Българките ще са им добре дошли нали оная чалга певица пееше хабиби да заминават и да не се връщат.Западната жена е символ на престиж българските с по един чаршаф да се взимат и да изчезват няма да липсват.
16
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Косовският *** на Боко се уреди с имунитет, сега ще има още един наркотрафикат сред отчитащите се на банкярското величието
15
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
като ги зная Косовските бизнесмени сами се сещайте за БГ партньорите им
14
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чашафите ще ни строят джамми на примоция... ..още 2-3 хиляди бройки... ...и бурки безплатно, барабар с кадънски ***!
13
0
 
12
 
! Отговори
Веско преди 5 години
Абе тези не получават ли заплати от нашия бюджет? Щото ако са на хранилка от другаде, поне да икономисаме нещо.
12
3
 
8
 
! Отговори
баста преди 5 години
Юдей ската цига ния няма граници и онова говори телите от мнвр да го ду хат ха ....
11
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
1.6 милона лв.и шиптърската п...тия към 2 милиона.Майките на децата с увреждания ще останат очаровани.
10
3
 
21
 
! Отговори
Мда преди 5 години
16-та република не станахме,ама част от Халифата-със сигурност!Танцът със саби се е отразил чудесно на Тиквата-май е приел исляма...
9
2
 
13
 
! Отговори
Българина преди 5 години
Както винаги герб правят всичко възможно да затрият тази дъжава след 1400г. Или ще е истанбулска шетня, или ще са бежанци от турция, или ще е откраднат джип на МИТ, или ще е дост и дпс, или ще е нова джамия в кърджали, или ще са офсе за арабите, или ще е турски поток, илинще е чума от турция иле ше избяга някой в турция или ще е концесия на летището на турска фирма, или ще е нова турска болница в софия, или ще е присъствие не робство Герб ни закачиха за ориент експрес завод на бмв за 1млрд йок
8
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абедин Хасани - албански ман**л, който си прави охранителни и строителни фирми, в които назначава цялата си рода до 9то коляно. Вече почетен консул на Република България в измислената държава Македонска Шиптария.
7
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е много политкоректно, пък и като верен пудел на отвъдокеанските господари е крайно време да открием посолство в тази "демократична" страна.Трябва да се легитимират близкоизточните "демокрации", където цари мир и любов и не се режат глави.В оня район Сирия е лошата, щото не си дава полезните изкопаеми и територията, за да се пуснат "правилно" ориентираните газопроводи.
6
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Саудитска Арабия инвестира в джамии,бурки,плаща на ромите да се представят за мюсулмани и това без посолство.А сега представям си какъв напън ще е да купуват земя да правят закрити комплекси само за араби както в Босна и Херцеговина.Българите нямаме нужда от това.Това е арабска инвазия.Арабите на арабския полуостров,в България не.Да инвестират в Африка.
5
5
 
25
 
! Отговори
Българина преди 5 години
Хайде едно допитване до българите, искат ли послство в държава която финансира джамии имами интерористи в България?!? От югоизток никога за 2000г нищо хубаво не е е дошло и няма да дойде. Сами фесове, чаршафи, чума, ислямизъм, тероризъм, бездуховие и ниска култура! Елате в Каолиново да видите как в12.00 ч в училище всички *** са на пода нагъзени! Това е резултат от културни югоизточни връзки! Къде е МОН? Или и те са към МИТ вече?
4
4
 
16
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Точно арабски инвестиции ли бе!!? Бурките и джамийте в пазарджик хасково и кърджали малко ли са ви? Цветанив нарита китайците докато бяха тук 700 души делегация и не постигнахме нищо, а те имаха желание, а сега ще се радваме на ислямски потури?! Герб сте банда не кадърници, управлението ви е записано с черни букви в историята.
3
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите не желаем посолство в Саудитска Арабия нито инвестиции от там.СА е спонсор на нахлуващите в Европа ислямски нашественици.От такива държави по-далече.Консолство в Косово също е излишно.