Захариева: Без поучения от партия, дала костите на Гоце Делчев

"Същата партия караше българите да се пишат македонци"
Обновена: 8 авг 2018 18:54 | 8 авг 2018 18:53, Анисия Иванова
111
Захариева: Без поучения от партия, дала костите на Гоце Делчев

Не приемаме поучения от партия, която предаде костите на Гоце Делчев на Титова Югославия. Това каза вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева по повод призива на лидера на БСП Корнелия Нинова към премиера Бойко Борисов да реагира на думите на Зоран Заев, че Илинденско-Преображенското въстание е македонско.

Още по темата

Ето пълния коментар на външния ни министър, направен пред "Фокус":

"Чета призива на г-жа Корнелия Нинова към премиера незабавно да защити българските национални интереси от премиера Зоран Заев, който поставял на изпитания крехките основи на добросъседството.

Да, Илинденско-Преображенското въстание географски може да бъде наречено и македонско, и тракийско, но исторически е българско. Само преди дни премиерът Зоран Заев почете Гоце Делчев пред паметника му в центъра на Благоевград, където по време на цялото честване бе подчертан българският характер на Илинденско-Преображенското въстание за освобождението на Македония и Тракия.

Госпожо Нинова, бъдете спокойна, правителството се грижи за опазването на националните ни интереси.
Благодарение на нашата работа Република Македония ще стане член на НАТО и ще започне преговори с Европейския съюз, а българското знаме може спокойно да се вее в Скопие, докато звучи българският химн както се случи на фестивала "One Love“.

Не приемаме поучения как трябва да се защитават националните интереси от партия, която през 1946 година предаде костите на Гоце Делчев на Титова Югославия. Същата партия-държава променяше насилствено идентичността на собствените си граждани и ги караше да се пишат македонци.

Политиката на противопоставяне е демоде. С това говорене вече само може да се губят избори. Питайте Груевски!“

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЗАХАРИЕВА ДА ПОДАВА ОСТАВКА! ТРЯБВА ВЪНШЕН МИНИСТЪР КОЙТО СЛУЖИ НА БЪЛГАРИЯ!
24
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименТя подписва не това което решат българите, а това което и наредят английските спонсори
23
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистите каквито и кир-таци да са ВСЕ ПАК ДОРИ ОЩЕ ДА Е МЪРТЪВ СТАЛИН използвайки свадата между двамата българомразци Сталин и Тито ИЗГОНВАТ т.н. учители по майчин язик от пиринско.Макар и двадесет години по-късно и в паспортите на тамошните българи СПИРАТ ДА ПИШАТ "МАКЕДОНЕЦ"!Други времена другарко Захариева СЕГА НАЛИ СМЕ С ПОБЕДИТЕЛИТЕ ВИЕ ЗАЩО ПАК ПОД НАТИСК ПОЗВОЛЯВАТЕ КРАЖБА И ПРИСВОЯВАНЕ НА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ?ЗАЩОТО ЦЯЛАТА НИ "ПОЛИТИЧЕСКА"ПИШМАН "КЛАСА"СТЕ ПРОДАЖНИЦИ!
22
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Англофилите продадоха цяла България на поробителя, продадоха и костите на един българин.
21
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 71С говорене вече само се губят избори - справка Тереза Мей.
20
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Па ти тайно подписа Истамбулската конвенция без да питаш никого. И сега ми се кривиш като мамуна.
19
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Миналото на една партия не ти е извинение или алиби да си вършиш работата и да предаваш българския национален интерес и история.
18
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русофилите цялата българска държава предадоха на Русия, та за костите на един българин ще имат морални задръжки !
17
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Продажна антибългарска и еврофоб
16
0
 
18
 
! Отговори
71 преди 5 години
Ха ха ха чета изявлението на министърката и изпаднах с потрес. На някой направи ли му впечатление последното изречение? За сведение на министъра на външните ни работи изорите бяха спечелени от Груевски. Ха ха ха, еее много е зле милата.
15
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АНГЛИЙСКА *** ПРОДАЖНА
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Захариева се опитва да смегчи удара по тая проблематика с една истина за костите на Делчев и македонизацията на пиринско.АМА МОЖЕ ЛИ И АЗ ДА ОТПЕРЕМ ЕДНО ПИТАНЕ=КАТО СЕ ИМА ПРЕДВИД КОГА КОМУНИСТИЧЕСКАТА БКП БЕШЕ ПРИНУДЕНА /ТРЯБВА ДА ИМ СЕ ПРИЗНАЕ/ДА ДАВА КУЛТУРНА АВТОНОМИЯ НА "ЕТНИЧЕСКИТЕ МАКЕДОНЦИ"В ПИРИНСКО КАКВА Е РАЗЛИКАТА С ТИЯ=ГЕРБ И КО КОИТО МЪЛЧАТ НА ПРИКАЗКИТЕ НА БЮРМСКИЯ ПРЕМИЕР?АЗ РАЗЛИКА НЕ ВИЖДАМ,НЕЩО ПОВЕЧЕ,СТАЛИН И ТИТО СА "ПОБЕДИТЕЛИ",СЕГА СМЕ С ПОБЕДИТЕЛИТЕ В ЕДИН СЪЮЗ !И...???
13
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А данъци приемаш ли от тая партия или искаш една хубава присъда за дискриминация в еВРОПЕЙСКИЯ СЪД ПО ПРАВАТА НА ЧОВЕКА и как разбра,и че Корнелия не говори от нейно име или от името на СДС щото Корнелия идва от СДС за разлика от вас комунитите в ГРОБ дето карахте бълтарите да се пишат македонци.
12
1
 
17
 
! Отговори
До АО преди 5 години
Кой няма моралното право??? Всеки един български гражданин има моралното право да брани българщината и историята от крадци. Как може да не се реагира на думите на Заев? Най-малко трябваше да привикат посланика. Че Нинова казала нещо и ние веднага, по български, реагираме срещу нея, вместо да "дърпаме ушите" на тези дето години наред злоупотребяват с историята ни. В случая Захариева показа колко е гл*у*п овата и не на мястото си.
11
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наистина си без уважание към стогодишната история на бсп (умишлено с малка буква), опитала се без война да ликвидира България и я включи в състава на друга държава! За срам от тях и тяхните симпатизанти не питам!
10
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сталин измисли македонската нация и език. Но до сега нито един комунист в България не постави подписа си върху международен договор, който узаконява това положение. За пръв път от 70 години Борисов направи това. Да му изсъхне ръката!
9
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Македоският език е по лесен и по хубав от българския.
8
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази "министърка" преди година призна "македонския език". И направи международен скандал. Хаха
7
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви кости, какви пет лева??Ама, Захариева ПАК ли продавате Българските национални интереси и се правите на глухонеми? Партията ня шефа ти Борисов предаде костите. Ходи да му издърпаш ушите ако ти стиска. А днес 70 години по-късно също като комунистите някога се отричате от българщината и от Илинденското въстание.Кажи си, че нямате инструкции и това е. Питайте Козяк дали да защитите България!!!
6
23
 
10
 
! Отговори
АО преди 5 години
Много добре е отговорила тази Захариева. Точно продажниците от БСП нямат моралното право да се изказват по тази тема. Преди месец-два даже гледах документален филм в който показваха БЪЛГАРИ-бежанци от гръцка Македония, които като са дошли в България нашите *** са им казали, че са македонци и са ги прогонили в Юго-Македония.