Борисов посъветва Заев "да си мери приказките", че иде ред за ЕС

Според премиера всички трябва да бъдат "обрани" на исторически теми
147
Борисов посъветва Заев "да си мери приказките", че иде ред за ЕС
Съвместно отбелязване на годишнината в Благоевград. Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов призова за "по-обрани" приказки по исторически теми. Повод за коментара му са думи на премиера на Македония Зоран Заев, чe Илинденско-Преображенското въстание e македонско.

Борисов напомни, че със Заев съвместно отбелязаха 115-годишнината от въстанието в Благоевград.

"Оставям всеки да си мери приказките, то си е за негова сметка. Ако го е казал с умисъл или непремислено, пак е за негова сметка. Защото когато дойде до ЕС и ние също трябва да дадем нашето съгласие, ще си спомним за тези неща. Съветът ми към всички е да бъдат по-обрани", каза още премиерът.

Още по темата

"Илинденското въстание е македонско и ако някой гражданин от България иска, нека да го чества. Аз съм горд, че съм първият премиер, който чества Илинден, като се поклони на гроба на Гоце Делчев", заявява Заев в интервю пред 1ТВ, цитирано от "Поглед".

Вчера лидерката на социалистите Корнелия Нинова разкритикува задочно Заев и призова Борисов да реагира на думите му.

"Личното ми приятелство с г-н Заев, общите идеи и съвместната работа между БСП и СДСМ, общото бъдеще на двете страни като част от Европейския съюз и НАТО са много важни и ние държим на тях, но историческата истина е една и не може да бъде пренебрегвана и преиначавана", написа соцлидерката в профила си във Facebook.

Външният министър Екатерина Захариева пък контрира, че интересите на страната ни са добре защитени и правителството не приема "поучения от партия, която предаде костите на Гоце Делчев на Титова Югославия".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И за джен .дърите да му каже и за тях да не говори лошо .Абе най добре да не говори въобще да си взема . Там ДА СИ ВЗИМА европейските пари (ЗАЕМИ ) и да не мисли много за македонците. Скоро вече Брюксел ще им казва какво да харесват почитат ,учат и така нататък.
101
3
 
12
 
! Отговори
Име преди 5 години
заев е от неолибераллния-болшевишки интернационал. за тях най-святото са парите, които им дават за да "мислят" и говорят "правилно".
100
4
 
17
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
До Анонимен 101Тоя ни нарече "лош мат`рял",та ще се загрижи за България,па дори и някой да я обижда!Много червени отпадъци избуяха покрай демонокрацията...
99
3
 
32
 
! Отговори
Див селянин преди 5 години
Цялата истина е, че тиквата не е чел за никаво въстание и реципрочно не е разбрал за какво говори Заев. Но сега някой от неговата централа му е отворил очите и илитератът е наперил проскубания си гребен. Жалко, много жалко - за нас и иduotute, които гласуват за него!
98
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НЕ СТАВА ДУМА ЗА ТОВА, ЧЕ `НАСИЛА ХУБОСТ НЕ СТАВА`.Какво да правим, когато български политик си мълчи ако обиждат родината му? Какво да правим с цялата герберо-патриотична помия? Нашите нолитици нямат капка достойнство.А ние чакаме от тях да защитят честта на България.
97
2
 
11
 
! Отговори
Еееее преди 5 години
Тоя Заьо много си позволява да разтяга словесни локуми. *** - та чак вдлъбнат.
96
3
 
28
 
! Отговори
Дядо Ильо Войвода преди 5 години
Ами те "македонците" говорят и мислят каквото сърбите са ги учили. Нищо добро не чакайте от тях!
95
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов, за кой път продаде България? Сливи ли имаше в устата, та не реагира на Заевските приказки. Заев се подигра и на теб и чрез теб на целия български народ. А ти седиш наведен и дори око не мигваш в защита на Родината. Слушкаш западните си господари и САЩ.
94
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цялото това въстание беше подготвено и финансирано от българската държава.Оръжието беше от българските казарми,а български офицери обучаваха хората на военна подготовка.Това дали го пише в сръбските им учебници?
93
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Nasila hubost ne stava,shtom se samoopredelqt kato makedonci nishto ne mojesh napravi,i da gi plashish che nqma da dadesh podpisa si za evropeyskiya sayuz pak ne stava taka che toku sa pokanili ya rusnaka ya turchina
92
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 93 Всичките изброени от теб революционери са македонци ,македонски българи!Така ,че Заев е прав въстанието е македонско!
91
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да,грешка- БОРИС ДРАНГОВ!!И КВО??ОФИЦЕР ЛИ Е,БЪЛГАРИН ЛИ,Е,ТОДОР АЛЕКСАНДРОВ БЪЛГАРСКИ ОФИЦЕР ЛИ Е БЪЛГАРИН ЛИ Е М??Климент Бояджиев българин ли е ,офицер ли е...промита главо и десетки други
90
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като минеш Вакарел и всички на юг и югоизток СА ТРАКИЙЦИ а като минеш Балкана СА МИЗИЙЦИ И ДОБРУДЖАНЦИ!Като идваш от Пловдив от Вакарел до София са ШОПИ и в Сърбия дори и В БЮРМ ДА.ДА,в БЮРМ по границата до Кюстендил са също ШОПИ както в ДУПНИЦА И КЮСТЕНДИЛ а на северозапад са торлаци също и в Сърбия които се чувстват сърби както и шопите по нишко,вранско.Както и шопите в североизточната част на БЮРМ които се смятат за етнически македонци!МАнджа с грозде и това са географски понятия не народи.
89
21
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Само много болен и дьот може да чувства руснаците по-близки от македонците, но нищо... До ще време, ще ви паднат русофилските тиквета.
88
7
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
КИРИЛ ДРАНГОВ ОТ СКОПИЕ И ТОДОР АЛЕКСАНДРОВ ОТ ЩИП-Кирил Дрангов тогава е бил на две годинки, а Тодор Александров - тийнейджър.
87
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От цялата галимация прочитайки така отгоре отгоре коментарите по социалните мрежи изводът е един-ДРАГИ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЦИ ЧЕ СТЕ ЦЕЛИТЕ В ЛА..НА И СТЕ СЪДРУЖНИЦИ,И СТЕ ДОРИ СЪЗДАТЕЛИ НА Т.Н.ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНОСТ СМЕ НАЯСНО!НАЯСНО СМЕ ЧЕ СЕ СЕЩАТЕ ЧЕ СТЕ БЪЛГАРИ КОГАТО ВИ Е ИЗГОДНО И СЛЕД ЕДИН ТОН ПСУВНИ ПО ВАС КАКТО СЕ ПОЛУЧИ И В СЛУЧАЯ.МОЖЕЩЕ БСП ДА Е НА ВЛАСТ И ТОГАВА ГЕРБ ЩЕШЕ ДА "БРАНИ"НАЦИОНАЛНАТА НИ ЧЕСТ.НАЯСНО СМЕ ЧЕ СТЕ ОТ ЕДИН ДОЛ ДРЕНКИ.НО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЧЕ МИНАЛОТО СИ НЕ ДАВАМЕ!
86
20
 
8
 
! Отговори
Евря преди 5 години
За какво иса на захариева костите на делчев да изнудват македония ли делчев за македония е герой като левски за българия ще бъде ли хубаво костите на левски и ботев да бъдат в турция делчев няма нищо общо с българия освен че е учил друго нищо и какво има българско в илинденското и кресненското разложко въстание нищо Защо българите убиха сандански
85
7
 
3
 
! Отговори
Боро преди 5 години
До радо ем няма македонци ем като минеш кюстендил надолу към благоевград всички са македонци браво бе само не сме *** за нас другите са мръсен народ
84
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко се ядоса най-накрая на тия македонщини.
83
4
 
43
 
! Отговори
Djo преди 5 години
Това е плод на 6 месечното Европредседателство наречено "Западни Балкани".