Борисов посъветва Заев "да си мери приказките", че иде ред за ЕС

Според премиера всички трябва да бъдат "обрани" на исторически теми
147
Борисов посъветва Заев "да си мери приказките", че иде ред за ЕС
Съвместно отбелязване на годишнината в Благоевград. Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов призова за "по-обрани" приказки по исторически теми. Повод за коментара му са думи на премиера на Македония Зоран Заев, чe Илинденско-Преображенското въстание e македонско.

Борисов напомни, че със Заев съвместно отбелязаха 115-годишнината от въстанието в Благоевград.

"Оставям всеки да си мери приказките, то си е за негова сметка. Ако го е казал с умисъл или непремислено, пак е за негова сметка. Защото когато дойде до ЕС и ние също трябва да дадем нашето съгласие, ще си спомним за тези неща. Съветът ми към всички е да бъдат по-обрани", каза още премиерът.

Още по темата

"Илинденското въстание е македонско и ако някой гражданин от България иска, нека да го чества. Аз съм горд, че съм първият премиер, който чества Илинден, като се поклони на гроба на Гоце Делчев", заявява Заев в интервю пред 1ТВ, цитирано от "Поглед".

Вчера лидерката на социалистите Корнелия Нинова разкритикува задочно Заев и призова Борисов да реагира на думите му.

"Личното ми приятелство с г-н Заев, общите идеи и съвместната работа между БСП и СДСМ, общото бъдеще на двете страни като част от Европейския съюз и НАТО са много важни и ние държим на тях, но историческата истина е една и не може да бъде пренебрегвана и преиначавана", написа соцлидерката в профила си във Facebook.

Външният министър Екатерина Захариева пък контрира, че интересите на страната ни са добре защитени и правителството не приема "поучения от партия, която предаде костите на Гоце Делчев на Титова Югославия".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По простотиите които ръсят "македонците", по нахалството и лъжите може да съдите че са си 100% българи! По-голямо доказателство няма.Истите *** са.
1
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истината е че България губи балканските войни от НАТО и така се ражда Македония.