Зам.-министър зове за единство в борбата с престъпността

Това трябва да е приоритет, смята проф. Николай Проданов
Обновена: 9 авг 2018 22:12 | 9 авг 2018 21:21, Красимир Ангелов
9

Спецсъдът остави по-рано днес в ареста 5 души от групата на Димитър Желязков - Очите.

"Действията на Апелативния специализиран наказателен съд трябва да се оценят като разумни. Още повече, че се появи информация за връзки между властта и престъпниците. Трябва да се вземат извънредни мерки. Работата на правоохранителните органи би трябвало да се засили", коментира казуса зам.-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов.

Още по темата
Според него проблемите в сектор "Сигурност" не са чак толкова лесни за посочване.

"Ако кажем, че проблемът е само ниските възнаграждения – вероятно няма да бъдем прави. Борбата с престъпността трябва да бъде приоритет. Да има резултати, да има единодействие на всички държавни органи. Да се привлече обществената подкрепа и доверие. Едва тогава биха били постигнати реални резултати", подчерта още гостът в "Денят ON AIR".

"Винаги ме е притеснявал въпросът с бавното правосъдие. И чисто финансовата загуба за държавата не е най-големият проблем. Когато гражданите се сблъскат с проблем, който искат да решат по съдебен път, а той се влачи с години – това ги отказва", изтъкна проф. Проданов.

Акцентът на разговора обхвана и случая с Десислава Иванчева. Тя напусна болницата, където си прави изследвания.

"Днес приключиха изследванията ѝ. Тя беше прибрана в ареста. Не беше изведена от болницата така, както беше въведена. Обществото остава с грешното впечатление, че в затворите се провежда специална политика на затворниците да им се причинява максимално ненужно насилие. Категорично не е така", поясни проф. Николай Проданов пред Bulgaria ON AIR.

Какво още каза той вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как отведнъж тоя Очите стана толкова опасенНали като го стреляха, другият беше виновен, а тоя- национален герой, като малкия Митко ПалаузовСега пък- издирван, че и задържанИзобщо - " мъгла"Клишета някакви-"престъпни групи"Явно някой търси сметка как се харчат парите от ония куфарчета
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единство срещу нашата или вашата престъпност?
7
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
комунистите да минават през затвора за да стават на хора.
6
0
 
14
 
! Отговори
Коки преди 5 години
Много ми е интересно, срещу коя престъпност зове за единство. Най-голямата престъпност и недосегаема такава е по върховете, включително и в МВР и в министерството на правосъдието също. Сега митьо никой няма нищо да му направи. Какво става с цачева, тя съвсем се загуби, все пуска този министър да говори, а той е зам. Тя трябва да си подаде оставката за ратификацията за приемането на ИК.
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Свърши си работата бе *** или не искаш да си откъснеш опашката и да я свършиш ,пак ли се чудите откъде да пуснете Митьо Зъркелите.
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тоя и на снимката си личи че е от ония 80%.
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Във някаква нормална държава вече щяха да са ги осъдили тука пускат някакви дърти деменции да ни обясняват какво трябва, едни големи празни приказки и свършено нищо.
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Обществото остава с грешното впечатление, че в затворите се провежда специална политика на затворниците да им се причинява максимално ненужно насилие."-------То обществото трева пасе, нали? Хайде, разходете така Очите! Можехте да разходите и Цветанов, поне 4 пъти! Но кметицата май наистина е специална и може да навреди на Фънди!
1
2
 
19
 
! Отговори
zeus преди 5 години
Единство има, полицията и престъпниците служат заедно на един Бог, на парите.