БСП срещу ГЕРБ: Управление ден за ден или смяна на системата?

Червените напипват пулса на обществото, смята Кънчо Стойчев
10 авг 2018 11:23,
55
БСП срещу ГЕРБ: Управление ден за ден или смяна на системата?
Снимка: архив, Dnes.bg

ГЕРБ управлява ден за ден, а БСП напипва пулса на обществото с идеята за промяна на системата.

Това смята социологът Кънчо Стойчев, който коментира документа на социалистите "Визия за България". Според него той е несъвършен и незавършен, защото е всеобхватен, а страната ни има нужда от приоритети.

Въпреки това той смята, че дискусията, която предстои, ще доведе до изчистване на излишните неща.

Кънчо Стойчев обяви в интервю за "Фокус", че държавата ни се управлява ден за ден, със спорадични акции, по метода на гасене на пожарите, което не води до ефективност.

Той допълни, че може би е ефикасно в момента да гасиш пламналата съчка, но по никакъв начин не решаваш стратегическите проблеми на страната.

Още по темата

"Те са отсъствието на реформи, главно в бюджетната сфера, здравеопазване, образование, МВР и вътрешна сигурност. Там наливаме пари като граждани и данъкоплатци в бездънни каси. В последните четири - пет години бюджетите на всичките тези сфери са удвоени, в някои случаи утроени. Не знам нормален български гражданин, който да е казал, че нещо се е подобрило. Имаме системен проблем и е необходим сериозен разговор", допълни той.

В същото време Стойчев е убеден, че БСП напипва пулса на обществото с идеята за промяна на системата. Социологът смята, че хората са уморени от този тип управление вече 30 години.

"Има чисто формални признаци на демократично управление – сменят се партии и коалиции, но като цяло тъпчем на едно място. България продължава да е на последно място в ЕС", каза още анализаторът.

Според него страната ни никога не е била последна в Европа и това е обидно.

"В последните години, колкото и парадоксално да звучи, България бива задминавана дори от страни, които бяха значително зад нас. Имам предвид Албания", каза Стойчев.

Според него силата на документа на БСП е, че не е предизборен, че е принципен и че поставя въпросите остро именно в спокойна обстановка.

Другото качество на "Визия за България" според Стойчев е, че не е партийна програма.

"Първо, защото в момента БСП е опозиция и няма как да реализира своята партийна програма, а и нямаме или поне на хоризонта не се виждат избори. Става дума за непартиен документ, за насочване на вниманието на обществото към наистина дълбоки и важни проблеми, които с десетилетия не решаваме", допълни социологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
пак добре че обществото все още има пулс
10
9
 
13
 
! Отговори
месара преди 5 години
бсп_то все по гладна, деветосептемврийската идеология обаче не ги напуска! нема мандри и агънца, остана им една поляна от която да продължават с обещанията (лъжите)!
9
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Червените напипват пулса на обществото, смята Кънчо Стойчевнапипват, ама май нещо друго напипват :)
8
8
 
17
 
! Отговори
Още помним преди 5 години
управленията на БСП/ДПС, когато ни връщаха с десетилетя назад, разориха народа и Родината, крадоха, един заловен мафиот нямаше, БСП/ДПС бяха и са срстнали с мафията - нигога повече !!!!
7
4
 
21
 
! Отговори
Курумбашев, Брюксел преди 5 години
Кънчоо голям *** си...ела в Брюксела със Станишко сме ти избрали мезонетче...Системата щял да сменя...И кво-да фалирате некоя банка ли? вие за друго не ставате...
6
8
 
20
 
! Отговори
Вено преди 5 години
Всичките злини и проблеми идват от БСП-БКП.Те обаче тръгнали стратегия да пишат,да излъжат ако могат хората и пак да крадът като за последно, да съсипат и малкото което е направено!!!
5
16
 
11
 
! Отговори
реалист преди 5 години
Няма разлика между ГРЕБ и БСП. НИКОГА не бих гласувал доверие на БСП, защото не се отрекоха от престъпленията на БКП , същото важи и за ГЕРБ, защото се опитаха да ни подведат за ИК и ни натресат подмолно *** идеологията, което не е по малко лошо от убийствата при комунизма. Трябва смяна на системата и нови лица. Мисля, че президентска република е по добре от колкото 240 крадливи и безотговорни безхаберници с превилегии.
4
10
 
27
 
! Отговори
Иван от народа преди 5 години
Визия за България аз разбирам да се избесят по дърветата всичкоте крадливи, лъжливи социалисти-олигарси от мафията на Позитано-20 и техните платени слуги като тоя социолог
3
8
 
21
 
! Отговори
Лъч 01 преди 5 години
***.Ако се върне БСП пак 10 год. ще наваксваме краденото.Видяхме най пресния случай с Митьо очите и кой стои зад него.
2
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И Кънчо Стоев е "социолог" на статуквото.Андрей Райчев също.Собственици на голф игрището Блек Си Рама".
1
8
 
26
 
! Отговори
Слави преди 5 години
Кънчо,Кънчо нима БСП ще реши проблемите на страната, мамин глупав.Ами нали заради тях са всичките проблеми бе Кънчо Кънчев.Колко ти плащат комеунистите,че да блещиш тези глупости бре Кънчо?