БСП срещу ГЕРБ: Управление ден за ден или смяна на системата?

Червените напипват пулса на обществото, смята Кънчо Стойчев
10 авг 2018 11:23,
55
БСП срещу ГЕРБ: Управление ден за ден или смяна на системата?
Снимка: архив, Dnes.bg

ГЕРБ управлява ден за ден, а БСП напипва пулса на обществото с идеята за промяна на системата.

Това смята социологът Кънчо Стойчев, който коментира документа на социалистите "Визия за България". Според него той е несъвършен и незавършен, защото е всеобхватен, а страната ни има нужда от приоритети.

Въпреки това той смята, че дискусията, която предстои, ще доведе до изчистване на излишните неща.

Кънчо Стойчев обяви в интервю за "Фокус", че държавата ни се управлява ден за ден, със спорадични акции, по метода на гасене на пожарите, което не води до ефективност.

Той допълни, че може би е ефикасно в момента да гасиш пламналата съчка, но по никакъв начин не решаваш стратегическите проблеми на страната.

Още по темата

"Те са отсъствието на реформи, главно в бюджетната сфера, здравеопазване, образование, МВР и вътрешна сигурност. Там наливаме пари като граждани и данъкоплатци в бездънни каси. В последните четири - пет години бюджетите на всичките тези сфери са удвоени, в някои случаи утроени. Не знам нормален български гражданин, който да е казал, че нещо се е подобрило. Имаме системен проблем и е необходим сериозен разговор", допълни той.

В същото време Стойчев е убеден, че БСП напипва пулса на обществото с идеята за промяна на системата. Социологът смята, че хората са уморени от този тип управление вече 30 години.

"Има чисто формални признаци на демократично управление – сменят се партии и коалиции, но като цяло тъпчем на едно място. България продължава да е на последно място в ЕС", каза още анализаторът.

Според него страната ни никога не е била последна в Европа и това е обидно.

"В последните години, колкото и парадоксално да звучи, България бива задминавана дори от страни, които бяха значително зад нас. Имам предвид Албания", каза Стойчев.

Според него силата на документа на БСП е, че не е предизборен, че е принципен и че поставя въпросите остро именно в спокойна обстановка.

Другото качество на "Визия за България" според Стойчев е, че не е партийна програма.

"Първо, защото в момента БСП е опозиция и няма как да реализира своята партийна програма, а и нямаме или поне на хоризонта не се виждат избори. Става дума за непартиен документ, за насочване на вниманието на обществото към наистина дълбоки и важни проблеми, които с десетилетия не решаваме", допълни социологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПРАВ СИ КЪНЧО, ЧЕРВЕНИТЕ НАПИПВАТ ЯСНО ПУЛСА НА ОБЩЕСТВОТО- ИНФЛАЦИЯ НАД 300% СРЕДНА МЕСЕЧНА ЗАПЛАТА 5 ДОЛАРА ФАЛИРАЛИ 12 БАНКИ, А ПРЕЗ 2014Г И ОЩЕ ЕДНАТА СЕГА ВСИЧКИ НИЕ ЕДНИ 4/5 МИЛИАРДА, СПРЕНИ ЕВРОФОНДОВЕ ПО СИГНАЛ НА ОЛАФ, 2008Г ИНФЛАЦИЯ 12.8%, 1 ДОЛАР 3000 ЛВ, 1 ГМ 1000 ЛВ- ОТ ТОВА ПО ДОБРО НАПИПВАНЕ....
50
6
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Единственият ясен приоритет, който гербаджиите досега са намерили, е да се получават еврофондове и да се разпределят пари чрез обществени поръчки (по-възможност на свои фирми).ГЕРБ изобщо нямат понятие какво е това икономика и как се управлява. Вече трети мандат освен за пътища и саниране, за нищо друго в икономиката не говорят (като изключим кьорфишека за цифровизация). И затова от доста време изоставаме и от Румъния.
49
1
 
6
 
! Отговори
Гробарят преди 5 години
Паяците се смачкват !
48
2
 
12
 
! Отговори
Зигфрид преди 5 години
Този Кънчо е отвратителен стар *** с перверзно комунистическо съзнание.Той и Кольо Колев са острието на БСП по време на избори и бълват невероятни полуистини и полулъжи ( за заблуда на неориентираните избиратели ,)По вредни са от отровни паяци .
47
0
 
12
 
! Отговори
Те идват преди 5 години
Момчетата със черните кубинки МЧК прибират един по един престъпниците от България. Скоро ще потропат пред вратата на ***.Президента да чете и да се потяга, защото и действието и бездействието се отчита от народа.
46
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А може би усъвършенствуване на системата . Кардиналният въпрос , въпросът за Собствеността отдавна е ясен - процент частна , процент държавна . На системата маже да се промени само процента хуманизъм .
45
16
 
4
 
! Отговори
ВИНАГИ ИСТИНАТА преди 5 години
ГЕРБ ВЛАСТВАТ 10 ГОДИНИ ...И КАКВО ? - НЕ СЕ ОТЛЕПЯМЕ ОТ ДЪНОТО - НАЙ- БЕДНАТА , НАЙ-СМЪРТНАТА , НАЙ - БЕЗЗЪБАТА В ЕС И НАЙ -БЪРЗО ИЗЧЕЗВАЩАТА В СВЕТА - ТОВА Е УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ - НЯМА ПОЛИТИКА , НЯМА ИДЕИ , няма държавност
44
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Da be ne Bilo partiina politika, samo mi bilo partiina leaka.
43
3
 
12
 
! Отговори
дядо Соци преди 5 години
До рубладжийски партии 36 Пропуснал си най големия чер--вен мръсн..к Кевор Кеворкян ,дето всяка седмица си изсира в БЛИЦ.
42
1
 
6
 
! Отговори
Инспектор преди 5 години
До Анонимен 23 Четиринадесет години съм бил държавен служител с мизерна заплата и твоите "разсъждения"нямат нищо общо с действителността.Не е приятно да тичаш по жегите и в студа по проверки на мизерници с които няма управия.Българите сме упорито племе и не щем да живее цивилизовано.До всеки бандит да сложиш полицай ,полицая ще стане бандит.
41
0
 
10
 
! Отговори
Кънчо, баста! преди 5 години
Истински разсмиваш! След Кирчо, Краси, сега ти , Кънчо...
40
0
 
16
 
! Отговори
Я па ти... преди 5 години
То па БСП ще реши дълбоките социални проблеми.Нали ги видяхме какво могат на три пъти. Е, Кънча , Кънчо..Или си заблуден или искаш да заблудиш други.Лесно е да посочиш проблемите , работата е че се решават с много пари.
39
4
 
22
 
! Отговори
До 19 преди 5 години
"Признаци на демократично управление няма. Напротив! Властта е узурпирана от една партия и на централно ниво, и на местно ниво." Много си зле!!! Властта не е узурпирана, а спечелена! За ваше съжаление и занапред ще е така, защото всички гласуваме за ГЕРБ. Трябва да свиквате, че червените отдавна са забравени и отсвирени, заради тяхното ужасяващо управление досега. БКП/БСП не трябва никога вече да са начело на властта, за да спре падението на България.
38
1
 
17
 
! Отговори
Червен Кънчо преди 5 години
Всички знаят, че Кънчо Стойчев(Галъп) е червен , защото е комунист и пияница, а на комунистите и пияниците никой не вярва...
37
1
 
20
 
! Отговори
Кънчооооооооооооооо преди 5 години
Е колкото пъти са ,,напипали пулса" на обществото ,толкова пъти са се издънили яко.Няма нужда за пореден път ,да настъпваме мотиката"
36
3
 
18
 
! Отговори
рубладжийски партии преди 5 години
Кратък списък на рубладжийските партии-eничapи:БСП, ДПС, Атака, АБВ, ВМРО и др.Рубладжии-лидери на партии:Корнелия Нинова(г-жа Лъжа), Ахмед Доган(агент Сава), Г. Първанов(агент Гоце), Рум.Петков(пикаещият във фонтани),Болен Сидеров(Рубльов),К.Каракачанов(агент Иван). Съвпадение е ли е, че преди 1989г. повечето са агенти на ДС - филиал на руската КГБ ?Рубладжии-псевдо социолози и журналисти:Андрей Райчев, Кольо Колев, Кънчо Стойчев, Валерия Велева, Борислав Цеков,Петьо Блъсков, Татяна Буруджиева, Петър Волгин, Ив.Гарелов, М.Пиргова, С,Шаренкова,братя Чукови, д-р Ник.Михайлов, Мих.Конс
35
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо ново от "червения шаман"
34
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кънчо,гледай си милионите и голфигрището.И децата вече те знаят,че спиш с червената книжка под възглавницата.Стига си ръсел глупости.Вече видяхме как БСП напипва пулса на парите.Те само от това се интересуват.
33
4
 
25
 
! Отговори
т преди 5 години
БСП - партията финансирана с пари от рекет, наркотици, проституция и подкупи с подкрепата на съдът.
32
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами че и *** разбраха че всички тия горе играят в един отбор ! Управляващи-опозиция-ЕДНО !Останалото е от лукаваго !!