Очите, Барета, политици... Всичко се знае, всичко се вижда!

Несебърският бос ще се върне, прогнозират анализатори
Обновена: 10 авг 2018 10:22 | 10 авг 2018 10:15,
26
Очите, Барета, политици... Всичко се знае, всичко се вижда!
Снимка: Кадър Bulgaria ON AIR

Връзката между политиците и организираната престъпност е невидима само за децата под 5 години. Никоя уважаваща себе си престъпна групировка не може да съществува без политически чадър. Това е факт навсякъде. Напоследък на престъпниците им писна да плащат и започват сами да влизат в политиката.

Така коментира казуса с Митьо Очите, Златко Баретата, бургаската охранителна фирма "Аркус", Бенчо Бенчев и Несрин Узун разследващият журналист Анна Заркова.

Още по темата

"Поздравявам прокуратурата, че покрай ареста на Митьо Очите, тя арестува и двама корумпирани политици. Ще я поздравя още, ако продължава да арестува корумпирани държавници. Акцията се превръща в комедия – навсякъде мафията е съжителството между власт и престъпност", обобщи още тя.

Според експертът по сигурност полковник Николай Марков казусът около Митьо Очите представлява симптоматика, но не диагноза.

"Той не е най-големият престъпник в България. Това са само етикети. Някой може ли да каже какво е съдържанието на споразумението, чрез което Митьо Очите бе освободен? Ако видите как се прилага нормативната база в системата за сигурност, ще видите, че 90% от заповедите са устни. Вече не става въпрос за натрупване на капитали. Става въпрос за управление на финансови потоци. Става въпрос за мафия, която се регулира от естествения триъгълник Москва – Анкара – Брюксел", подчерта той.

Анна Заркова уточни в "България сутрин", че във фирма "Аркус" много добре знаят кой е истинският шеф и кой носи парите.

"Разпитан ли е шефът на охранителната фирма "Аркус"? Не. Защото неговите колеги знаят много добре, че в "Аркус" служителите наричат с "шефе" Митьо Очите и Златко Баретата. Те знаят, че те двамата носят големите клиенти и благодарение на тях се печелят държавни поръчки. Ако не го знаят, то това са най-незнаещите хора в Бургас. Ако го знаят, защо не го разплетат?", попита журналистът.

Пред Bulgaria ON AIR полк. Марков отбеляза, че нито думичка, нито дело, нито случка няма, която да не е регистрирана от държавната власт.

"Всичко се знае. Политическата класа в България умело използва криминалния контингент. Държавата и прилагането на правната норма в нея е единствената гаранция за демократизацията на страната. В момента всички граждани живеят с огромен страх", категоричен бе експертът.

За финал на разговора Заркова посочи, че Митьо Очите много скоро ще се върне в България и ще каже това, което адвокатът му е казал. "Логично е той да предпочита български затвор пред турски. Той не се страхува от българската решетка", заключи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
Горан преди 5 години
Тези охранителни фирми са абсолютно незаконни! Те напрактика плюят в лицето на полицията, не че и тя става за нещо, но самото съществуване на такъв тип охранителни фирми доказва абсолютната безполезност на полицията, и наглостта на охранителните фирми. По принцип е много по-редно да има охранителни служби, и те да са държавни, а не каквито са сега от този род...
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И за какво са тия охранителни фирми та някой да им води клиенти нуждаещи се от охрана,които клиенти впрочем по закон си плащат всички по вид данъци,лицензии,такси към държавното управление и администрации,които сякаш не могат да поемат тази функция включена и включваща заедно с другите как разходи в бюджета/ите за управление и администрация след като по закон са непартийни органи или ако не то поне бюджетите сформирани на демократични начала са непартийни по съвременните приципи как независими.
17
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И след това искате младите да се връщат в България...
16
0
 
28
 
! Отговори
Име преди 5 години
"Политическата класа в България умело използва криминалния контингент" така е още от "зората на демокрацията", когато криминалният контингент успешно замести репресивния апарат на партията, дс и милицията. "демокрацията" е само параван, студийна фасада от евтин, холивудски, каубойски екшън, зад която фасада се разиграват сцени от "кръсникът" с активното участие на държавни институции и системи, като "правосъдната", която е подчинена на мафията на масоните, а територията е поделена междуфамилно.
15
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Vsi4ki bogataschi mutri i fam im podarjat silnite na dena sa tova ne gi kontr. Kolko imoti milioni miliardi imat ot kade sa kak sa sabogatjali sa 30 g ot zarvuli selenduri islagat velikia boiko a toi im varva kak efin komunist bkp e partien savetnik na gerberkata zveta schefkata na nc kak komunisti poslanizi pakv 4ujbina marin raikov bkp do koga schte sedi v 4ujbina baschta mu donosnika na jivkov tn mladi hora sedat unijeni a dartite komunjagi se orejdat sega sa v gerb
14
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спасението е поединично. Този народ ще изчезне съвсем скоро, може би за добро...
13
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разбира се, не Митьо Очите е най-големият престъпник в България! Нали ни показаха кой е...беше окован във вериги!!!
12
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Народе,бягай от тоз кензеф докато си жив и можеш!Останеш ли тука си обречен на вечно робство и кучешки живот!
11
0
 
50
 
! Отговори
нищо ново преди 5 години
под слънцетоЗа някого изненада ли е , че мафията е сраснала отдавна с държавата ? Ако не беше така , тя/ мафията/ не би съществувала.
10
3
 
58
 
! Отговори
Boko bo преди 5 години
Самата политическа "класа" е каймакът на престъпността заедно със съдебната система. Всички останали са просто кученца за поръчки. Този факт и това усещане се засили при управлението на ГЕРБ.
9
4
 
4
 
! Отговори
Циник до 7 преди 5 години
Забравил съм - повече отколкото ще прочетеш някога!
8
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мафията си има държава.Това българина го чувства вече 30 години.Мафиотите са се окопали във властта и партийте.Всичко тръгва от Кривосъдната система и главния прокурор,които за съжаление са също преплетени с тях.Лустрация трябва на всички участвали във властта от 9 сепптември 1944г.до сега.И на синовете и на внуците им.Няма невинни.
7
3
 
23
 
! Отговори
До Циник преди 5 години
Явно не си чел достатъчно книги от миналото преди 1944. Същото е както сега!
6
0
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** тия що ги викат в телевизията, то това не е новина, Че всички политици са не до шията в л а й н а т а, а са се покрили с още два метра от горе. Че те командват бандюгите, а нас ни правят на абдали. Всеки го знае това, Освен полицията , прокуратурата и съда естествено. Ето заради това моите синове и дъщеря ми никога няма да се върнат да живеят в България. Мислите, че младежите на 25-30 години са глупави? Жестоко се лъжете, всичко виждат и знаят и понеже са живели по 5-10 години са изумени от п
5
1
 
41
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Престъпници и терористи са на власт от 44та насам.Клишета са - *** пък верни!Модернизираха се - ще рече - навъдиха над 300 партии , но са си същите .. вече 74 години!Няма връщане назад - вече ви купиха - като чифт г а л о ш и от битака - за жълти ст'инки!
4
3
 
60
 
! Отговори
zeus преди 5 години
Цацаратурата няма как да си свърши работата, понеже ако тръгне нагоре по веригата ще стигне до Баце и Цецо Пъпеша, както и до самата дебела Цаца.
3
0
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Димитър Желязков е бизнесмен с легален бизнес,с три изрядни фирми,които развиват напълно закона дейност" - Румяна Бъчварова министър на МВР и виципримиер юни 2016 год.
2
0
 
39
 
! Отговори
NoName преди 5 години
В търсенето на топлата вода откриха кубчетата за лед... WTF и 5 годишните деца знаят как стоят нещата хахаха
1
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези пак ли преoткриват откриват прелестите на гнилия капитализъм, чели ли са Винету поне.