Президентът Радев награди посланика на Украйна с орден

Балтажи: Оставям прекрасната България с топли чувства
10 авг 2018 17:00, Елка Василева
45
Президентът Радев награди посланика на Украйна с орден
Румен Радев и Микола Балтажи. Снимка: БТА

Президентът Румен Радев награди посланика на Украйна у нас Микола Балтажи с орден "Мадарски конник" първа степен.

Държавният глава отбеляза, че това високо отличие е не само израз на голямото значение, което България отдава на връзките с Украйна, но е и признание за високите заслуги на посланик Балтажи за развитие на отношенията между двете държави.

Радев посочи, че традиционно приятелските отношения между България и Украйна имат здрава основа имат дълбоки културни и исторически връзки.

Нашите отношения придобиха нов импулс след категорично заявената европейска и евроатлантическа ориентация на Украйна, каза президентът.

Той отбеляза, че политическият диалог се развива активно, а и има пречупване на негативната тенденция на спад на стокообмена.

Румен Радев изрази и задоволството си от активните връзки в областта на туризма, образованието, науката и културата.

Посланик Микола Балтажи посочи, че мандатът му като посланик в България е съвпаднал с изключително трудно време за неговата държава и благодари за подкрепата на България за държавния суверенитет и териториалната цялост на Украйна, за системните реформи, за европейската и евроатлантическата интеграция на Украйна.

Горд съм, че имах възможност да продължа достойно традицията на украинската дипломация в България, започнала с откриването на украинско посолство през 1918 г., каза посланик Балтажи, цитиран от БТА.

Оставям прекрасната България с невероятни спомени и топли чувства, ще ми липсват планините, приятелите и гостоприемните хора, каза той.

В моята кариера това беше особена мисия, но и специална отговорност, използвах целия си опит и знания за благото на българо-украинските отношения и съм убеден, че за тях има голямо бъдеще, заяви посланикът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
До Я па ти... преди 5 години
В случая, О-крайна идва от ПОКРАЙНИНА или НАКРАЯ(НАКРАЙ), което си е българска дума, а не руска.
34
0
 
0
 
! Отговори
Микола Балтажи, преди 5 години
този самоотрекъл се българин, таз жалка мижитурка. Тоя, що си не признае, че истинското му име е НИКОЛАЙ БАЛТАДЖИЕВ, ами се е отрекъл от името си, а и от родителите си - заради политически облаги?
33
0
 
2
 
! Отговори
АБЕ преди 5 години
РАДЕВ-ЗА КАКВО ГО НАГРАДИ БЕ-ЗА ЗАБРАНАТА НА БЪЛГАРСКИЯТ ЕЗИК ЛИ БЕ---ПРЕДАТЕЛ СИ ТИ РАДЕВ-ПРЕДАТЕЛ--НАТОВСКО ОФИЧЕРЧЕ-ДЖЕНДЪРЧЕ...ПРИЯТНО ПЛАЦИКАНЕ НА МОРЕТО ,РАДЕВ-СВЪРШИ СИ РАБОТАТА---СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ..НАЛИ СИ ЗНАЕШ--НЕМА ТЕ--ОТЕЧЕ...!!!!!
32
1
 
1
 
! Отговори
V преди 5 години
Един русак който се мисли за уктаинец говорил на руски с българския президент. Щото те на друг език не могат да се разберат.
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е кво стана бе соцтролове, Ал Бънди кой е наградил?
30
1
 
4
 
! Отговори
У- Окраина преди 5 години
У-крайна - няма такава държава, както няма Косово, както няма Македония.Окрайна има - в превод покрайнини. Да ти цитирам Грушевский:"Народът на Украины е съставен не само от украинцы, а от всички народности на територията й.."Има Галиция, др. области, Киевска Русь- РУС, и един Хрушчов подарил на окраинците Руски земи.Окраина!Последно кой им е национален герой, Бандера?Окраинците са като македонците, усвояват историята на Русия, те собствена нямат.Като македонците усвояват БГ история!
29
1
 
1
 
! Отговори
Я па ти... преди 5 години
До Позор 27 Два пъти си написал Украйна с О.Значи не е техническа грешка , а неграмотност.
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ех, ако беше другарката Цачева, вашата мама, тя какви коремни прави...Благодарение на тях се изхранвда все на високи постове.
27
0
 
2
 
! Отговори
:):) преди 5 години
формализъм и шута в ....не го знам тоз бесарабски българин колко заслужава, но катп цяло е ефин гьозбояджия и със старите и с новите избута мандата.
26
2
 
9
 
! Отговори
Младеж преди 5 години
Такава държава НЯМА , защото никога не я е имала. Украйна е област на Руска територия. Така както Македония е Българска територия. Край.
25
2
 
6
 
! Отговори
Позор преди 5 години
Протестна НОТА и закриване на Окраинското посолство, че забраниха друг език освен Окраинския. 200 000 българи официално - няма да учат в български у-ща.Унгария им блокира среща, Полша също реагира - само България се похвали, че български щяло да се изучава в неделя.Този трябваше да бъде позорно изгонен от България.Когато нямаш уважение към сънародниците си в чужбина и достойна позиция си послушна марионетка.Идентичен е случая с Македония.Вик. Нюланд да псуе ЕС, и ЕС не реагира с НОТИ.
24
2
 
9
 
! Отговори
НЮЛАНД "CK EU&q преди 5 години
Да наградиш неофашист, който забрани българския - Окраинците позволяват само в неделя да се изучава.Европейско и атлантическо е да избиеш 60 деца цивилни в Донбас.Антлант. е - да изгориш живи хора.Атлантическо е да стреляш със снайпер по протестиращи.Атлантическо е да подготвяш атентати.Антлантическо е да изкормваш бременни жени.Евроатлантическо е да спосорираш с 5 милиарда революция, но други да умират.Европейско е Окраина да е пушечно месо.Европейско е КОСОВО да е държава с наркобоосов
23
5
 
10
 
! Отговори
Радев,Радев... преди 5 години
Ако бяхме избрали гимнастика Йордан Йовчев щяхме да имаме по-добър президент, защото прави повече коремни...
22
4
 
4
 
! Отговори
те чакат преди 5 години
Президента трябва да помни че президентското кресло не принадлежи на лицето Румен Радев. То принадлежи на президента!Веднъж седнал в него, Президента трябва да бъде: безпристрастен да не се изкушава от фаворитиПрестъпи ли това, той става нула и момчетата със черните кубинки ще потропат на вратата. Такъв е хода на историята и това правило е неминуемо.
21
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ние чакамеДемек Народа с трепет очаква Президента да поеме функциите си и да назначи комисия за разследване връзките на организираната ГЕРБална престъпност с БСП.
20
1
 
6
 
! Отговори
Пешо Шокото преди 5 години
Посланникът декларирал ли е че няма нищо общо с Бандеровците и шоколадения чоклид
19
1
 
4
 
! Отговори
ние чакаме преди 5 години
След слабото започване на мандата, вярно, това е церемониално задължение, но все пак, го е изпълнил.Сега очакваме по-активна борба с корупцията и организираната престъпност.Народа с трепет очаква Президента да поеме функциите си и да назначи комисия за разследване връзките на организираната престъпност с БСП.
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре че беше коремното, да има с какво да запомним този мандат.
17
16
 
6
 
! Отговори
Браво! преди 5 години
Браво на президента ген. Радев за твърдата му ориентация към европейските ценности и към евроатлантическите системи за сигурност!Браво!
16
2
 
10
 
! Отговори
Н преди 5 години
Този не заслужава нищо подмазвач на алкохолик потрошенко