Борисов: Да не допускаме военни действия край Черно море

Премиерът участва в тържествата за 139 г. ВМС
Обновена: 12 авг 2018 07:48 | 11 авг 2018 20:06,
99
Борисов: Да не допускаме военни действия край Черно море
Снимка: Пресцентър на Министерски съвет

Премиерът Бойко Борисов призова политиците да не допускат военни действия в Черноморския регион. Той отправи апела си по време на тържественото събрание по случай 139-годишнината от създаването на Военноморските сили на Република България във Варна.

"Силен е този политик, който върне живи и здрави войниците и не ги вкарва във война. Добра война няма, има герои – да си ги запазим живи и здрави", каза министър-председателят, цитиран от пресслужбата на правителството.

Борисов обясни, че международната обстановка в момента е много сложна.

Още по темата

"Дунава и Черно море стават зона на изключителен конфликт и много усилия трябва да полагаме българските политици на всички нива, да не се допуснат в Черно море военни действия. Подготвени сме, но ролята на тази подготовка е да бъде възпирана възможността за конфликт. Ще използваме цялата си дипломация и енергия да ги запазим и само да участваме в учения", каза министър-председателят.

Премиерът обясни, че страната ни е горда с Военноморските ни сили и с всички, които служат в Българската армия. Той отбеляза отличното представяне на българските военни в мащабните учения с международно участие и в съюзническите операции.

"Провеждат се международни учения, които се поверяват в ръцете на български офицери и те се справят повече от прекрасно", заяви Борисов.

В тържественото събрание участваха командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев и началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От България не зависи абсолютно нищо.......................колония сме............ясно е!!
11
11
 
23
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 5 години
ПОРЕДНИТЕ БЪЛНУВАНИЯ НА ТИКВУН! ГОЛЯМ СМЯХ !!!
10
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако може, по-далеч да са военните действия, а ние само да им продаваме законно оръжие. Най-добре.
9
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Борисов с апел: Да не допускаме военни действия край Черно море"---Ние, пък с друг апел (към Тиквуня): Да вървиш да се скриеш там откъдето си излязъл.
8
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
***. Къде видя конфликти по Дунав?.*** това как да е? Алитерацията му е всеизвестна.Но с кой акъл е тръгнал да говори на военните моряци, все едно Людмила Живкова говори на асамблеята Знаме на мира на 13 годишни пионерчета с червени връзки? И се питаме после, защо нямаме държава? Ами то раздържавяването тръгва от ей такива наглед просто неща.
7
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Дунава и Черно море стават зона на изключителен конфликт..."Напомнете ми за конфликти по Дунав в последните 25 години?Конфликти в Черно Море? Преди 4 години имаше изцепка с "Доналд Кук", която беше сътворена от НАТО(т.е. нас). Или броим за конфликт, че самолет на Русия се е намирал на 380км от въздушната ни граница(и на 110км от своята)?!? Боже, прибери си вересиите...
6
3
 
17
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 5 години
От прес-службата на МС вече и фотошописти ли назначават? Свалили са около 30 кг. от Боко Дебели на снимката. :)
5
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Борисов с апел: Да не допускаме военни действия край Черно море"Военни действия са всички действия на военните. Включително и ученията. Тиквун пак се изцепи, показвайки откровено селташкия си интелект. Да ни е жив и здрав, още дълго време да ни радва с идиотизма си. И ние да сме живи и здрави, емигрирали.
4
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като не искаш военни действия чий го диреше в Ново село и призоваваше `ЗАЕДНО да се учим да воюваме`? Не помни какво е говорил преди три дена или просто си плещи каквото му падне?
3
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако искаш мир готви се за война, войната е мир, мирът е робство, невежеството е сила, браво.
2
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каза ли го на руснаците и американците, или това е само за нас.Да ни измиеш очите.
1
4
 
23
 
! Отговори
наблюдател преди 5 години
Е, какво ще забраним на Русия да пляска Украйна ли?