Заради БАБХ БСП иска: Порожанов да подаде оставка!

И още: Прокуратурата да се самосезира за Агенцията
Обновена: 11 авг 2018 17:52 | 11 авг 2018 16:54,
35
Заради БАБХ БСП иска: Порожанов да подаде оставка!
Снимка: архив "Булфото"

БСП поиска земеделският министър Румен Порожанов да подаде оставка заради напрежението около Българската агенция по безопасност на храните. Социалистите настояват и прокуратурата да се самосезира по изнесените сигнали за нарушения около обществените поръчки.

Преди дни се появиха информации, че новосъздадена фирма за компютърни части е спечелила търга за доставяне на препарати против чумата. Вчера премиерът Борисов отмени обществената поръчка на Агенцията по храните.

Още по темата

"Прокуратурата да се самосезира и да провери дейността на БАБХ, включително какви са били обществените поръчки през последните години и как са били обявявани", каза днес във Варна депутатът от БСП Кристиян Вигенин.

Той обеща, че ако това не стане до няколко дни, ще бъде внесен нарочен сигнал, за да бъдат задействани прокурорите.

"Случващото се през последните седмици потвърждава позицията на БСП, че земеделският министър Румен Порожанов трябва да подаде оставка", каза депутатът. Той допълни, че някой трябва да понесе политическа отговорност за ставащото в БАБХ.

Естествено е ръководителят на Агенцията да си ходи, но това не значи, че премиерът или министърът не трябва да понесат отговорност за случващото се, уточни Вигенин.

Депутатът каза още, че през следващия политически сезон в парламента трябва да бъдат взети мерки за отстраняване на пропуските в законодателството, защото сега няма контрол върху дейността на БАБХ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
5
 
8
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 5 години
Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
22
9
 
7
 
! Отговори
време беше преди 5 години
За измислената ч*ума тоя С*АТРАП на Б*АБХ отдавна трябваше да бъде изритан! Но... явно много налива в касичката на ГЕРБ!
21
3
 
11
 
! Отговори
До 19 преди 5 години
"Герберите докатое на влас какво направиха Само немиказвайте за Магистралите там е най голямата печалба За всичко сените дигна уш Аврупейски стандарт защо заплатите деските Пенсиите недига защото малко ще флиза в чобаму пари Минималната заплата в Аврупа е 1850 евро а България лев дае А пенсиите 1500 евро деските 180 евро" Хайде, бягай си в катуна в "Аврупа", за да си получиш хубавата заплата и "дески". Махай се оттук, че цапаш пространсвото с неграмотността си.
20
4
 
8
 
! Отговори
До 23 преди 5 години
"Безда мислите пишете хиледите фабрики каде остан Още на Комунизма време блоковете живеете Болнисите какво беше Лугс а сега сичко се распада Граските пътища виш още от Комунизма време Гладни имашели кражби имашели сега за пет лева човек щеубиват кой ровеше по кохчетата по Комунизма време кой останал бес Пенсия Асега на пръсти се брои Пенсионерите Асега баспари работиш и стажа н" Боже, какъв е този неграмотен червен ***. Корнелке, обучи си персонала да пише, че толкова неграмотни няма никъде!
19
3
 
6
 
! Отговори
ха така преди 5 години
Защо не се само сезира за техния човек от служебното правителство, който със сина си правят играчки по границата с Румъния?
18
5
 
14
 
! Отговори
Браво на БКП преди 5 години
Докато БКП/БСП беше 10 г. на власт, всичко се подобри - мин.заплати - 2000 лв., пенсии - 1000 лв., помощи - 1000 лв. Сигурно помните...Построиха всички магистрали, обещани преди 65 г. от соц. време, положиха нови водопроводи и канализация във всички квартали на София, ремонтираха всичко - улици, пътища, построиха спортни зали, училища, детски градини, пречиствателни станции и т.н.Всичко естествено е шега и го направи ГЕРБ само за 6.5 г. Иначе намали малко заплатите, дадени от БКП/БСП.
17
4
 
10
 
! Отговори
До омаяните от Корни преди 5 години
Баба ви Корни винаги ми е приличала на руски фелдфебел от руските филми, с които ни заливаха по времето на соца. В нея няма нищо женско и мило. Говори като военен началник със заучени фрази и пози. Добре тренирана комсомолка и комунистка. Винаги е с някаква отблъскваща ехидна усмивка. Не знам как я харесват комунистите и й ръкопляскат???Двулична милионерка! Защо синът й е в САЩ, а не в любимата Русия?В БКП има 2 групи, които воюват помежду си - милионерите и милиардерите. Кой ли ще победи?
16
5
 
8
 
! Отговори
До 18 преди 5 години
БКП (Българска Капиталистическа Партия) = БСП = 100 години мъка и ад
15
8
 
5
 
! Отговори
Zv. преди 5 години
Кои бяха БСП,че не сещам.И по-точно гладна кокошка просо сънува.
14
6
 
10
 
! Отговори
Червените милионери преди 5 години
Малка част от червените милионери ограбили България: Р.Овч.; *** Нинова, г-жа Лъжа ; Г.Гергов; Гуцанов-Медузата; Бриго Аспарухов; Манджуков; Гущеров; Баневи; агента Гоце - Първанов; Вес.Лечева и още много червени милионери откраднали милионите си от българския народ. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи...Нинова, питай мъжа си защо се вдигат цените на горивата. Той е виден ръководител в Лукойл и трябва да знае
13
5
 
12
 
! Отговори
Питам се... преди 5 години
Питам се как необразованите, нискокултурни крадци и бедняци изпълзели от землянките, избиха и ограбиха елита на нацията, съсипаха селското стопанство като ограбиха нивите на хората и направиха ТКЗС, за да си крадат оттам на воля. Яхнаха и фалираха България за 45 г. и след това я довършиха тотално с масовия грабеж.Как тия диваци изведнъж станаха милионери и милиардери?Още не са ни дали отчет, а чакаме вече 28 г.
12
5
 
8
 
! Отговори
Леле, другарите??? преди 5 години
Другари, като толкова обичате и се кълнете в любимата БКП/БСП, трябва първо да попрочетете история и тогава да коментирате. Всичко е качено даже в Интернет и лесно ще го намерите. Само напишете: "Трите тайни фалита на БКП и Тодор Живков"Фалит1 - 1960 - после криво-ляво се закрепихмеФалит2 - 1978 - тук ни спаси СССРФалит3 - 1987 - безвъзвратен и окончателен фалит - помощ отникъде.Всичко може да прочетете и в доклада на любимия ви другар Петър Младенов, който ни пращаше танковете. Признава си.
11
6
 
8
 
! Отговори
Комунистите фалират преди 5 години
БКП с Орешарски фалираха КТБ.Фалирали банки от членове и активисти на БСП и ДС агенти: Бизнесбанк - 6 млрд. и 132 млн.лв. дългове към ДСК; Първа частна банка - 3 млрд. и 980 млн.лв. дългове към ДСК; Търговска банка Славяни - 2 млрд. и 181 млн.лв. ; Добруджанска търговса банка - 1 млрд. и 150 млн.лв.; ТС Б.анк - 1 млрд. и 500 млн.лв.; Агробизнесбанк - 886 млн.лв.; Търговска банка Елит - 819 млн.лв.; Балканска универсална банка - 554 млн.лв. ; Българска земеделска промишлена банка - 465 млн.лв.
10
3
 
10
 
! Отговори
Червените мутри преди 5 години
Мафиотите, мутрите и чалгата се пръкнаха от БКП/БСП след 1990. То не бяха рекети и убийства при тяхното управление. Разграбиха държавата с червените куфарчета, разбиха и ограбиха предприятията, разграбиха здравната каса и пенсионния фонд, изнесоха парите в офшорки и т.н. Сега са милионери с хотели по морето и из цялата страна, станаха рентиери и работодатели. Комунистите научиха народа да не работи и да краде. При нас е най-дългото комунистическо робство, начело с червените, саботиращи България
9
10
 
8
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 5 години
Тия пък не спряха да искат оставки. Само на папата още не са поискали. А бе, червени ***, първо си изчистете вашия двор (Иво Христов, Манол Генов, Валери Жаблянов, Георги Гергов, Бенчо, Менчо и т. н. и после търсете кусури на другите.
8
8
 
14
 
! Отговори
смехрко преди 5 години
*** *** расчистете си обора:))))))))))))) от разни анонимни платени те вас недоносени драскачи:))))))))))) от крадците и мародерите :))))))))))))))) .То не остана май нищо в парията.Не прескачайте това което интересува народа.И не се правете че не знаете нищо.Къде е класната ви ,пиарката драскачка:)))))))))))))) зелените чорапки:))))))))))) и плеяда:).
7
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За делаверите на Порожанов вече и малките деца знаят. Ама и той е като Москов - под шлифера на Борисов. Затова не чакайте прокуратурата да се самосезира.
6
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама е сега швепс на клечка не искаш ли или да ни оправиш за 800 дена.
5
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите заслужават точно такива некадърник крадльовци като Бойко Борисов и ГЕРБ.Моля се да управляват вечно.
4
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на ГЕРБ.Дано изчистят по-скоро Ганчовското племе.