Радев и ГЕРБ в политическа война... заради Митьо Очите?

Той има право, но какъв дивидент има от това, пита Владислав Горанов
12 авг 2018 18:16,
208
Радев и ГЕРБ в политическа война... заради Митьо Очите?
Снимка: Булфото, архив

Ако президентът е решил да води политическа война с партия ГЕРБ, това е негово право, друг е въпросът какъв дивидент би имал от това. Това каза  министърът на финансите Владислав Горанов в отговор на днешното изказване на президента Румен Радев.

Президентът заяви,  че тече кампания, която нагло се опитва да пришие Димитър Желязков - Митьо Очите на служебното правителство.  Тези, които са сключили договорите с Желязков, са назначените от ГЕРБ чиновници в митницата, които служебното правителство остави непокътнати, каза президентът.

Още по темата

Владислав Горанов припомни фактите около обществената поръчка, обявена от Митница - Бургас през март 2016 година, приключила през февруари 2017 година.

"Цитираната напоследък фирма печели три от обособените позиции, свързани с охрана на две почивни бази и едно митническо бюро в Ямбол на обща стойност 2 520 лева за две години за охрана с технически способ. В случая въобще не намирам мотивите за толкова остра реакция от страна на държавния глава", заяви Владислав Горанов, цитиран "Фокус"

Той отбеляза, че независимо, че неговата политическа позиция, йерархично е доста по-надолу от тази на държавния глава, но е длъжен да защити колегите си от Министерството на финансите.

"През последните над 25 години в Министерството на финансите са назначавани и са работили само експерти. Ако позицията на президента е да атакува политически ГЕРБ, това е негово право на политик и държавен глава, въпреки че общото разбиране е, че и симпатизантите, и чиновниците на ГЕРБ са също граждани на България, които почитат и уважават българския президент. Ако той е решил да води политическа война с партия ГЕРБ, е негово право, друг е въпросът какъв дивидент би донесъл това", заяви министър Владислав Горанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 171Кокото до рабфака,питам се какъв е бил сегашния павосъден министър?
158
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Властта променя и извращава хората.Сещам се за Захари Стоянов.Когато е вече политик-председател на НС,уволнява Алеко Константинов като съдия,защото е отказал да осъди негов политически протиник.
157
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И сега е така.С малки изключения,богатството се натрупва с кражби и далавери.И ако им го вземеш-пищят на умряло-репресирани,обидени като врагове на народа...А сега какви са тия 100 -тина фамилии,които лапат 80 % от еврофондовете?Нали ужким са за всички.Да не говорим за измислени обществени поръчки,врътки с бюджета,та да се раздават пари на тъмно от "излишъци"...А ко имаше нормално и независимо правосъдие,нямаше да се стига до периодични революции за смяна на режимите.
156
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
162- ПРАВ СИ ПОСТРОИХА СЕ МНОГО НЕЩА, НЯКОИ НЕ УСПЯХА, НО ИМАШЕ ДРУГАРИ, ДЕТО СИ ХАРЕСАХА ИМОТИ И ОСЪДИХА СОБСТВЕНИЦИТЕ КАТО ВРАГОВЕ НА НАРОДА И ПРИСВОИХА ИМОТИТЕ ИМ, ТА ТИЯ ДРУГАРИ НИЩО НЕ РАБОТИХА- ТЕ БЯХА ПАРТИЙНИ И КОМ СЕКРЕТАРИ, НО ПОЛУЧАВАХА ДИРЕКТОРСКИ ЗАПЛАТИ- ТА ТЕ ОТ ТАКИВА ДРУГАРЕ СИСТЕМАТА ФАЛИРА, А ПОСЛЕ СЪЩИТЕ ДРУГАРЕ СЕ СЪБУДИХА ЕДРИ СОБСТВЕНИЦИ С ПО 100 ЗАВОДИ, А ПОСЛЕ РАЗДАВАТ АКЪЛ В СТИЛ РАБФАК- ТА НЕ МИ ГОВОРИ КАКВО БИЛО- ДЕЦА И СТУДЕНТИ РАБОТЕХА ПО ДВА МЕСЕЦА АНГАРИЯ НА ДЪРЖ
155
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 53Много сте смешни-назначил либовницата си..той да не е личен състав.А какво да кажем за назначените-Влатко-финансов министър и уйко-здравен министър.Това ако не е конфликт на интереси-здраве му кажи.Колкото за либовници и зарязани съпруги,да не си отваряме устата за снахата на баш комунягата Иван Абаджиев, за връзката с вожда,сибанкя и прочие...
154
7
 
16
 
! Отговори
УУ... преди 5 години
ЗНАЧИ КАТО ВИ СЕ КАЖЕ ИСТИНАТА Е ПОЛИТИЧЕСКА ВОЙНА - МНОГО СИ СЕ ОХРАНИЛ Г-Н ГОРАНОВ ЗНАЧИ ДОБРЕ ТИ СЕ ОТРАЗЯВА МИНИСТЕРСКИЯ ПОСТ - ПОМНЯ ТЕ КАТО СЕ УЧЕШЕ ПРИ ОРЕШАРСКИ И МЪЛЧЕШЕ - АКО СИ МАЛКО ЧЕСТЕН ЩЕ МИСЛИШ КАКВО ГОВОРИШ А НЕ НА НИВОТО НА БИКОВ И АНТОН ТОДОРОВ - СЪЖАЛЯВАМ НО Е ТАКА - БЪЛГАРИНА НЕ Е ТОЛКОВА ГЛУПАВ КОЛКОТО ОТ ГЕРБ ГО ПРАВИТЕ
153
17
 
16
 
! Отговори
До 53 преди 5 години
"другарю "надпартиен" Президент, що не си стоя при военните, не е за теб политиката!" Ами нали 2 години лъже жена си с любовницата Десислава. Без да има ценз и без да е военнослужеща, той я назначава на 2 щата: "Старши експерт" и "Връзки с обществеността" във ВВС, като тя получава едновременно 2 заплати. При извършената проверка от МО, се установява, че е нарушил устава на армията и е наказан дисциплинарно. Тогава двамата си подават оставките. БКП ги ожени, за да го кандидатират за президент.
152
6
 
12
 
! Отговори
До 162 преди 5 години
И да се информирате още малко, понеже е важно: Първият фалит на тоталитарното управление на Българската комунистическа партия през 1960 г. е тясно свързан с предложението на Тодор Живков и решението на Пленума на ЦК на БКП за сливане на България със Съветския съюз, направено през 1963 година. Тъй като разбирам, че сте абсолютно непросветени, питам:Разбирате ли за какво сериозно нещо става дума или още си оставате същите чу.гунени глави? Подаряват ни на СССР, защото сме тотално фалирали!!!
151
9
 
11
 
! Отговори
До 162 преди 5 години
Другари, като толкова обичате и се кълнете в любимата БКП/БСП, трябва първо да попрочетете история и тогава да коментирате. Всичко е качено в Интернет и лесно ще го намерите. Само напишете: "Трите тайни фалита на БКП и Тодор Живков"Фалит1 - 1960 - после криво-ляво се закрепихмеФалит2 - 1978 - тук ни спаси СССРФалит3 - 1987 - безвъзвратен и окончателен фалит - помощ отникъде.Всичко може да прочетете и в доклада на любимия ви другар Петър Младенов, който ни пращаше танковете. Сам си признава!
150
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
161, разрухата е сега. ПЪЛНА.При бай Тошо нямаше българит, който да не е могъл да отиде на почивка, който да не е успял да си купи апартамент или да си построи къща.Че и по две.Всички софийски квартали дето сега се нагъчкаха с провинция са построени тотава. Нямаше българин, който да не може да си намери работа. Здравеопазването и учението бяха безплатни. Само можете да си мечтаете при Тиквата такива екстри.При него закопахме дъното.Последни в ЕС ЗА ВСИЧКО, КОЕТО СЕ СЕТИШ.
149
15
 
12
 
! Отговори
Чудя им се на акъла преди 5 години
Как след 55 г. (45+10) разруха при комунистите, някои искат г-н Бойко Борисов да оправи абсолютно всички бакии за 6.5 г.? Как се оправя комунистическа мизерия, с вълшебна пръчка ли?Помня как преди 50-55 г., в учебниците по география пишеше, че в момента БКП строи пръстен от магистрали Тракия - Хемус - Черно море и съвсем скоро той ще бъде завършен. Лъжа та лъжа!Добре, че се появи един човек - г-н Б.Борисов да започне да прави този пръстен, паралелно на този построен от комунистите! Браво!
148
9
 
8
 
! Отговори
Алооооо, 158! преди 5 години
Тия глупости дето си ги написал да не са преписани от `Работническо дело?`Само дето не си прибавил, че всеки момент влизаме в комунизма да остискаме още малко да стягаме коланите. Аман от комунисти-гербери. Тъкмо си мислехме, че комунизма си е отишъл и ей го на - герберски още по-страшен.
147
19
 
18
 
! Отговори
Радев-фигурант преди 5 години
Радев-зелените чорапи се оказа един фигурант. Говори празни приказки и известни на всички истини като например , че спортът е полезен, небето е синьо и корупцията е вредна. И нищо истински важно и смислено не казва. Кому е нужен такъв президент ?
146
17
 
17
 
! Отговори
До 92 преди 5 години
Да, факт е, че в България се живее все по-добре! Въпреки лъжливите приказки на червените!Само се огледайте и вижте с очите си - пълни с коли пътища и магистрали, пълни с хора магазини и молове, пълни колички с покупки, всички хукват по курорти в България и чужбина, пълни ресторанти и кафенета, хората живеят добре и се забавляват, въпреки апокалипсиса, в който живеят БКП/БСП. Увеличават се влоговете в банките. Хората си купуват нови и модерни жилища. При соца - разпадащи се скапани панелки.
145
4
 
11
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Причините може и да са повече от две:3.Руснаците имат пари да си купят имоти у нас.4.Разчитат,че мутренското БКП един ден ще падне от власт,та може да инвестират и в бизнес.5.Езиците ни са...подозрително подобни,да не кажа почти еднакви.
144
3
 
13
 
! Отговори
имигранти преди 5 години
споко ние няма да идваме на протести.ще оставим герб още 15 години на власт.....нека и президента да сменат.
143
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Президента е просто момче от село долно нанагорнище! Толкова може и има провинциално мислене! Точно такъв човек ни трябва! Народен!!!
142
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Президента ваш,премиера наш!
141
8
 
13
 
! Отговори
В България е добре преди 5 години
Руснаците ни налазиха отвсякъде. Руснаците масово се преселват в България и вече са 400 000. Строят затворени селища и комплекси, купуват апартаменти като за последно. Причините може да са 2: 1. В България е прекрасно и се живее добре. Спокойно е и сигурно. Иначе щяха да се притесняват да припарят тук. 2. Може би Путин иска отново да ни направи тяхна република, както беше по времето на соца.
140
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гусин прецедент трябва да обединявате нацията ане дая разцепвате и да сте надпартиен чу..ку..н..ду..р пр..оззз.