Радев и ГЕРБ в политическа война... заради Митьо Очите?

Той има право, но какъв дивидент има от това, пита Владислав Горанов
12 авг 2018 18:16,
208
Радев и ГЕРБ в политическа война... заради Митьо Очите?
Снимка: Булфото, архив

Ако президентът е решил да води политическа война с партия ГЕРБ, това е негово право, друг е въпросът какъв дивидент би имал от това. Това каза  министърът на финансите Владислав Горанов в отговор на днешното изказване на президента Румен Радев.

Президентът заяви,  че тече кампания, която нагло се опитва да пришие Димитър Желязков - Митьо Очите на служебното правителство.  Тези, които са сключили договорите с Желязков, са назначените от ГЕРБ чиновници в митницата, които служебното правителство остави непокътнати, каза президентът.

Още по темата

Владислав Горанов припомни фактите около обществената поръчка, обявена от Митница - Бургас през март 2016 година, приключила през февруари 2017 година.

"Цитираната напоследък фирма печели три от обособените позиции, свързани с охрана на две почивни бази и едно митническо бюро в Ямбол на обща стойност 2 520 лева за две години за охрана с технически способ. В случая въобще не намирам мотивите за толкова остра реакция от страна на държавния глава", заяви Владислав Горанов, цитиран "Фокус"

Той отбеляза, че независимо, че неговата политическа позиция, йерархично е доста по-надолу от тази на държавния глава, но е длъжен да защити колегите си от Министерството на финансите.

"През последните над 25 години в Министерството на финансите са назначавани и са работили само експерти. Ако позицията на президента е да атакува политически ГЕРБ, това е негово право на политик и държавен глава, въпреки че общото разбиране е, че и симпатизантите, и чиновниците на ГЕРБ са също граждани на България, които почитат и уважават българския президент. Ако той е решил да води политическа война с партия ГЕРБ, е негово право, друг е въпросът какъв дивидент би донесъл това", заяви министър Владислав Горанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
1
 
1
 
! Отговори
Да добавя преди 5 години
До 179 175 Не можеш да сипеш водица на пичока на Цветелина Бориславова.Страхотна.Хубава, богата и умна. Блазя му на Бойко, че е имал тази прекрасна жена.
178
0
 
1
 
! Отговори
Отговор преди 5 години
До Анонимен 160 Всичко което си написал го имаше , но живот и надежда нямаше.
177
3
 
2
 
! Отговори
Решетников преди 5 години
Този смотан *** сега се обади, когато го настъпаха по червения мазол за тази смешна обществена поръчка, а досега мълча като пуяк за Бенчо, протежето от БСП. И ако някой не е разбрал ощо поръчката от пусната от отдела, чийто шеф е сестрата на Драго Стойнев.
176
2
 
4
 
! Отговори
Генерал Деси преди 5 години
Аферата на генерала. Амбициозната любима на генерала отдавна изместила от сърцето му законната му съпруга. След като назначил изгората си за пиар, тя започнала да коли и беси. В армията я знаят като генерал Деси.Отначало заемала само щат във финансовия отдел. После съвместила и длъжността шеф на пресцентъра. Според МО генералът е нарушил устава на армията и е наказан. От левицата не са подозирали, че хвърляйки кандидат-президента си в предизборна битка ще лъснат тайни от скандалните му афери.
175
3
 
5
 
! Отговори
Прякорите на Радев преди 5 години
Защо ли Радев има толкова много прякори, като 2 от по-интересните са: Генералът на лъжата и Чехлю 2. Ха-ха-ха!Прякорите говорят много за човека, като го характеризират с 1-2 думи.
174
1
 
6
 
! Отговори
Др. (П)резидент! преди 5 години
Не само само със заяждане, трябва и акъл.
173
1
 
9
 
! Отговори
Отвратен преди 5 години
Абе тоя може да е добър летец, ама за президент не става. Само се дърля с тоя и оня, като някоя заядлива стара баба. Абе, Радев! Що не си гледаш задълженията и правомощията, ами се занимаваш с неща, от които нито разбираш, нито ти влизат в длъжностната характеристика. И преди всичко, спри да се излагаш с голи гърди на амбразурата заради дургарката Корнелия и нейната пенсионерска партия!
172
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този президент въобще не знае какъв е и къде се намира, абсолютно неадекватен тип.
171
13
 
13
 
! Отговори
ударник преди 5 години
Този някой си Горанов, е кръстника на Митьо Очите и неговия чадър.
170
5
 
7
 
! Отговори
#$%! преди 5 години
Две мафиотски групи дърпат кокала и се обвиняват една друга, а вие се карате по форумите.. Няма смисъл - без правосъдна власт няма държава. В БГ правосъдието е непокътнато от комунистическо, а кадрите са несменяеми.Румънците се ориентираха вече и се борят за правосъдната си система, защото разбраха че до нея се свежда ВСИЧКО. Вие като някакви футболни фенове си мислите че като любимците ви спечелят мача и всичко ще ви е наред. Не, няма!
169
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пишете на Кирилица бе юруди !!!
168
11
 
16
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Владиславчо дали завърши къщата за 2 000 000 ? ? Крадени ?...
167
4
 
1
 
! Отговори
Paratir преди 5 години
Kolko e prozrachno iasno za bg narod suveren razpredelenieto na izlishacite ot bg budjeta ot 1 do 100?
166
1
 
0
 
! Отговори
Lines преди 5 години
Ako tosi gospodin Dimitar si e izpalniaval slujebnite zadaljenia korektno, za kakvo go obijdate v mediite? I vse pak malko li mu e bilo, che go ubivahte fizicheski v Rbg?
165
12
 
19
 
! Отговори
179 преди 5 години
Как кой-който има топки,физика и знае английски.Да си пилот се иска най-малкото смелост ,защото е рискова професия.Това не ти е Цветелин Бориславова,израснала по посолствата,нито вечните дипломати Нейнски,Марин Райков,Плугчиева..Човекът владее висш пилотаж-има клипче в интернет.Други "мъжаги"биха напълнили гащите,само да се возят отзад.
164
9
 
13
 
! Отговори
до рабфак 171 преди 5 години
Това че студенти и ученици работиха ангария е само върха на айсберта.Тези млади хора не можеха да си намерят работа за пари защото бяха ангажирани и по този начин тежаха на бюджета на родителите си. Фактически народа беше ограбван двойно.А милият президент е бил на котлова храна и униформа.Кой можеше да кандидатства в Долна Митрополия?
163
12
 
20
 
! Отговори
губи преди 5 години
Президента Радев е военен и знае че най-добрата отбрана е нападението.Сега иска да постави ГЕРБ в положение на даващи обяснение, а на президента няма да му се налага да обяснява.Само че въпреки нападките у народа ще остане едно огорчение.Президента трябва да бъде безпристрастен. А той не е.
162
13
 
11
 
! Отговори
ТИКВУН ВИНЕТУВСКИЙ преди 5 години
Влади, КОЙ виждаш сутрин пред огледалото?
161
14
 
15
 
! Отговори
Геранов преди 5 години
За 10 години този с момчешкото лице се превърна в оял се пръч.
160
20
 
15
 
! Отговори
Препоръка преди 5 години
Слушайте президента, Горанов. Ще поумнеете